26 Nisan 2013 Cuma

Kıymalı Türlü Yemeği

Merhabalar canım canım blogcanlarımmmm,

Bir haftadır Antalyada'yız...İnanılmaz bir hava var.Yağmurla geldik ama sanki hiç o yağmurları yaşamamış gibiyiz.Kuşlar cik cik,heryer yemyeşil ve gökyüzü de masmavi...İçimize çiçek kokularını çekiyoruz sürekli:)Oksijene doyduk resmen:)) Eee antalya'ya gelip de pazara gitmemek olmaz tabi...Daha öncede yüzlerce kez söylemişimdir 101. olsun hadi:) bayılıyorum buranın pazarlarına...O kadar taze ki  herşey...Onu mu pişirsem bunumu pişirsem diye eve dönene dek heyecan yapıyorum:))) pazar dönüşü yürümüyorum zıplıyorum resmen:))Eee bu gibi durumda da türlü yapmak kaçınılmaz oluyor tabi:)))

Hepinizi seviyorum,öpüyorum ve türlü türlü türlümüze geçiveriyorum:)



Malzemeler:

1 adet patlıcan
1 adet kabak
1 adet patates
1 adet havuç
2 adet çarliston biber
5 adet taze fasulye
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı sıvıyag
100 gr.dana kıyma
tuz,su,karabiber

Yapılışı:

Kıymayı soğanla birlikte ayçiçek yağında iyice kavurun.
Sarımsakları rendeleyip kıymalı harca ilave edin.Salçayı ilave edip azıcık suyla açıp karıştırın.
Bütün malzemeleri iri küpler halinde ve eşit şekilde doğrayın.
Tencereye ilave edip, karıştırıp, tuzu ve baharatları ilave ederek suyunu da kontrollü olarak ekleyerek pişmeye bırakın.
Sıcak olarak servis yapın.

AFİYET OLSUN.





19 Nisan 2013 Cuma

Pirinç Pilavı Salatası

Bizim evde daha önce de söylediğim gibi pilav günlük tüketilir. İkinci güne kalmışsa talep olmaz.Eee canım pilav çöpe mi gidecek elbette hayırrrrr:) Daha önce de  burada  bulgur pilavının salata versiyonunu paylaşmıştım. Şimdi de pirinç pilavımızın salata halini paylaşma zamanı:) Tavsiye ederim hiç çakılmıyor pilav olduğu ve afiyetle de yeniyor haberiniz olsun:)

Herkese musmutlu ,reprenkli bir hafta sonu dilerimmmm.

Buyurun tarifimize,


Malzemeler:

1 Kase pirinç pilavı
2 yemek kaşığı mısır
6 adet kornişon turşu
1/3 demet Dereotu
1/3 demet Maydonoz
2 dal Yeşil Soğan
1 yemek kaşığı limon suyu
pancar turşusu suyu

Yapılışı:
Bütün malzemelerimizi ince ince doğrayıp pirinçle karıştıralım.
Pancar turşusu suyumuzu göz kararı pirinçlere pembe rengi verecek şekilde salatamıza ilave edelim.
Pirinç salatamızı karıştırıp ,servis kaselerimize alalım.

Afiyet Olsun.

Sevgi Dolu Öpücükler


12 Nisan 2013 Cuma

Peynirli Semizotu Salatası


Bu harika havaya ancak böyle renkli renkli bir salata yakışır diyerek hepinizi öpüyorum, seviyorum veee

musmutlu ,mis gibi bir hafta sonu diliyorum:)



Peynirli Semizotu Salatası İçin,
 
Malzemeler:

1 /2 demet Semizotu
1/3 demet roka
1/3 demet Maydanoz
1/3 demet Dereotu
1 dal yeşil soğan
8 Adet Cherry Domates
2 Adet Salatalık
2 yemek kaşığı mısır
Peynir
Kuru Soğan

Sos İçin;

Nar Ekşisi
Zeytinyağı
Limon Suyu
Tuz

Yapılışı:

Semizotunu yıkayıp yapraklarını zedelemeden elimizle koparıp servis kasesine alıyoruz.
Yıkanmış maydanozu, dereotunu, rokayı ince ince kıyıyoruz.Soğanı piyazlık doğruyoruz.
Domatesleri salatalıkları da doğrayıp,mısırı ekleyip sosumuzu hazırlayıp bütün malzemeyi harmanlıyoruz.Dilediğiniz peynir çeşidinden zar büyüklüğünden küpler doğrayıp salatamızı süsleyerek servise hazır hale getiriyoruz.

