11 Ocak 2015 Pazar

Soya Soslu Mantarlı Közlenmiş Patlıcan Sote

Bugün yine pratik ve bir o kadar da lezzetli bir tarifle sizlerleyim :)
 
Bu nefis patlıcanlı harcı aşağıdaki haliyle meze olarak tüketebileceğiniz gibi börek içi veya makarna sosu vs. olarak da kullanabilirsiniz. Hatta hattaaa nefisss kanepeler bile hazırlayabilirsiniz.
 
Hayal gücünüzü  kullanarak mutfakta harikalar yaratmak tamamen sizin elinizde :)
 
Unutmadan yarışmamız hala devam ediyor ,Ay Sonuna kadar siz de Kikkoman soya soslarıyla bir atrif hazırlayıp hediyeler kazanma şansı yakalayabilirsiniz :) Detaylar burada ...
 
Evett konumuza dönecek olursak :) Maalesef Emre ve Arda'nın yüz vermediği ama karı koca bizim bayıldığımız bu lezzetin tek problemlı tarafı feci iştah açıyor olması :) Kendinizi frenlemekte zorlanabilirsiniz yani :)
 
Kısacası bu tarif bi harika dostummm:)))
 
Mutlu Pazarlar dilerim tüm kalbimle... Sevgi Dolu Öpücükler
 
 
Mantarlı Közlenmiş Patlıcan Sotemiz İçin ,
 
Malzemeler:
 
4 Adet Közlenmiş Patlıcan
4 Adet Közlenmiş Kırmızı Biber
15 Adet mantar
2 Adet Dolmalık Biber
2 Diş Sarımsak
2 yemek kaşığı Kikkoman Soya Sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Üzeri İçin, Yeşil Soğan
 
Yapılışı:
 
Önceden ısıtılmış wok tavamıza zeytinyağımızı döküyoruz.
İnce ince doğradığımız mantarları alıp bir iki dakika sote yapıyoruz .
Julyen doğradığımız dolmalık biberleri ve ince ince kıyılmış sarımsakları ekleyip sotelemeye devam ediyoruz.
Közlenmiş patlıcanı ve közlenmiş biberi de harcımıza ekleyip 5 dakika kadar piriyoruz.
 
Yeşil Soğanları da ince ince kıyıp harcımıza ilave edip servise hazır hale getiriyoruz.
 
Afiyet Olsun.
 
 

6 Ocak 2015 Salı

Kikkoman Soya Soslu Sebzeli Pilav

Canım canım blogcanlarım ,
 
Daha önce de duyuru yapmıştım ama gözünüzden kaçmış olabilir diye tekrar edeyim dedim :)
 
1-31 Ocak 2015 tarihleri arasında Gourmet&Styling ve Kikkoman iş birliği ile Kikkoman ürünlü yemekler yarışmasına katılabilirsiniz.
 
Yapmanız gereken tek şey bu bir ay boyunca Kikkoman ürünüyle yaptığınız bir tarifi, Kikkoman ürünü ile fotoğrafladıktan sonra benimle paylaşmak!
 
Kazanan takipçiler 9 Şubat haftası EKS Mutfak Akademisi’nde yapılacak olan Japon Mutfağı Workshopu için hediye davetiye sahibi oluyor! Ayrıca bununla da kalmayıp kazanan tarifler Gourmet&Styling dergisinin ilkbahar sayısında yer alacak!
 
Yapmanız gereken tek şey kikkomanlı bir tarif hazırlayıp zeynep.cesmeci@hotmail.com adresine mail atmak :)
 
On numara bir gün olacak pişman olmayacaksınız :)
 
Bu kadar kikkoman  dedikten sonra bir tarif vermezsek ayıp olur değil mi :)
 
Buyurun bakalım nefisss pilavımıza ;
 
 
 
Malzemeler:
 
10 Adet kültür mantarı
1 Adet kabak
1 Adet havuç
1 çay bardağı mısır
2 dal yeşil soğan
2 Adet sivri biber
1 diş sarımsak
1 Adet Domates
3 Yemek kaşığı KİKKOMAN  soya sosu
4 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
 
1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
 
Üzeri için, maydanoz
 
Yapılışı:
 
Kabağı ve havucu julyen doğrayalım
Biberleri ,sarımsağı ve yeşil soğanı ince ince doğrayalım
Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.
Mantarların kabuklarını soyup ince ince keselim.
 
