25 Şubat 2014 Salı

Salçalı Yer Elması Yemeği

Yer elmasını acayip severim tabi kabuklarını soyması dışında:)
En çok da zeytinyağlı ve bolll limonlu severim... fakat arada değişiklik de lazım diyerek bu defa salçalı pişireyim dedim. Bol maydanozla hiç de fena olmadı:)
Değişiklik seviyorsanız eğer tam size göre hafif ve lezzetli bir tarif:)
 
 
 
 
Yer Elması Yemeğimiz İçin,
 
Malzemeler:
 
1 Kg. Yer Elması
1/2 adet kuru soğan
2 adet havuç
3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1,5 yemek kaşığı salça
1 iri diş sarımsak
1 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı pirinç
tuz
maydanoz
 
Yapılışı:
Yer Elmasının kabuklarını soyup su dolu bir kasenin içinde kararmaması için bekletelim.
Soğanı yemeklik doğrayıp, sarımsağı ince ince kıyıp ayçiçek yağında kavuralım.
Salçayı ilave edip karıştırıp biraz su ilavesiyle fokurdatalım.
Havuçların kabuklarını soyup halka halka doğrayalım.
Tencereye ilave edelim.
Yer Elmasını da ilave edip,limon suyunu,pirinci ve tuzumuzu ekleyelim.
Üzerini geçmeyecek şekilde oda ısısında su da ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Maydanoz ile süsleyip sıcak veya ılık servis yapalım.
 
Afiyet olsun.
 
 
 

17 Şubat 2014 Pazartesi

Kupta Kolay Tiramisu Tarifi

Bugün şipşak hazırlayabileceğiniz ,hiç uğraşmadan sevdiklerinizi şımartabileceğiniz bir tarifle haftaya başlayalım dedim:) Pişirmesi şipşak, yemesi o biçim keyifli :) yani bir taşla iki kuş:)
 
Hepinizi öpüyorum seviyorum ve musmutlu bir hafta diliyorummmm
 
 
Kupta Kolay Tiramisu ,
 
Malzemeler:
 
1 paket kedidili bisküvi (13 adet)
1 paket vanilyalı puding
Pudingi pişirmek için süt
 
Kedidillerini ıslatmak için,
 
2 yemek kaşığı granül kahve
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı su
 
Üzeri için kakao
 
 
Yapılışı:
 
Pudingi paketin arkasında verilen süt miktarina göre pişirin.
Üzerinin kabuk tutmaması için piştikten sonra ara ara karıştırın.
 
kedidili bisküvilerimizi kahveli sosla ıslatıp kuplarımızın dibine paylaştıralım.
Üzerine göz kararı puding koyalım.
Tekrar bir sıra bisküvilerimizi sosa batırıp pudinglerin üzerine dizelim.
Tekrar puding koyup kakao ile süsleyelim.
Her bir kup bardağımıza aynı işlemi yapalım.
Soğuk soğuk servis yapalım.
 
AFİYET OLSUN.
 
 
 
 
 
 

12 Şubat 2014 Çarşamba

Sebzeli Poğaça

Emrecim poğaça çok sever,özellikle pişerken kokusuyla mest olur yavrum. Fakat malzemeler içinde olursa yüz vermez, hamuruna karıştırırsam hapur hupur yer:)
Ana yüreği tabi bizim evde poğaçalar hep bu şekilde pişer:) Biz de şikayetçi değiliz Allah için:) zevkle lüpleriz:)
Bu poğaçalar da pamuk pamuk nefis oldu :) Umarım siz de dener ve beğenirsiniz.
Hepinizi sevgiyle öperim,tarife geçerimmmm:)))
 
 
 
Sebzeli Poğaçalarımız İçin,
 
Malzemeler:
 
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 adet havuç
1 adet kabak
1/2 demet dereotu
1/3 demet maydonoz
1 çay bardağı kadar beyaz peynir
1,5 çay bardağı Ayçiçek yağı
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı kadar tuz
1 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı mahlep
aldığı kadar un
 
üzeri için, haşhaş tohumu
 
Yapılışı:
 
