22 Kasım 2017 Çarşamba

Yıldız Şehriye Pilavı Tarifi

Yıldız şehriyeyi acayip severim ,salatalarda pilavlarda ,çorbalarda çok sevimli görünüyor bence :)
Makarnamsı pilav olarak da hoş bir alternatif :) Mutlaka deneyin derim.
Huzurlu günler herkese
 
 
 
Pilavımız İçin;
 
Malzemeler:
 
2-3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı Yıldız Şehriye
1 su Bardağı Yıldız Şehriye
2 su bardağı Su
tuz
 
Yapılışı:
 
Pilav tenceremize tereyağımızı koyup ,2 kaşık yıldız şehriyemizi rengi dönünceye dek kavuruyoruz.
2 Su bardağı yıldız şehriyeyi de ekleyip karıştırıyoruz.
Suyu ve tuzu da ekleyip , şehriyeler suyunu çekinceye dek kontrollü olarak pişmeye bırakıyoruz.
Demlendikten sonra servise hazır hale getiriyoruz.
 
Afiyet Olsun.

21 Kasım 2017 Salı

Zeytinyağlı Mısırlı Brüksel Lahanası Tarifi

Zeytinyağlı olur da lezzetli olmaz mı hiç :) Sebze severler için nefis bir tarif . İsterseniz bol dereotu ve sarımsaklı yoğurt eşliğinde de servis yapabilirsiniz. Her haliyle mideniz bayram yapacak benden söylemesi, sizden de yapıp yemesi:)
Huzurlu günler herkese
 
 
Malzemeler:
 
1/2 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 adet havuç
1 yemek kaşığı kadar pirinç
1/2 kg. brüksel lahanası
1/2 adet limonun suyu
1/2 Çay bardağı zeytinyağı
1 adet kesme şeker
1/2 çay bardağı mısır
su ,tuz
 
Yapılışı:
 
Tencereye zeytinyağımızı koyup soğanları hafifçe kavuruyoruz.
Halka halka doğradığımız havuçları ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz.
Yıkanmış ayıklanmış brüksel lahanalarımızı,şekeri ,pirinci ,rendelenmiş sarımsağı,tuz,limon suyunu ve göz kararı da su ekleyip lahanalar yumuşayıncaya dek  pişiriyoruz.Ocağın altını kapattıktan hemen sonra mısırları ekliyoruz. Ilık veya soğuk servis yapıyoruz
 
Afiyet Olsun.
 
 

20 Kasım 2017 Pazartesi

Patatesli Yumurta Tarifi

Kahvaltıya nefis bir alternatif patatesli yumurta :)
Büyük küçük herkesi mutlu edeceksiniz ,pazar günü mutlaka yapın derim:)
 
Huzurlu günler herkese...
 
 
Malzemeler:
 
1 adet iri patates
3 -4 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
3 adet yumurta
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
 
Yapılışı:
 
Patatesin kabuklarını soyup zar boyutunda küp küp doğruyoruz.
Tavaya Ayçiçek yağı koyup, patatesleri ekleyip kızartıyoruz.
Bir kase içerisine 3 yumurtayı ve tuzu ekleyip çırpıyoruz.
Yumurtaları patateslerin üzerine ekleyip yumurtaların pişmesine yakın rendelenmiş kaşarları ekliyoruz ve tavanın kapağını kapatıyoruz.
Kaşar peynirler eriyince ocağı kapatıp bekletmeden sıcak servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun.

Yoğurtlu Makarna Tarifi

Makarnayı kim sevmez :) Hele böyle sarımsaklı yoğurtluysa tadından yenmez. Bizim evde pek kıymetlidir kendisi :)
Uzun zamandır yapıp yemediyseniz eğer muhakkak yapın hi affetmeyin veeee yiyin onu derim :)
 
 
Yoğurtlu makarnamız İçin,
 
Malzemeler :
1/2 paket makarna
1 kase yoğurt
1-2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı mayonez
tuz
Sosu için,
3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı nane
 
Yapılışı:
 
Makarnayı istediğimiz dirilikte haşlayıp, süzüyoruz.
 
Bir kase içerisinde sarımsaklı yoğurt,mayonez ve tuzu karıştırıp, haşlanmış makarnalarla harmanlıyoruz.
 
Bir tava içerisine yağı ve baharatları kızdırıp makarnamızın üzerine gezdiriyoruz.
 
Sıcak veya ılık servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun.
 
 

Mayalı Pratik Poğaça Tarifi

1 bardak çay ve bir sıcak poğaça :) İşte bunlar hep bir mutluluk sebebi...
 
Huzurlu günler herkese...
 
 
Hamurumuz için;
 
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı Ayçiçek yağı
2 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
1 paket instant maya
Aldığı kadar un

İç harcı için;
1 kase lor peyniri ,maydanoz

Üzeri için;
1 adet  yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
Süslemek için;
Çörekotu, susam
 
Yapılışı:
 
Geniş bir kaseye süt,sıvıyağ,şeker,mahlep,tuz ,maya ve yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur hazırlayalım.
Üzerini bir örtü veya strech filmle kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamurdan mandalinadan biraz büyükçe parçalar koparıp aralarına peynirli maydanozlu harcımızdan koyup  yuvarlak şekil verip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim..
Bir kase içerisinde yağı ve yumurta sarısını çırpıp poğaçalarımızın üzerine fırça yardımı ile sürelim.
Susam ve çörek otu ile süsleyelim.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrollü olarak kızarıncaya dek pişirelim.
 
Afiyet Olsun