22 Ocak 2013 Salı

Havuç Kızartması

Ah ah ...şu masum sebzeler kızarınca nasıl canavara dönüşüyor anlamak mümkün değil:) Kalorisi bol olan herşey lezzetlidir ya,işte bu havuçlar da öyle:)Yanına birde sarımsaklı yoğurt da varsa ohhh gel keyfim gell:)))

Hadi bakalım buyurun o zaman bugünün kalorisi bol ,yapması kolay, tadı da nefisss olan  tarifine:)



Malzemeler:

Havuç
Yeşil Soğan
Balzamik sirke
Ayçiçek Yağı

Yapılışı:

Havuçları kızgın yağda kızartıyoruz.
Havlu kağıt üzerinde fazla yağını süzüp servis kasesine alıyoruz.
Göz kararı Balzamik sirke ilave edip harmanlıyoruz.
Yeşil soğanı ince ince kıyıp havuçların üzerine serpiştirip yanında sarımsakla yoğurtla servis yapıyoruz.

Afiyet Olsun.


18 Ocak 2013 Cuma

Fesdo Peynirli Roka Salatası

Canım canım blogcanlarımmm,

Aslında minimini puf puf ekmeğimsi bir tarif verecektim bugün size...Arşivde salatayı görünce hadi dedim Hafta sonumuz daha hafif geçsin:) Vicdan azabı çekmeyeyim şimdi dedim:)))Yaşasın salata yemek:)

Herkese mutlu mutlu, huzurlu bir hafta sonu dilerim:)

Buyurun haftanın son tarifine,




Malzemeler:

1 demet roka
1/2 demet maydonoz
1/2 demet dereotu
1 sap yeşil soğan
5 adet cherry domates
2 yemek kaşığı mısır
mor soğan halkaları


sos için;

limon suyu
Zeytinyağı
nar ekşisi
tuz

Yapılışı:

Bütün yeşilliklerimizi iyice yıkayıp salata kasemize dilediğimiz şekilde doğruyoruz.
Domatesleri de yıkayıp halka halka doğrayıp yeşilliklere ilave ediyoruz.
Mısırı ekleyip, mor soğanı da halka halka doğrayıp hafifçe karıştırıyoruz.

Sosu ayrı bir kasede hazırlayıp salatamızın üzerinde gezdiriyoruz,karıştırıyoruz.
Muratbey Naturena Fesdo Parmak Peynirleri yuvarlak yuvarlak dilimleyip salatamıza ekleyip, servise hazır hale getiriyoruz.

AFİYET BAL OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER



14 Ocak 2013 Pazartesi

Peynirli Patatesli Topkek


Canım canım blogcanlarım,

Keyifleriniz yerindeee pazartesiniz de sendromsuzdur  inşallahhh:)))

Vallahi beni soracak olursanız şayet çok dişe diş günler geçiriyorum şu sıralar:)

Arda'cım 5,5 ayı tamamladı çok şükür...Diş kaşınma sıkıntısıyla cebelleşiyoruz resmen.Dişlerin patlamasına daha en az 2 ay var gibi görünüyor ama öyle bir kaşınıyor ki anlatamam size:(
Halı fırçasından başka bişey paklamaz gibi görünüyor:) Ne bulsa ağzına sokuyor yavrum haldur huldur kaşımaya çalışıyor,rahatlayamıyor tabi ve huysuzlanıp yaygarayı koparıyor,kucak istiyor sürekli..Oyalamak çok zor oluyor .Geçecek ama biraz sıkıntılı geçecek... durumumuz onu gösteriyor şimdilik...

Emre'm de hızla büyüyor,Üst dişi sallanıyor şu sıralar,karizma çizilecek tabi biraz üzgün yavrum...Gidip gelip ne zaman düşer diye soruyor,aynaya bakmıyor,dişlerinin ön tarafını fırçalamıyor vs. ...Hayırlısıyla düşse de rahatlasak diye içimden dua edip duruyorum:)))

Daha fazla içinizi şişirmeden yeni yıl öncesi yaptığım puf puf topkeklerimizin tarifini verip kaçayım en iyisi ben:)))




Peynirli Patatesli Topkeklerimiz için;

Malzemeler:

2 Adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1 Paket kabartma tozu
~1,5 -2 su bardağı un
1/2 demet dereotu
1 Adet patates 
tuz
üzeri için, haşhaş tohumu

Yapılışı:

Yumurtaları ve tuzu çırpın
Yoğurdu ve ayçek yağını ilave edip çırpmaya devam edin.
Dereotunu ince ince kıyın , Muratbey Örgü Peynirini  küp küp doğrayın karışıma ekleyin.
Patatesleri zar büyüklüğünde doğrayıp karıştırın.
Kabartma tozunu ve yavaş yavaş unu da ilave edip karıştırın.
Hamuru muffin kalıplarına 1/3 ü dolacak şekilde paylaştırın.
haşhaş tohumları ile süsleyip ,önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişmeye bırakın.