Yumurtalarla tuzu iyice çırpalım.
Yoğurt sirke yağı ekleyip tekrar karıştıralım.
Havucun kabuklarını soyup rendeleyelim.
Kabağın kabuklarını soyup rendeleyip (suyunu sıkarak) karışıma ekleyelim.
Dereotunu, maydanozu ince ince kıyıp karıştıralım.
Beyaz peyniri çatalla ezip, kabartma tozunu, mahlebi de ekleyip iyice karıştıralım.
Yavaş yavaş unumuzu da ekleyip ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğuralım.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp ( 1 yemek kaşığı süt ve 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla açıyorum yumurta sarısını) haşhaş tohumuyla süsleyelim
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
 
AFİYET BAL OLSUN
 
 
 
 

6 Şubat 2014 Perşembe

Kıymalı Bakla Yemeği Tarifi

Çarşı pazarda ne zaman bakla görsem dayanamam alırım..Eşim acayip sever .
Hatta görünce kendisi de hemen alır hiç dayanamaz:)
Daha çok zeytinyağlısını sevsek de kıymalısına da hiç hayır demeyiz:) Yanında sarımsaklı yoğurt eşliğinde masamızı şereflendirir sağolsun:)))
 
 
 
 
Kıymalı Bakla Yemeğimiz için,
 
Malzemeler:
 
1/2 kg. taze bakla
1/2 adet kurusoğan
100gr. kadar dana kıyma
3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1,5 yemek kaşığı kadar salça
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı limon suyu
1 adet kesme şeker
tuz,karabiber
su
 
Yapılışı:
 
Baklaları yıkayıp,doğruyoruz ve hemen kararmaması için limonlu suya atıyoruz.
Soğanları yemeklik doğrayıp ,Ayçiçek yağında kavuruyoruz.
Kıymayı ve ince ince doğradığımız sarımsağı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Salçayı ekleyip karıştırıp biraz su ekleyip sos kıvamına getiriyoruz. Limon suyunu ekleyip baklalarımızı ilave ediyoruz.
Tuz,şeker,bir tutam karabiber de ekleyip göz kararı suyumuzu da ekleyip pişiriyoruz.
Dereotu ile süsleyip sıcak servis yapıyoruz.
 
AFİYET OLSUN
 
 
 
 

4 Şubat 2014 Salı

Ekmek Yapma Makinasında Beyaz Ekmek Tarifi

Daha önce  makinasız   denediğim tarifi bu defa tembellik yapıp ekmek yapma makinasında denedim.Sonuç yine muhteşem oldu. Ev öyle mis koktu ki anlatamam size.
Hepimiz kedi yavrusu gibi pişene kadar makinanın etrafında döndük durduk:)
Tereddütsüz deneyin derim, pişman olmayacaksınız :)
 
 
 
Ekmeğimiz için,
 
Malzemeler:
 
300 ml ılık su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
4,5 su bardağı kadar un 
 
Yapılışı :
 
Makinamızın yorğurma haznesini ekmeğimizin rahatça çıkabilmesi için,hafifçe yağlayıp,un serpiştirip silkeliyoruz.
Suyu,sıvıyağı ekmek makinamızın yoğurma haznesine koyuyoruz.
Unu,şekeri,tuzu ve mayamızı da ekleyip 3 saatlik programda 900gr. ayarında pişiriyoruz.
İlk sıcaklığı geçip ekmek kendine geldikten sonra üzerine tereyağı sürüp afiyetle yiyoruz:)))
 
AFİYET OLSUN:)

29 Ocak 2014 Çarşamba

Havuçlu Et Yemeği

 
Ne yemek yapsam acaba diye kararsız kaldığımda hep bu nefis ve pratik yemek aklıma gelir  genelde:) Sanırım Emre'm çok sevdiği için:) Yanına hemen şipşak bir pirinç pilavı ve salata da yapınca tüm aile mutlu olur:) Ben de tabi musmutlu:)
 
Sevgi dolu öpücükler herkese...Buyurun tarife,
 
 
 
 
Malzemeler:
 
500 Gr. sotelik dana et
3 Adet havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 adet kurusoğan
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1 adet defne yaprağı
karabiber,tuz
arzuya göre bir tutam tarçın
 
Yapılışı:
 
Soğanı yemeklik doğruyoruz. Sarımsakları bıçakla ince ince kıyıyoruz.
Tenceremize Ayçiçek yağımızı alıp,soğan,sarımsak ve etlerimizi iyice soteliyoruz.
Havuçlarımızın kabuklarını soyup yarım ay şeklinde doğruyoruz.
Etlerimizin üzerine ilave ediyoruz.
Bir kasenin içinde salçalı su hazırlayıp etlerimizle harmanlıyoruz.
Karabiber,tuz ve defne yaprağını da ilave edip etler yumuşayıncaya dek pişiriyoruz.
 