AFİYET OLSUN :)

10 Nisan 2013 Çarşamba

Bir Bahara Daha Beraberce Merhaba Dedik

Cumartesi günü güneşli sıcacık tam da adına yakışır bir şekilde Sevgili Senem'in organizatörlüğü ve Hecha sponsorluğunda birbirinden kıymetli blog yazarları ile bahara merhaba dedikkkk...




Şaka maka 6,5 senedir neredeyse blog yazıyorum ve hala aynı heyecanı aynı keyifi aldığımı cumartesi günü tekrar hissettim.Sabahleyin zıplaya zıplaya buluşma mekanına gittim:)

İçeri girer girmez kapıda kollarını bana açmış bir sürü kucakla karşılaştım:)Kimi öpeceğimi ,kime sarılacağımı bilemedim vallahi...Gün boyu öpüşüp kucaklaşıp, kıkırdayıp durduk:) Sevgi kelebeğine döndük:)


Dostlarla güle oynaya nefissss bir kahvaltı yaptık...Uzun uzun sohbet ettik ve tabi bol bol fotoğraflar çektirdik:)



Hacılarımla sohbetin belini kırdık yine:) Öyle çok seviyorum ki sizi...Her bahara beraber merhaba diyelim inşallahhhhh....

O gün bir kez daha anladım ki blog yazarlarının daha sık bir araya gelmesi gerekiyor...Zamanla yarıştık resmen,hatta ıskaladığım ve kalabalıkta göremediğim bir kaç arkadaşımın olduğunu sonradan resimlere bakarken fark edip üzüldüm:(

Sponsor olan  firmalar Simit Sarayı, Orkide Hareketi, Durance, Makarna Lütfen, Tavsiye kanalı , Algida'ya ve tabi ana sponsor hecha'ya bizleri yalnız bırakmadıkları için sonsuz teşekkürler...

Beraberce daha nice güzel mevsimlere blogcanlarım...

Sevgi  Dolu Öpücükler

9 Nisan 2013 Salı

Pastırmalı Madımak Yemeği


Merhabalar canım canım blogcanlarımmmm...

Tam yaz geldi diye kakarakikiri yaparken kış tekrar geri döndü...Tabi peşinde hastalıklarla...Hafta sonundan beri inanılmaz hastayım,acayip grip oldum, sürünüyorum resmen...Çocuklara geçecek diye ödüm kopuyor köşe kapmaca oynuyorum onlarla:)) İnşallah bebelere bulaştırmadan çabucak kurtulurum bu pis virüsten...

Geçen haftalar da Sebze sepeti sayesinde Madımakla tanışmış oldum:) Acayip heyecan yaptım yeni bir şey pişireceğim için:)) Ama ayıklaması varyaaaa offf tek başına çekilecek çile değil:) Kesinlikle imece usulü yapılıp pişirilip hep beraber elimize sağlık diye diye yenilecek br yemek bence:)
Tadı güzel mi derseniz evet süperrrr:) yapar mıyım tekrar ,ayıklaması yüzünden sanırım hayır:))) Peki taze miydi ...tıpkı diğer denediğim ürünler gibi taptazeydi...teşekkürler Sebze Sepeti 

O halde bu tarif daha önce benim gibi bu otla tanışmamış olanlar için gelsinnn:)))



Madımak yemeğimiz için,

Malzemeler:

1 kilo ayıklanmış madımak
1/2 kurusoğan
10 dilim pastırma
1 çay bardağı bulgur
1 yemek kaşığı acıbiber salçası
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
tuz

Yapılışı:

Ayıklanmış madımakları yıkıyoruz,süzüyoruz
Ayçiçek yağında yemeklik doğranmış soğanı kavuruyoruz.
Salçayı ilave edip biraz sıcak suyla salçayı açıp karıştırıyoruz.
Madımağı ve bulguru ilave edip göz kararı biraz daha su ilave ediyoruz.
tuzu ve pastırmayı da ilave edip pişmeye bırakıyoruz.