Afiyet Bal Olsun

Sevgi Dolu Öpücükler






8 Ocak 2013 Salı

Çikolatalı Peynirli Kek

Şu sıralar değişik tarifler denemeye o kadar çok üşeniyorum ki anlatamam:) Aslında çok istiyorum ama malzemeleri hazırlayana kadar Arda, "ilgi istiyorum, öp beni" moduna geçiyor ve bütün konsantrasyonum da yerle bir oluyor tabi :))) "Kek börek yoksaaa yanak var" diyorum ve dalıyorum Arda'ya:) Şaka maka derken 5 ayı bitirdik,iyice bal börek olduk:) Tadından yenmiyor yani:))

Sonracımaaa geçen hafta  pınar beyaz  bebelerime pınar çikolatalı peynir göndermiş,Ardacım henüz yiyemiyor:) Emre 'de malumunuz yemekle arası yoktur hiç yüzvermedi...Ben de en iyisi kek yapayım dedim ve gerçekten hiç pişman olmadım:) puf puf acayip leziz oldu:) 1 paketim daha var onunla da cheesecake yapacağımmm:))Eeee ne demişlerrrr yemeyenin malını yerlermiş:)))

"Çok merak ettim ,gece uyayamam, muhakak denemek isterim "derseniz şayet buyurun o zaman tarife:)))))

Musmutlu haftalar:)


Bos bolll Çikolatalı Kekimiz için,

Malzemeler:

1 çay (ajda) bardağı sıvıyağ
1 çay (ajda) bardağı yoğurt
1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
2 adet iri yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı kadar ceviz
1 çay bardağı damla çikolata
aldığı kadar un

Yapılışı:

Toz şekerle yumurtayı iyice çırpın.
Sıvıyağı ve yoğurdu da ilave edip çırpmaya devam edin.
Oda ısısında yumuşamış olan çikolatalı peyniri ilave edip tekrar çırpın.
Vanilyayı,kabartma tozunu,kırık cevizi,damla çikolatayı da ekleyip hafifçe karıştırıp yavaş yavaş elenmiş unu ilave edelim.
Yağlanmış unlanmış kek kalıbımıza harcı döküp önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişmeye bırakalım.

AFİYET OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER






2 Ocak 2013 Çarşamba

Muratbey Peynirleri ile Günün Her Saati Peynir Yiyeceksiniz

Yepyeni bir yıldan merhabalar canım canım blogcanlarım:)

Herkese mutlu mutlu ,musmutlu yıllar dilerim.

2013 yılında "Keşke" dediğiniz herşey gerçekleşir umarım diyerek yılın ilk postuna giriş yapalım:) Yeni yılın ilk yazısı 2012'nin son daveti olsun istedim:)
Swisotel'de geçtiğimiz haftalarda Muratbey Peynirlerinin nefisss bir davetine katıldım.
Nefis demek az  kalır aslında nepnefis desem daha doğru olur:)))

Her yer bizler için birbirinden nefis peynir çeşitleriyle donatılmıştı..."Günün her saati peynir temalı "olan kadın kadına bir çay keyfi etkinliği yaptık:) Uzun uzun sohbet ettik.
Hele bir de Sevgili Gülnur Hanım'ın hoş sohbeti de eklenince tadından geçilmedi,hatta tadı damağımda bir gün oldu bile diyebilirim.

Etkinlik boyunca Muratbey Peynirlerini tadıp, firma ve peynirler hakkında da bilmediğimiz bir sürü güzel ve önemli şeyler öğrenmiş olduk:)




Muratbey Peynirleri ;

Yarım yüzyıla yakın geçmişe sahip Muratbey, tecrübesiyle sütün Türkiye'deki gelişimine yön veren sayılı firmalar arasında yer almaktadır.
İnovasyona verdiği önemle de Türkiye’nin yenilikçi ve öncü peynir markası olan Muratbey, 12 bin metrekare kapalı alana sahip üretim tesisi, 300 çalışanı ve günde 700 ton civarında süt işleme kapasitesi ile hergün Türkiye çapında 7 bini aşkın noktaya ulaşmakta ve daha fazla sayıdaki insanın sağlıklı sütle üretilmiş sağlıklı ürünler tüketmesini sağlamayı amaçlamaktadır.