Pilav tenceremizi ısıtıtıp Ayçiçek yağımızı koyalım.
KAbağı ve havucu koyup kavurmaya başlayalım.
Biberleri,domatesi,sarımsağı,yeşil soğanı ve mantarları da ekleyip kavurmaya devam edelim.
Hafifçe renkleri dönünce soya sosumuzu,pirincimizi ve suyu da ekleyip karıştırıp pişmeye bırakalım.
Demlenen pilavımızı maydanozla süsleyip sıcak servis yapalım .
 
Afiyet Olsun
 
 


5 Ocak 2015 Pazartesi

Antep Peynirli Kızarmış Sebzeler

Bugün size nefisss ve bir o kadar da pratik bir tarif vereceğim. Kesinlikle masanızın gözdesi olacak :) Bir yiyen bir daha yemek isteyecek :) Zeynep söylemişti dersiniz:))) Ben patlıcan ve kabak kullandım , siz olayı büyütüp havuç biber vs. ile kaçak katlarda çıkabilirsiniz :)))
 
Hepinizi öpüyorummm ve günün tarifine geçiyorum :)
 
 
Malzemeler:
 
2 adet Patlıcan
2 adet Kabak
Muratbey Antep Peyniri
 
Kızartmak için , Ayçiçek Yağı
 
Sos İçin;
 
2 adet Domates
1 yemek kaşığı Sirke
1 adet Kesmeşeker
3 diş sarımsak
1 kaşık Ayçiçek yağı
 
Yapılışı:
 
Küçük bir tencereye domatesleri ve sarımsakları rendeleyelim. Kesme şekeri ve Ayçiçek yağını da ekleyip, karıştırıp domates sosumuzu 3-5 dakika kadar pişirelim.
 
Patlıcanları ve Kabakları yıkayıp, dilim dilim kesip kızgın yağda kızartalım.
Fazla yağını çekmesi için havlu kağıt üzerinde bekletelim.
 
Muratbey Antep peynirleri yağsız teflon tavada kızartalım.
 
Servis tabağımıza bir dilim kabak üzerine bir dilim patlıcan ve patlıcanın üzerine de kızarmış antep peynirimizi koyalım. Peynirin üzerine kabak ve patlıcan koyup en üste domates sosumuzu gezdirelim.
 
Bütün malzemeler bitene dek resimdeki gibi aynı işlemi tamamlayalım.
 
Soğutmadan servis yapalım
 
Afiyet Olsun
 
 
 
 
 
 

4 Ocak 2015 Pazar

Peynirli Muffinler

Cumartesi günü abiciğim ,ablacığım eşleri ve çocukları bizde toplanıp nefisss bir kahvaltı yaptık . Ailemi davet ettiğim zaman nedense daha çok heyecanıyorum:) Daha çok özeniyorum.
Herkesi tek tek mutlu etmek istiyorum. Günler öncesinden ablama şunu yapsam,abime şunu pişirsem diye liste yapıyorum inanın:)) Onlar öyle keyifle sohbet edip yaptıklarımı yerken ben 23 Nisan çocuklarına dönüyorum :)
Hele abimden iltifatları kapınca benim mutlu suratı görmeniz lazım:) Değmeyin keyfime:)
 
Şimdiden bir sonraki buluşmamızda neler hazırlasam acaba diye liste yapmaya başladım bile:)))
 
Kesinlikle benim ait olduğum yer,mutlu olduğum tek yer mutfak :)
 
Çocuklara bollll çikolatalı muffinler ve bolll peynirli muffinler hazırladım. Meyve suyu eşliğinde bayıla bayıla yediler.
 