AFİYET OLSUN
 
 
 

21 Ocak 2014 Salı

Harikalar Mutfağı Şefini Seçiyor



 
 
 
 Harikalar Mutfağı Şefini Seçiyor!

Yemek yapmak bir sanattır. Yemek yapmayı rutinden çıkarıp keyifli bir deneyime dönüştürdüğünüzde tat almaya başlarsınız. Daha lezzetli günler geçirmeniz amacıyla kurulan Harikalar Mutfağı her geçen gün büyüyor. Şu an Harikalar Mutfağı’nda tariflerine yer verdiğimiz 80 aktif blog ve 1400’e yakın yemek tarifi bulunuyor. Kek tariflerinden tatlı tariflerine, çorba tariflerinden börek tariflerine kadar birçok kategoride tarif sitede mevcut. 

 http://www.harikalarmutfagi.com.tr/ 2014’e yepyeni bir tasarım ile girdi. Artık siteye üye olup tarif paylaşabileceksiniz. Tek bir tuş ile tariflerinizi sosyal medyada duyuracaksınız. Profil sayfanızda kapak ve profil fotoğrafı, arka plan, bionuz, uzmanlık alanlarınız ve sosyal medya hesaplarınız yer alacak. Harikalar Mutfağı ile takipçilerinize daha hızlı ulaşacak ve yeni takipçiler kazanacaksınız.

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/ yeni tasarımında tarifin kalori bilgisi, süresi, porsiyon bilgisi vb. birçok detay mevcut. Sitede yemek tarifi dışında yaşamın her noktasına dokunan pratik bilgiler de ziyaretçi çekecek. Elinizdeki malzemeye göre yemek tarifi arayabileceksiniz. Malzemeleri Harikalar Mutfağı’na yazıp ara butonuna basmanız yeterli. Saniyeler içinde binlerce yemek tarifi ekranınızda görünecek.

Harikalar Mutfağı’nın yeni tasarımında size özel istatistik sayfası da var. Yemek tariflerinin görüntülenme, paylaşılma, beğeni, yorum, takipçi sayıları tek bir panelde sunuluyor.  Harikalar Mutfağı’ndaki aktifliğinize göre puan biriktirip onları Cookplus.com’da yapacağınız alışverişlerde kullanabiliyorsunuz.  http://www.cookplus.com/  siteye yatırım yapmaya devam ediyor. Google Adwords, SEO çalışmaları, basın bülteni çalışmaları, mailing çalışmaları, TV alt bantları, TV sundu-sunar reklamları, Fırıldak Ailesi entegrasyon çalışmaları, internet reklamları, Facebook reklamları, ödüllü yarışmalar ve workshoplar düzenliyor. Harikalar Mutfağı’nın Facebook sayfası ve Twitter hesabı da mevcut.  

Harikalar Mutfağı’nın bu sıralar devam eden yeni bir yarışması var. Yarışma hem Cookplus’ın hem de Harikalar Mutfağı’nın Facebook sayfalarından duyuruldu. Kazanan kişi Harikalar Mutfağı’nın şefi unvanını kazanacak. Sertifikalı uzman bir aşçı olacak. Eğitimi ünlü şef Serkan Bozkurt verecek. 8 hafta sürecek temel aşçılık eğitimi sizlere yeni kapılar açacaktır.