AFİYET OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER




2 Nisan 2013 Salı

Domatesli Biberli Tavuk Sote


Bugün yine hemen herkesin sıklıkla acil durum da "camı kırınız"dan sonra ilk akla gelen cümlelerden olan "bi tavuk sote olaydı iyiydi" tarifiyle sizlerleyim:))))

Aslında bugün uzun uzun yazasım kıkırdayasım var sizlerle... ama sürem o kadar az ki 4 dişlim sayesinde...iyice ayaklandı ,ele avuca gelmeye başladı..."Bağlasan durmam "modunda sürekli...etrafı keşfetmek,ağzına bulduğu şeyleri tıkıştırmak ve kucak en büyük keyfi...
Mesela bu yazıyı bile dizi formatında yazıyorum şu an sizlere:) tahmin edersiniz ki konsantre falan kalmıyor:) Şu sıralar yazmaya değil yemeye konsantreyim sadece diyorum ve tarife geçiyorum:)

Sevgi dolu, sıcacık, koskocaman öpücükler:)


Tavuk Sotemiz İçin,

Malzemeler:

3 Adet tavuk göğsü
2 Adet domates
3 Adet çarliston biber
1 diş sarımsak
1 Adet minik kurusoğan
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
tuz,baharat

Yapılışı:

Soğanları küp küp doğrayıp ,sarımsağı rendeleyip sıvıyağda hafifçe kavurun.
Tavuk göğüslerini kuşbaşı şeklinde doğrayıp soğanlarla kavurmaya devam edelim.
Renkleri değişip,hafifçe küçülmeye başlayınca dilediğimiz şekilde doğradığımız biberlerimizi ilave edip bir kaç dakika soteleyelim.
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp tenceremize ilave edip karıştıralım. Tuzu ve sevdiğimiz baharatları da ekleyip pişmeye bırakalım.

Afiyet Olsun


26 Mart 2013 Salı

Peynirli ve Kurutulmuş Domatesli Muffinler

Bazen bir şeye sarınca cılkını çıkarana dek, bıkana dek takılı kalıyorum :))))
Bazen bi tişört mesela ...hep onu giyinmek istiyorum yada bir pantolon ya da kolye veya küpe:)
Şu sıralar ise feci şekilde kurutulmuş domates takıntısı yaşıyorum...Herşeye eklemek istiyorum... diyorum ya biraz cinsim diye:)Hatta az önce bi nohut salatası yapmışım domateslerimle o biçim oldu, akıllara zarar :)))Bir süre daha idare edin beni böyle, zaten bıkarımm yakında merak etmeyin:)))

Aşağıdaki muffinler de peynir ve kurutulmuş domatesle birleşip nefis birşeye dönüştüler

Merak ediyorsanız eğer buyurun tarifimize:)


Muffinlerimiz için,

Malzemeler:

3 Adet yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı süt
125 gr. Muratbey Trabzon tipi tereyağı
200 gr.Muratbey Naturena Peyzen Çörekotlu Üçgen Peynir
1 paket kabartma tozu
1/2 demet dereotu
aldığı kadar un
tuz ve pulbiber

Yapılış

Yumurtaları ve tuzu çırpıyoruz.
Eriyip soğumuş tereyağımızı ,yoğurdu ve sütü ilave edip karıştırıyoruz.
İnce kıyılmış dereotunu ve küpküp doğranmış kurudomatesleri ve çörekotlu peynirleri ,1 çay kaşığı tuzu,kabartma tozunu ve pulbiberi de ilave edip karıştırıyoruz.
Yavaş yavaş unu da ilave edip karıştırıyoruz.
Kek hamurumuzu muffin kalıplarımıza 1/3 ü dolacak şekilde paylaştırıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.
Arzuya göre büyük kek kalıbı da kullanabilirsiniz.