Bugün peynirli tarifi verip kaçacağım ama en yakın zamanda da çikolatalıyı yazacağım söz:)
 
Sevgi dolu öpücükler herkese...
 
 
 
 
Peynirli Muffinlerimiz İçin ,
 
Malzemeler :
 
2 Adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
Muratbey Naturena Misto Baharatlı Çörekotlu Krem Peynir
Muratbey Sürmeli Beyaz Peynir
maydanoz,dereotu
Aldığı kadar un
 
Üzeri için,
 
Susam ve çörekotu
 
 
 
Yapılışı:
 
Yumurta ile tuzu çırpıp,ayçiçek yağımızı ve sütü ekleyelim.
Maydanozu dereotunu ince ince kıyıp karışıma ekleyelim.
Peynirlerimizi dilediğimiz ölçüde ekleyip karıştıralım.
Yavaş yavaş unu da ilave edip ,kalıplara 1/3 ü dolacak şekilde pay yapalım
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika kadar pişmeye bırakalım.
 
Afiyet Olsun
 
 
 

1 Ocak 2015 Perşembe

Kikkoman ile Japon Mutfağı Workshop’u kazanmaya var mısınız?


 

Kikkoman ile Japon Mutfağı Workshop’u kazanmaya var mısınız?
 
1-31 Ocak 2015 tarihleri arasında Gourmet&Styling ve Kikkoman iş birliği ile Kikkoman ürünlü yemekler yarışmasına katılabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey bu bir ay boyunca Kikkoman ürünüyle yaptığınız bir tarifi, Kikkoman ürünü ile fotoğrafladıktan sonra bizimle paylaşmak! Yolladığınız tüm tarifleri ise www.gourmetandstyling.com/kikkoman sayfasındaki bloggerınızın bölmesinden görebilirsiniz.
 
Her bloggerdan kazanan 2 kişi, toplam 10 kişi  Gourmet&Styling ve Kikkoman’dan harika bir ödül kazanıyor! Kazanan takipçiler 9 Şubat haftası EKS Mutfak Akademisi’nde yapılacak olan Japon Mutfağı Workshopu için hediye davetiye sahibi oluyor! Ayrıca bununla da kalmayıp kazanan tarifler Gourmet&Styling dergisinin ilkbahar sayısında yer alacak!
 
Unutmayın yapmanız gereken tek şey Kikkoman ürünü ile yapacağınız bir tarifi, ürünün kendisiyle birlikte fotoğraflayarak 1-31 Ocak arası bize yollamak!
** Kazananlar 4-5 Şubat tarihlerinde açıklanacaktır. 

 
 
Tarif ve fotoğraf gönderiminiz için mail: zeynep.cesmeci@hotmail.com
 
 
 
Bol Şanslar Dilerim Tüm Kalbimle :)

24 Aralık 2014 Çarşamba

Kera & Mira Aşkına

 
 
 

Geçen hafta blogger arkadaşlarımla  Keramika'nın 2015 Kera-Mira Aşk Temalı Ürünleri'nin tanıtımı için Yeşilköy Wow Otel’de toplandık.

Konumuz aşk ve yer gök kırmızı keramika ürünleriyle doluydu :)

Bol sohbetli bir toplantı oldu...Hem bizlerden hem Keramika 'dan uzun uzun konuştuk...

Keramika bana göre sektöre imzasını çoktan atmış durumda. İşlerini herkes severek yapıyor.
Mesela Sevgili Tuğba Hanım bizlere Keramika'dan bahsederken gözlerinin içi parlıyordu,tıpkı bir annenin çocuğundan bahsetmesi gibi...

Bütün Keramika Ailesinde o tatlı heyecanı hissettiğim zaman bence bu iş on numara olmuş dedim ...

Sevgiyle yapılan her iş başarılı olmuştur çünkü...