Yarışmaya katılmak için Harikalar Mutfağı’na üye olup profil sayfası oluşturmanız gerekiyor. Sonrasında birbirinden lezzetli tariflerinizi eklemek kalıyor. Ne kadar çok tarif eklerseniz şansınız o kadar artacak. Harikalar Mutfağı’ndan arkadaşlarınızı haberdar edin. Çünkü tariflerinizin aldığı beğeni, yorum vb. etkileşimler sizi yarışmada daha avantajlı hale getirecek.
Tarif ekleyerek böylesine güzel hediyeli bir yarışmaya katılmak çok özel bir deneyim olacak. Bol şanslar

15 Ocak 2014 Çarşamba

Kıymalı Brüksel Lahanası Yemeği

Canım canım en bi sevdiklerimmm:)
 
Bugün size nefisss bir brüksel lahanası tarifi vereceğim. Hazırlaması da pişirmesi de şipşak:) Yanına bir de sarımsaklı yoğurt,fırından alınmış çıtır çıtır da ekmek:) " Yok fırından ekmek almam kendim yaparım ekmeğimi" diyorsanız da  http://www.zeyneple.blogspot.com/2013/02/ev-yapm-ekmek-tarifi.html hay hay :) tıklamanız yeterli:)
 
Hepinizi seviyorum,öpüyorum ve tarife geçiyorum:)
 
 
 
 
Brüksel lahanası yemeği için ,
 
Malzemeler:
 
1 Paket brüksel lahanası
1 Adet havuç
1 Adet patates
100gr. dana kıyma
1/2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 adet kesme şeker
tuz,karabiber
 
Yapılışı:
 
Ayçiçek yağında Yemeklik doğradığımız soğanları ve kıymayı kavuralım.
Sarımsakları ince ince kıyıp kıyma harcımıza ilave edelim.
Salçayı ekleyip biraz sıcak su ekleyip sos kıvamına getirip karıştıralım.
Patatesleri küp küp, havuçları yarım ay şeklinde doğrayalım.Tencereye ekleyelim.
Lahanalarımızı yıkayıp ,hasar görmüş kabuklarını soyup tenceremize atalım.
Limon suyumuzu,kesme şekerimizi,tuzumuzu ve karabiberimizi de atıp göz kararı su ekleyip pişmeye bırakalım.
 
Sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapalım.
 
AFİYET OLSUN.
 
 
 
 
 

10 Ocak 2014 Cuma

Közlenmiş Patlıcan Salatası

Közlenmiş Patlıcan seviyorsanız bu salataya bayılacaksınız:) Rengi gözümüzü ,tadı ise midemizi şenlendirecek :)
 
Mutlu musmutlu hafta sonları dilerim herkese,
 
Sevgi dolu öpücükler
 
 
Malzemeler:
 
3 adet közlenmiş patlıcan
2 Adet közlenmiş kırmızı biber
1 çay bardağı mısır
2 yemek kaşığı kapari
5-6 Adet kornişon turşu
yeşil soğan
dereotu maydanoz
 
Limon suyu
Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
tuz
 
Yapılışı:
 
Közlenmiş patlıcanları,biberleri ince ince doğruyoruz.
mısırı,kapariyi ,küp küp doğranmış turşuyu da ilave ediyoruz.
Yeşillikleri ince ince kıyıp salatamıza ekliyoruz.
 
Ayrı bir kase içerisinde göz kararı limonun suyunu,zeytinyağını,nar ekşisini ve tuzu karıştırıyoruz.
 
Sosumuzu salatamızla harmanlayıp servise hazır hale getiriyoruz.
 
AFİYET OLSUN
 
 

8 Ocak 2014 Çarşamba

Çatlak Kurabiye

Canım canım blogcanlarım,
 
Tüm kalbimle yeni yılınızı kutlarım...Biz yeni yıla o biçim hasta girdik ailecek...Önce 1-Cnin başkanı :)) sevgili Emrecim feci hastalandı...bir kaç gün gidemedi okula,yemeden içmeden kesildi yavrum:( Sonra ben aynı şekilde virüsü kaptım ve yılbaşı akşamı da Arda'cım ateşlendi.
Resmen yapıştı üzerimize bu virüs,kurtulamıyoruz bir türlü...Ben neysede çocuklar hasta olunca evin ne tadı kalıyor ne tuzu... Neyseki eşime bulaşmadı şimdilik, o da hastalanırsa eyvak ki ne eyvah bittiğimin resmidir:)) Malum bir eş 5 çocuğa bedel oluyor hastalık dönemlerinde:))))
 
Sonracımaaa hasta da olsak mutfak işliyor tabi:) Daha çok çorba ve sebze pişsede arada bir aşağıdaki gibi harika şeyler de yapmıyor değilim:) Canım Emre'm için hazırladım bu nefis kurabiyeleri...
 