AFİYET OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER

MUSMUTLU GÜNLERRR:)


19 Mart 2013 Salı

Nar Ekşili Semizotu Salatası

Bilgisayarla acayip içli dışlı olmama rağmen internetten alışveriş yapamayanlardanım ben...Elim gitmez ,görmem lazım, dokunmam lazım ,denemem lazım vs. vs. cinsimdir biraz:))

İtiraf ediyorum ki bazen ihtiyaç oluyor... mesela kaç gündür Aylincimle döküm tava alalım diye konuşuyoruz..Aylin'im çoktannnnn tavasını aldı, yemekler pişirdi ,hatta resimleri yayınlayıp bizi perişan bile etti facebookta:))) Bense hala mağazaya gidip tırtıklı mı alsam tırtıksız mı alsam, napsam ne etsem modumdayım:(( Ama alacağım döküm tavamı şansı yok tabisi:))))

Fakatttt bazen aşıveriyor insan kendisini sanırım:)) İnanmayacaksınız ama aşağıdaki sebzeler ,zeytinyağım da dahil Sebze sepetindennnnn :) Beğendim mi diye soracak olursanız eğer, aşık oldum resmen:) Acayip tazelerdi...yemyeşil mis gibi kokuyorlardı... Tavsiye ederim tüm kalbimle.Nefis şeyler var. En önemlisi de kapıda ödeme yapabiliyorsunuzzzz yehhuuuu:)))


Nar Ekşili Semizotu Salatası İçin,

Malzemeler:

1 /2 demet Semizotu
1/3 demet roka
1/3 demet Maydanoz
1/3 demet Dereotu
1 dal yeşil soğan
8 Adet Cherry Domates
2 Adet Salatalık
Kuru Soğan

Sos İçin;

Nar Ekşisi
Zeytinyağı
Limon Suyu
Tuz

Yapılışı:

Semizotunu yıkayıp yapraklarını zedelemeden elimizle koparıp servis kasesine alıyoruz.
Yıkanmış maydanozu, dereotunu, rokayı ince ince kıyıyoruz.Soğanı piyazlık doğruyoruz.
Domatesleri salatalıkları da doğrayıp,sosumuzu hazırlayıp bütün malzemeyi harmanlayıp servise hazır hale getiriyoruz.

AFİYET OLSUN :)





11 Mart 2013 Pazartesi

Peynirli ve Kurutulmuş Domatesli Makarna

Yine pratik ama bir o kadar da leplezzetli bir makarna tarifi vereceğim bugün size:))Bir önceki postumda kurutulmuş domatesi ne çok sevdiğimi söylemiştim hani size:))Ah işte bir de makarna ve peynirle buluşunca varyaaa beni benden alıyor resmen:)))

Deneyin pişman olmayacaksınız derim:)

Musmutlu haftalar dileyerek,hepinizi öpüyorum,seviyorum ve hemen tarife geçiyorum:)



Malzemeler:

1/2 Paket makarna
1 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
7 Adet kurutulmuş Domates (sosta bekletilip yumuşatılmış)
3 dal yeşil Soğan
1/3 demet dereotu
6 Adet Muratbey Naturena Nado Parmak Peynir
2 yemek kaşığı limon suyu
tuz

Yapılışı:

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzüyoruz.
Tencereye zeytinyağını koyup sarımsağı rendeleyip 1 dakika kadar sarımsağı soteleyip ocağı kapatıyoruz.
Haşlanan Makarnayı ilave edip karıştırıyoruz.
Dereotunu ince ince kıyıp,Kurutulmuş Domatesi ,Soğanı ve Muratbey  Naturena Nado Parmak Peynirleri jülyen doğruyoruz.Bütün malzemeri makarnayla harmanlayıp,limon suyunu da ilave edip karıştırıp servis tabağımıza alıyoruz.
Arzuya göre pul biberle süsleyip ılık servis yapıyoruz.




AFİYET BAL OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER

8 Mart 2013 Cuma

Zeytinyağlı Kurutulmuş Domates

Bayılıyorum zeytinyağı ve sarımsakla iyice özleşmiş olan kuru domatese...Kahvaltıya,makarnaya salataya her bişeye yakışıyor kerata:) Hatta yağına da ekmek ban ban ye:)) O biçim lezzetli:)

Uzun zamandır yapmadıysanız,yada hiç denemediyseniz en yakın zamanda deneyin derim:)

Herkese musmutlu hafta sonları dilerim,öperim öperim sarılırım:)

Buyurun tarifimize,


Malzemeler:

Kurutulmuş Domates
Zeytinyağı
Sarımsak
Kekik,pul biber

Yapılışı:

Kurutulmuş domatesleri bir kaseye alıp sıcak suda 10 dakika kadar bekletin.
Süzüp kavonaza alın.Kavanozun yarısına kadar zeytinyağı ve bir kaç diş sarımsak koyup kavanozun kapağını kapayıp çalkalayın.Domatesler zeytinyağıyla iyice özleşsin.(Mümkünse 1 gün beklesin)
Servis tabağına alıp üzerine kekik ve pulbiber serpiştirip servise hazır hale getirin.