 
 
Kera&Mira Serisine bakarken hemen sofra kurasım geldi:)

İnsanı kesinlikle mutfağa teşfik ediyor , Yemek pişirmeyi sevmeyenlere bence bu ürünlerden hediye edin :)

İddia ediyorum harika bir sofra kuracaklardır size :)

 
 
 
Bu keyifli gün için Tüm Keramika Ailesine sonsuz teşekkür ederim...
 
Keramika İle Nice Aşk Dolu Sofralara...
 
 
 
 
 
www.keramikashop.com


18 Aralık 2014 Perşembe

2015 Yılbaşı Sofrası Dekorasyonu için Öneriler

Yepyeni bir yıla girmemize sayılı günler kala hemen herkesi tatlı bir telaş alıyor.
 
Acaba sevdiklerimize neler alsak ,neler pişirsek ya da nerelere gitsek diye günler öncesinden planlar yapmaya başladık bile:)
 
Durun hiç panik yok:) Sizi harika bir sayfayla tanıştıracağım bugün.
 
Ben mesela  bu harika siteyi inceleyip beğendiklerimi kendim ve sevdiklerim için sipariş etmeye başladım bile...
 
Kendinizden geçeceğiniz şeyler var :)
 
2015 Yılbaşı sofralarına imzamı atarım , yılbaşı sofrası dekorasyonu benim işim diyorsanız eğer doğru adres Evmanya ...
 
Sevdiklerinizi şımartmak bir tık kadar yakınınızda :)




       
 
 
Sevgi Dolu Öpücükler
 
Mutlu Sofralar  

17 Aralık 2014 Çarşamba

Antep Peynirli Domates Biber Tava

Kim ne derse desin... Dünyanın hiç bir yerinde bizim kahvaltılarımız gibisi yok bana göre:)
Çeşit desen çeşit, sağlık desen sağlık, çay desen çay:)) Oh mis vallahi...
 
Ben de bugün sizin için hem nefis hem pratik ,kahvaltıya şipşak hazırlayacağınız bir tarif hazırladım.
Ölçü tamamen zevkinize kalmış :)
 
Sadece biraz iştah açıyor aman dikkat :)
 
Sevgi Dolu Öpücükler, Musmutlu günler
 
 
 
Malzemeler:
 
Muratbey Antep Peyniri
Kiraz Domates
Biber
Zeytinyağı
 
Yapılışı:
 
Sıcak Tavaya Zeytinyağını koyup peynirlerimizi,domatesi ve biberlerimizi dizip önlü arkalı aynı anda kızartalım. Bekletmeden sıcak sıcak servis yapalım.
 
Afiyet Olsun
 
 
 

8 Aralık 2014 Pazartesi

Taze Fasülye Diblesi

Bloğumu sık güncellediğim zaman benden mutlusu yok :) Bir kaç gün güncellemesem acayip suçlu hissediyorum kendimi :) Uykularım kaçıyor inanın , bir kaç satırda olsa yazmak bir cee demek acayip iyi geliyor :) Seviyorum sizi canım takıpcilerim benim :)))
 
Eee bu kadar romantizmin üstüne de bir fasülye diblesi tarifi  iyi gider değil mi :)))
 
Sevgi dolu öpücükler ,musmutlu haftalar dilerim herkese...
 
Buyurun tarifimize;
 
 
 
Fasülye Diblemiz İçin,
 
Malzemeler:
 
1/2 kg taze yeşil fasulye
1/2 su bardağı pirinç
1 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
2 adet orta boy domates
½ çay bardağı zeytinyağı
1 adet kesme şeker
tuz
 
Yapılışı:
 
Fasülyeleri minik minik , soğanı yemekleyip doğrayalım.
Zeytinyağı, soğan ve fasulyeyi geniş bir teflon tencereye koyup, Orta ateşte 5 dakika kadar kavuralım.
Sarımsak ve domatesi ilave edip karıştırmaya devam edelim.
Pirinci ve tuzu ekleyelim.
1,5 su bardağı kadar suyumuzu da ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
 
Afiyet olsun.
 