Şimdi de sizlerin huzurlarınızda:) Mutlu, sağlıklı, taptatlı yıllarımız olsun inşallah ,öperim hepinizi:)
 
 

Çatlak kurabiyemiz için,


Malzemeler:
 
1 yemek kaşığı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
1 adet yumurta
25 gr. kakao
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
1 ajda çay bardağı toz şeker
1,5 ajda çay bardağı un
1,5 çorba kaşığı süt

Üzeri için, pudra şekeri

Yapılışı:

Şekeri ve yumurtayı mikserle iyice çırpalım.
Tereyağımızı ve sütü ekleyip karıştıralım.
Un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu da ekleyip karıştıralım.
Üzerini kapatıp,kolay şekil alabilmesi için buzdolabında 20 dakika kadar dinlendirelim Hamurumuzdan küçük parçalar  koparıp elimizle yuvarlayalım.
Bir kaseye pudra şekeri koyalım. Yuvarladığımız kurabiyeleri pudra şekerine bulayalım.
Tepsiye yağlı kağıt serelim.Kurabiyeleri aralık olacak şekilde dizelim.
Elimizle hafif bastırıp,Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirelim.



Afiyet Olsun


18 Aralık 2013 Çarşamba

Dereotlu Avokado Sos

Yılbaşı öncesi size bu sos tarifini veremeseydim patlardım, çatlardım hatta davul olurdum:)
Gerçekten çocukların ve büyüklerin bayıla bayıla yiyeceği bir sos oldu. İsterseniz yufkadan çerez yapabilirsiniz yanına ...yada tost ekmeklerinizi kızartıp bandıra bandıra yiyebilirsiniz:)
Tercih sizin:) Sos benden yemesi sizden:)
 
Öptüm hepinizi..
 
 
 
Avokado Sos İçin,
 
Malzemeler:
 
1 adet olgun avokado
1 tatlı kaşığı süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
1/2 demet dereotu
1 çay kaşığı limon suyu
1 tutam karabiber
tuz
 
Yapılışı:
 avokadomuzun kabuğunu soyup,çekirdeğini çıkarıp çatal yardımıyla bir kase içerisinde eziyoruz.
yoğurdu,hardalı,mayonezi,sarımsağı,tuzu,karabiberi,limon suyunu de ekleyip çatalla çırpıyoruz.
dereotunu yıkayıp,ince ince kıyıp sosumuza karıştırıp servis yapıyoruz.
 
AFİYET OLSUN :)
 
 

16 Aralık 2013 Pazartesi

Tahinli Fındıklı Muffinler

Canım canım blogcanlarım :)
 
Bu sıralar evde pek bir sevinçliyiz :) Emre'm şaka maka derken pıtır pıtır okumaya başladı, oldukça mutlu hayatından...Her harf öğrenişinde eve öyle bir sevinçle geliyor ki anlatam size. Tabi öğretmenimizin hakkını hiç inkar edemem. Onları çikolatalarla meyve sularıyla öyle bir gazlıyor ki hepsi canla başla okumak için yarışıyor...
Emre meyve suyu veya çikolata kazanmışsa eğer beslenme çantasına koyup kardeşine getiriyor ödülünü :) Böyle lokum bir evlada sahibim binlerce şükür...
 
Lokumum geçen hafta da sınıf başkanı seçildi...O artık koskoca 1-Cnin başkanı :))) kimse kavga etmesin, yere tükürüp, çöp atmasın diye canla başla mücadele ediyor:)
 
Annesi de ona muffinler hazırlayıp, böyle tatlı bir evlat olduğu için teşekkür ediyor:)
 
Evinizde saygınız, sevginiz,huzurunuz ,bereketiniz hiç eksik olmasın inşallah diyelim ve bugünün tarifine geçelimmmm:)
 
Mutlu haftalar herkese,
 
 
 
Tahinli muffinlerimiz için,
 
Malzemeler :
 
2 Adet yumurta
3 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı tozşeker
1/2 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı fındık
1,5 - 2 su bardağı kadar un
süslemek için, susam
 
Yapılışı:
 
yumurta ile oda sıcaklığındaki margarini çırpıyoruz ve şekeri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz
sütü,tahini,ufalanmış fındığı ,kabartma tozunu, vanilyayı ve yavaş yavaş unu da ilave edip tekrar çırpıyoruz.
Kek hamurumuzu arzuya göre muffin kalıplarımıza (yarısından fazlası dolacak şekilde) pay yapıyoruz.
Üzerlerini susam ile süslüyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.
 