AFİYET BAL OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER

5 Mart 2013 Salı

Peynirli Dereotlu Poğaçalar

Bizim evde poğaçalar genelde bu şekilde olur,peynir hamurla iyice özleşirrrr:) Neden derseniz Emre Paşam öyle sever, ağzına peynir gelmeyecek poğaçada:) Biz de şaka maka alıştık bu duruma tabii.Yeter ki yesin ,ben takla da atarım modunda senelerdir geçinip gidiyoruz:)Küçükten biraz ümitliyim yeme konusunda:) Bakalım inşallah anası gibi iştahlı olurrrr:))
Bu arada alt dişlerimiz gülerken görünmeye başladı iyice,pirinç pirinç:) Şimdi sıra üstlerde,yazı yeni dişlerimizle karşılayacağız inşallah:) 12.aya kadar aşımız da kalmadı,rahatız bu sıralar...

Şimdi gelelim tarifimizeee...Çayınız demlenene kadar yapabileceğiniz pratik ve lezzetliler benden söylemesi:)

Hadi bakalım mutfağa:)




Peynirli Dereotlu Poğaçalar

Malzemeler:

2 Adet yumurta
½ su bardağı yoğurt
½ su bardağı ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
½ demet dereotu
Aldığı kadar un
tuz
MURATBEY Sürmeli Peyniri

Üzeri için;
1 Adet yumurta sarısı
Susam ve çörek otu

Yapılışı:

Yumurtaları ve tuzu çatalla çırpıyoruz.
Yoğurdu ve yağı ilave edip karıştırıyoruz.
Dereotunu ince ince kıyıp karışıma ilave ediyoruz.
Kabartma tozunu,dilediğimiz kadar  MURATBEY Sürmeli Peynirini ve yavaş yavaş unu da ilave edip ele yapışmayacak bir kıvamda bir hamur hazırlıyoruz.
Dilediğimiz büyüklükte toplar yapıp elimizde yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susamla süsleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN.

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER


28 Şubat 2013 Perşembe

Yoğurtlu Kabak Salatası

İki dişlim öğle uykusuna yaklaşık 10 dakikacık kadar yatıyor...

O 10 dakika benim en özel, en kıymetli dakikalarım oluyor...Yemek falan yaparak geçirmiyorum vallahi:)))
Ya Aylinime  2 laf atıyorum accuk gülüşüyoruz ki genelde öyle oluyor:)))) ya  facebookta pasta börek yapanlara asılıyorum :)))yadaaaa oje sürüyorum:))) bazen de tıpkı şu an olduğum gibi bloğumu boşladığım için utanıp tarif ekliyorum:)))

Vee karşınızda 5 dakikada hazırlayabileceğiniz sağlıklı ve kopkolay bir lezzet:)

Buyurun tarifimize,


Malzemeler:

2 Adet kabak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kase MURATBEY süzme yoğurt
1 diş sarımsak
1/2 demet dereotu
2 yemek kaşığı haşlanmış pirinç
ceviz
tuz

Yapılışı:

Kabakları yıkayıp,kabuklarını kazıyarak iri iri rendeliyoruz.
Zeytinyağı koyduğumuz tavaya kabaklarımızı koyup suyunu çekene dek soteliyoruz.Soğumaya alıyoruz.
MURATBEY Süzme yoğurdumuza sarımsağı rendeleyip,ince ince kıydığımız dereotunu ,haşlanmış pirinci ve kabağı ilave ediyoruz.
Tuz ve ceviz de ilave edip karıştırıp bekletmeden servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER

25 Şubat 2013 Pazartesi

Nar Ekşili Brokoli Salatası

Pratik,lezzetli,renkli,sağlıklı ,şifa niyetine bir salata arıyorsanız eğerrrr şu an doğru sayfadasınız:)))
Buyurun bakalım bugünün tarifine:)



Brokoli salatamız için,

Malzemeler:

Brokoli
Mısır
Havuç
Mor Soğan
Közlenmiş Biber
Kapari
Salatalık Turşusu

Salata sosumuz için,

Nar Ekşisi
Limon suyu
Zeytinyağı
Tuz

Yapılışı:

Brokolileri mümkünse buharda haşlıyoruz.
Küçük küçük çiçeklere bölüp salata kasemize alıyoruz.
Havucu iri iri rendeleyip ,turşuyu,közlenmiş biberi küp küp doğruyoruz.
Soğanı piyazlık doğrayıp salataya ilave ediyoruz.
Diğer malzemeleri de ekleyip hafifçe karıştırıyoruz.