6 Aralık 2014 Cumartesi

Peynirli ve Baharatlı Poğaça

 
 
Beş çayına veya kahvaltıya bu nefis poğaçalardan hazırlamak istemez misiniz ? :) Evetttt diyorsanız hemen mutfağa koşun derim :) Ya da bize gelin ben ikram ederim size:)))
 
Poğaçalar pişerken evimiz öyle güzel peynir koktu ki anlatamam. Camı açmaya korktum mis koku bizi  bırakıp gidecek diye :))
 
Kıyır kıyır nefisss oldu , Emre ve Arda da hapur hupur lüplediler tabi  :)
 
Evlerimizden kek poğaça kokuları hiç eksik olmasın inşallah...
 
Sevgi Dolu Öpücükler
 
 
 
 
Poğaçalarımız İçin ,
 
Malzemeler :
 
1 paket krema
1 yumurta (sarısı üzeri için)
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
200 gr. kadar Muratbey Naturena Supremo Krem Peynir
Aldığı kadar elenmiş un
Dilediğiniz baharatlar (pul biber ,toz kırmızı biber ,kekik,fesleğen,karabiber,kişniş ,mahlep)
 
üzeri için,
yumurta sarısı
susam çörek otu veya baharat karışımı
 
Yapılışı :
Bir kaseye yumurtanın beyazını ve kremayı koyup karıştıralım.
Ayçiçek yağını ekleyelim.
tuzu,kabartma tozunu ve dilediğimiz ölçüde baharatları da ekleyip karıştıralım.
Muratbey Peynirimizi de ilave edip karıştıralım.
Yavaş yavaş unumuzu ekleyip ele yapışmayacak bir hamur elde edelim
Fırın tepsimize yağlı kağıt serip, hamurumuzdan yuvarlak toplar hazırlayıp tepsiye dizelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, arzuya göre susam ,çörek otu veya baharat karışımları serpiştirelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişmeye bırakalım.
 
AFİYET OLSUN.
 
 
 

1 Aralık 2014 Pazartesi

Karnabahar Salatası

Yazı ayrı seviyorum kışı ayrı...
İnstagramda kar resimlerini görünce İstanbul'a da yağsa keşke diye iç geçiriyorum kaç gündür:) Ama itiraf etmeliyim ki yazı da şimdiden özler gibiyim ara ara bazı bazı  :)))
 
Ama şimdi mevsim kış olduğuna göre bütün nimetlerinden faydalanıp,karnabahara, pırasaya, ıspanağa ,havuca doyup:) Mandalinaların portakalların tadını çıkarmalıyız :) Doya doya sinema izleyip, çekirdek çitleyip, kestane yiyip ,kitap okuyarak hakkını vermeliyiz bu güzel mevsimin de:))
 
Bu hafta sizler için rengarenk bir kış salatası hazırladım mesela...
 
Karnabaharları Redmond un buharda haşlama özelliğini kullanarak haşladım. Sonuç elbette 10 numara oldu. Bu sıralar bol bol kullanacağım bu aparatı sanırım. 
 
 
 
Ölçü belirtmiyorum tamamen zevkinize göre hazırlayabilirsiniz.
 
Salatamız İçin ,
 
Malzemeler:
 
Karnabahar
Mısır
Dereotu
Maydanoz
Yeşil Sogaç
Nar Taneleri
 
Sosu İçin,
 
Zeytinyağı
Limon suyu
Nar Ekşisi
Tuz
 
Yapılışı:
 
Çok fonksiyonlu pişiricimizin içine biraz su koyalım.
Karnabaharları yıkayıp dilediğiniz ölçüde çiçeklere ayıralım.
Redmond çok fonksiyonlu pişiricimizin buharda haşlama aparatına koyalım.
Kapağı kapatalım.
Pişirme modumuzu STEAM ,malzeme tipini VEGETABLES ve süreyi de 10-15 dakikaya ayarlayalım.START tuşuna basalım.
 