AFİYET OLSUN.
 
 
 
 

13 Aralık 2013 Cuma

Kıymalı Patates Yemeği

Dışarısı buz gibi...Eminim eve geldiğinizde şöyle dumanı üstünde bir patates yemeği olsa,yanına şöyle tane tane bir pirinç pilavı olsa:) bir de çoban salata :)) ohhh mis mis sizden mutlusu olmazdı dimi :) Vallahi biz 2 gün önce bu menüyle kendimizi mutlu ettik:)) Size de tavsiye ederim :)
Bu hafta muhakkak yapın ,yiyin ,yedirin:)
 
Hepinizi öpüyorum ,seviyorum ve musmutlu hafta sonları diliyorum:) 
 
 
Malzemeler:
 
4 adet Patates
1 adet havuç
1 Adet kurusoğan
150 gr. kıyma
2 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
2 diş sarımsak
tuz,karabiber,nane
 
 
Yapılışı:
 
Patateslerimizin ve havucun kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.
Soğanı yemeklik doğrayıp,sarımsakları ince ince kıyalım.
Ayçiçek yağında soğanı,kıymayı ve sarımsağı beraberce kavuralım.
Salçayı ekleyip biraz da so koyarak salçayı açalım.
patateslerimizi havucu ,tuzu,karabiberi ve suyumuzu da ilave edip pişmeye bırakalım.
Nane ile süsleyip sıcak servis yapalım.
 

 
AFİYET OLSUN :)

10 Aralık 2013 Salı

Nohutlu Pirinç Pilavı

 
Nohutlu Pilav sever misiniz ? Evet dediğinizi duyar gibiyim :) Çünkü ben de çok seviyorummm :)
 
Yanında ayran veya hafif sarımsaklı bir cacık da olursa eğer değmeyin keyfime :) Miss gibi bir öğün :)
 
Ah şimdi bir tabak olaydi iyiydi diyorsanız eğerrrr, hepinizi öpüyorum seviyorum ve tarifimize geçiyorummmmm :)
 
 
 

Nohutlu Pirinç Pilavımız İçin,

Malzemeler:

1 Su bardağı pirinç
1/2 su bardağı kadar haşlanmış nohut
2 su bardağı su
5 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
tuz

Yapılışı:

Pirinçleri yıkıyoruz, süzüyoruz.

Tencereye ayçiçek yağımızı koyup , pirinçlerimizi bir kaç dakika kavuruyoruz.
Suyumuzu,haşlanmış nohutlarımızı , tuzumuzu da atıp pişmeye bırakıyoruz.
Pilavımız demlendikten sonra sıcak servis yapıyoruz.


Afiyet Olsun.

6 Aralık 2013 Cuma

Domates Soslu Makarna

 
Makarna hangi kılığa girerse girsin  bizim evde baş tacı edilir. Acayip severiz.
Aşağıdaki makarna tarifi de çarşı pazardan gelmişsek, yiyecek bir şey yoksa evde,dışarıdan da yemek istemiyorsak hemen şipşak yapılır bizim evde:) Hiç düşünmem ne yapsam diye, acil durum butonumuzdur kendisi :)Yanına da yoğurt oh mis:)))
 
Hepinizi seviyorum ,öpüyorum veee musmutlu hafta sonları diliyorum.
 
Buyurun tarifimize,
 
 
Malzemeler:
 
1 paket makarna
4 Adet domates
3 adet çarliston veya sivri biber
1 adet kesme şeker
Ayçiçek yağı
tuz
 
Yapılışı:
 
Makarnayı paketin arkasındaki tarife göre tuzlu suda haşlayıp süzelim.
Bir kaç kaşık sıvıyağda hafifçe çevirip servis kasesine alalım.
 
Sos tenceresine bir kaşık yağ koyup biberleri soteleyerek hafifçe kızartalım.
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp biberlerin üzerine ilave edelim.
Kesme şekeri ve tuzu da ekleyip domatesler yumuşayıncaya dek pişirelim.
 
Makarnamızın üzerine pişen sosumuzdan gezdirip sıcak servis yapalım.
 
Afiyet Olsun :)