Sosumuzu da hazırlayıp salatamızla harmanlayarak servis tabağına alıyoruz.

AFİYET OLSUN





21 Şubat 2013 Perşembe

Ev Yapımı Ekmek Tarifi


Geçenlerde iki dişli Ardacım'la blogları gezerken Sevgili Asumanın bloğundan gelen ekmek kokuları beni benden aldı:)))
Hadi Zeynep iş başına dedimmmm ve Arda'yı uyutup Emrecim'le hamura verdik kendimizi:)
Emre'm sağolsun unla imzasını attı yine her yere:))Ben de haldur huldur yoğurdum durdum heyecanla,gözüm Emre'yi görmedi bile:))))
Sonuç olarak mutfağımız un fabrikası gibi göründü,evimiz de mahale fırını gibi koktu :) Cam pencere açmadım saatlerce o mis koku dışarı çıkmasın diye:))

Bayıla bayıla yedik biz,eşim kaç kere eline sağlık dedi sayamadım inanın:) Siz de deneyin derim,asla pişman olmayacaksınız:)


Ev Yapımı Ekmek Tarifimiz İçin,
 
Malzemeler:

300 ml ılık su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
4,5 su bardağı kadar un 
 
süslemek için ; susam ve çörek otu


Yapılışı :
 
Yoğurma kabımıza önce 4 bardak kadar unu,şekeri,tuzu,mayayı ekleyip karıştırın.
Ortasını havuz gibi açıp suyu ve yağı ilave edip yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım,kontrollü olarak ele yapışmayacak kıvama gelene kadar biraz daha un ekleyin.
İyice yoğurduktan sonra mayalanması için 1 saat kadar üzeri örtülü şekilde oda sıcaklığında bekletelim.
Mayalanan ekmek hamurumuza tekrar yoğurup ,dilediğiniz şekli verip susam ve çörek otu ile süsleyin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ekmekler kızarıncaya dek pişirin.
 
Afiyet Olsun.
 

Evinizden ekmeğiniz,yüzünüzden gülücükleriniz hiç eksik olmasın inşallah...

Sevgi Dolu Öpücükler:)


18 Şubat 2013 Pazartesi

Peynirli Misket Poğaçalar

Canım canımm blogcanlarımmmm,

Flash flash flash:) Bugün size altın günlerinde sık sık yaşadığımız "ayyyy poğaça yemek istiyorum ama bölüşecek arkadaş arıyorummm" cümlesine son getirecek bir tarif vereceğim:)) Tatatataaaa tabi ki Misket poğaçalar:))) En sevdiğiniz poğaça hamurunu misket şeklinde yuvarlayın,  takın süslü kürdanları olsun bitsinnnn:))) Misafrleriniz lüp lüp yerken ,siz de keyifle çayları tazeleyeceksiniz demedi demeyin:)))

Hepinizi öpüyorum,seviyorum ve tarife geçiyorum:)




Peynirli Misket Poğaçalar İçin,

Malzemeler:

2 Adet Yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
3 yemek kaşığı çörek otu
1 paket kabartma tozu
Aldığı  kadar un
tuz


Üzeri İçin;

Yumurta sarısı
Çörek otu


Yapılışı:

Yumurta ve tuzu hafifçe çırpıyoruz.
Ayçiçek yağını,yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz.
Arzu ettiğiniz ölçü de Muratbey Sürmeli Peynirini, mini minik doğranmış Muratbey  Naturena Fessita peynirini ve çörek otunu ilave ediyoruz..
Kabartma tozunu ve yavaş yavaş unu da ekleyip yoğuruyoruz.
Hamurumuz ele yapışmayacak kıvama geldikten sonra misket büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlıyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip, üzerlerine fırça yardımı ile de yumurta sürüyoruz.
Arzuya göre çörek otu ile süsleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya dek pişiriyoruz.

Afiyet Olsun