Çalışma modu bitince karnabaharları salata kasemize alalım.
Diğer bütün malzemeleri de ince ince doğrayalım.
Sosumuzu da hazırlayıp, bütün malzemeleri harmanlayıp servise hazır hale getirelim.
 
Afiyet Olsun
 
 
 

23 Kasım 2014 Pazar

Haşhaşlı ve Portakallı Kek

Portakal seviyorsanız eğer bu keke bayılacaksınız :) Yumuş yumuş mis kokulu bir kek. Özellikle de bir gün sonra daha nefis oluyor. Pişerken eve yayılan kokudan hiç bahsetmeyeyim isterseniz :)))
Tam kış mevsimine uygun bir lezzet diyelim ve tarife geçelim hemen :)
 
 
 
Portakallı Kekimiz için,
 
Malzemeler :
 
3 Adet yumurta
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı süt
1/2 su bardağı Ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bir tutam tarçın
1 adet portakalın kabuğu
1/2 portakalın suyu
1,5 yemek kaşığı mavi haşhaş
2-2,5 su bardağı kadar un
 
süslemek için ,incecik portakal dilimleri
 
Yapılışı :
 
Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın.
Sütü ve yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
Portakalın kabuğunu rendeleyip,yarım portakalın da suyunu da ilave edin.
Vanilya, tarçıb,kabartma tozu ve haşhaşı ekleyip karıştırın.
Son olarak 2 ,2,5 su bardağı kadar unu da ilave edip hamuru karıştırıp , yağlanmış kalıba dökün.
Üzerine incecik doğradığınız portakal dilimlerini koyup ,önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişmeye bırakın.
 
Afiyet Olsun.

20 Kasım 2014 Perşembe

Közbiberli ve Peynirli Poğaça

Bugün size yine nepnefisss kıyır kıyır bir tarif vereceğim.
 
Hafta sonu erkenden kahvaltıya bu poğaçalardan yapıp sevdiklerinizi misss gibi poğaça kokusuyla uyandırın derim:)
Bir yiyen pişmann bir de yemeyennn:)))
 
Tarifi sevgili Antalyalı blogger arkadaşım Hatice'den aldım. Ona da buradan kocaman öpücükler ,nepnefis oldu ,ikimizin de eline sağlık olsun:)))
 
Gelelim tarifimize ,
 
 
 
Poğaçalarımız için,
 
Malzemeler:

3 yemek kasigi yogurt
1 paket kabartma tozu
100gr. tereyag
½ cay bardagi siviyag
1 bardak süt
1 adet közlenmis soyulmus küp küp dogranmis kirmizi biber
1/3 demet dereotu
dilediğiniz kadar MURATBEY Sürmeli beyaz peynir
Aldığı kadar un

Üzeri için;
1 yumurtanın sarisi
cörek otu

Yapılışı:
 
Oda sicakliginda ki tereyagimiza, peynir dereotu ve biber disinda bütün malzemeler eklenir ve ele yapismayan yumusak bir hamur elde edilir.
 
En son biber, peynir ve dereotu eklenir, mandalina büyüklügünde bezeler alinir.
 
Yagli kagida dizilir, yumurtasi sürülür cörekotu serpilir.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece firinda kizarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun

19 Kasım 2014 Çarşamba

Ispanaklı ve Peynirli Kek

Kış geldi kekler börekler çörekler de eksik olmamaya başladı bizim mutfaktan :)
Eminim bir çoğunuzda durum budur:) Nisana kadar tam gaz devam :)
Sonra salata yemeye başlarız bol bol:)))
 
Mevsim kışsa eğer bize de bol bol ıspanaklı tarifler hazırlamak düşer:)
 
Şipşak hazırlayıp sevdiceklerinizi mutlu edebileceğiniz nefis bir tarif vereceğim size. Bir gün sonra bile aynı tazelikte yiyebileceksiniz üstelik :)
 
 
 
 
Malzemeler :
 
2 Adet yumurta
tuz
1 Ajda çay bardağı yoğurt
1 Ajda çay bardağı Ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
15 yaprak ıspanak
Dilediğiniz kadar Muratbey Sürmeli Beyaz Peynir
Aldığı kadar elenmiş un
 
Yapılışı:
 
Yumurtaları ve tuzu iyice çırpalım.
Yoğurt ve Ayçiçek yağını ilave edip çırpmaya devam edelim.
Kabartma tozunu ekleyelim.
Ispanak yapraklarını iyice yıkayıp ,ınce ince ince kıyıp karışıma ekleyelim.
Dilediğimiz kadar Muratbey sürmeli beyaz peyniri çatalla ezip, hamurumuza ekleyip karıştıralım.
Yavaş yavaş karıştırarak unumuzu ekleyip, yağlanmış ve unlanmış kek kalıbımıza dökelim.
170 derece fırında 40 dakika kadar kontrollü olarak pişmeye bırakalım.
 
Afiyet Olsun

4 Kasım 2014 Salı

Redmond ile Lezzete Yolculuk Yaptik

Gecen hafta sevgili Filiz'in davetiyle Eks 'de acayip keyifli bir etkinlige katildim. Ozellikle yeni urun taniyacagim icin acikcasi pek mutlu gittim :) Firma sahipleri ve ekip arkadaslari o kadar samimi ve ictendi ki zamanin nasil gectigini acikcasi anlamadim.Filizcim de guler yuzuyle harika bir ev sahibiydi.
Partnerim pek tabi Aylincimdi. Beraber pisirip pisirip yedik:))) Redmond ile Biz kisir ve Cikolatali kek hazirladik. Diger arkadaslarim ise pizzasindan,pilavina,salatasindan,tatlisina kadar baska baska seyler pisirdiler. Hepsini keyifle yedik tabi:)




Gelelim urunumuze...Urunumuz cok fonksiyonu olan bir pisirici. Her zevke uygun yemekler pisirebiliyorsunuz. Zamandan tasarruf edebiliyorsunuz.Saglikli yemekler pisirebiliyorsunuz veee hayal kirikligina ugramadan sevdiklerinize guzel yemekler hazirlayabiliyorsunuz.
Ustelik her modeli birbirinden guzel.


Resimdeki model M-4502 Benim evde kullandigim model. 16 otomatik ve 18 manuel calisma programi var. 3D isitma fonksiyonu ve 40 derece ile 160 derece arasinda sicaklik secimi var .
Neler pisirebiliyorum derseniz ; corba,et,pilav,salata,tatli,vs. bir suru sey pisirme imkanim var.
Temizligi ve kullanimi da oldukca pratik :)

Mesela asagidaki sebze corbasini Arda icin hazirladim- O kadar lezzeli oldu ki Arda'nin corbasinin yarisini da esim icti :)  
 

Tarife gelecek olursak,

Sebze Corbamiz Icin,

Malzemeler:

5 Adet ispanak yapragi
1 adet patates
1 Adet havuc
1 avuc karnabahar
1/2 adet kurusogan
2 dis sarimsak
2 yemek kasigi zeytinyagi
tuz
1,5 yemek kasigi Salca
1,5 litre kadar su

Yapilisi :

Butun malzemeleri ince ince dogruyoruz, arzuya gore patates ve havucu rendeleyebilirsinizde.
Sogani ve sarimsagi yemeklik dograyip yapismaz seramik tenceremize koyuyoruz. Zeytinyagimizi da ekleyip,
Pisiricimizin modunu FRY malzeme tipini vegetables secip starta basalim. kapagi kapatmadan kasik yardimiyla kavuralim.Salcayi ekleyip karistiralim.

Cancel yapip butun malzemelerimizi ve suyu ekleyelim.

Kapagi kapatip Calisma modumuzu SOUP olarak pisirme suremizi ise 1 saat olarak ayarlayip START a basalim.

Pişen çorbamizi blendardan gecirip sicak sicak servis yapalim.

Afiyet Olsun.

Tesekkurler REDMOND