Gerçek tat ve kokusu muhafaza edilen süt Muratbey ürünlerindeki lezzetin esas sırrıdır. Peynirin hammaddesi olan sütün mucizevi besin değerlerini muhafaza ederek, hep aynı kaliteyi sunmanın ilk ve en önemli şartı Muratbey'de sağlanmıştır



Türkiye'nin en lezzetli peynir markası olarak bilinen Muratbey, sağlıklı lezzeti insanımıza sunmak için geliştirdiği yöntemlerle kendi sektörüne de örnek olmaktadır.


Siz de eğer" peynir canavarıyım" diyenlerdenseniz ve "Günün her saati peynir yerim ,hayatta affetmem " diyorsanız özellikle de Murat bey peynirleriyle tanışmamışsanız hemen bi koşu markete gidip peynir alıp,bir de simit kapıp, çayı da demleyip keyif yapın derim:)


Not: Etkinlik hakkında daha fazla detay öğrenmek isterseniz buraya da bakabilirsiniz:)


Sevgi Dolu Öpücükler

28 Aralık 2012 Cuma

Havuçlu Bulgurlu Ispanak Yemeği

Bugün nefisss bir ıspanak yemeğiyle hafta sonuna hızlı bir giriş yapayım dedim:)

Hepinizi en koskocamanından ,en sevdi dolusundan öpüyorum ,  musmutlu hafta sonları da dileyerek tarife geçiyorum:)



Ispanak yemeğimiz İçin ;

Malzemeler:

1,5 Kg. ıspanak
100 gr.dana kıyma
1 adet minik soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acıbiber salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kadar bulgur
1 adet havuç
1 adet kesme şeker
tuz
karabiber
su

Yapılışı:

Ispanaklarımızı iyice börtü böceğinden ayıklanması için sirkeli sularla yıkıyoruz,doğruyoruz.
Geniş bir tencerede sıvıyağda soğanı ve kıymayı iyice kavuruyoruz.
Salçaları ilave edip,tuzunu,karabiberini serpiştiriyoruz.
Sos fokurdamaya başlayınca yıkanmış ,doğranmış ıspanaklarımızı ve yıkanmış bulgurumuzu,şekeri ve rendelediğimiz havucu ilave ediyoruz. Üzerini geçeçek kadar sıcak su ilave edip bulgurlar pişinceye kadar pişiriyoruz.
isteğe göre sarmısaklı yoğurtla servis yapıyoruz.

Afiyet, Bal Olsun...


24 Aralık 2012 Pazartesi

Yoğurtlu Mor Lahanalı Ispanak Salatası

Yepyeni bir yıla girmemize sayılı günlerimiz kaldı,hepimizde sevdiklerimize neler hazırlasak ,neler pişirsek,değişik neler yapsak heyecanı şimdiden başladı değil mi ? :))

Yılbaşı öncesi pratik ve lezzetli salata tarifleri de hemen herkes için altın değerinde oluyor:)

Bir alternatif de benden gelsin o zaman:)Yapması kolay,yemesi zevkli:) Eee daha ne olsun değil mi:)
Buyurun bakalım bugünün şip ve de şak tarifine:)


Malzemeler:

 1 demet ıspanak
1/2 demet dereotu
1 /2 kase doğranmış mor lahana
2 yemek kaşığı kapari
1 kase süzme yoğurt
3 -4 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
tuz

Yapılışı:

Ispanağı iyice yıkayalım.
Geniş bir kaseye sıcak su koyup 3-5 dakika ıspanakları içinde bekletelim.
Suyu süzüp ıspanaklarımızı ince ince kıyıp salata kasesine koyalım.
Dereotunu ince ince kıyıp,doğranmış mor salatayı, ve kapariyi de ilave edelim.
Ayrı bir kasede sarımsaklı yoğurdu ,mayonezi,tuzu karıştırıp salatamızla harmanlayalım.
Bekletmeden servis yapalım.

AFİYET BAL OLSUN.

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER:)




21 Aralık 2012 Cuma

Karnabahar Çorbası

Merhabalar canım canım blogcanlarım...

Bir anda yağan karla birlikte hem çocuklar gibi sevindik hem de yaşadığımızın yerin İstanbul olduğunu hatırlayıp üzüldük değil mi:) Malumunuz İstanbul'da yağan bir damla yağmur bile hayatı yaşanmaz hale getirebiliyor bazen:(

Ben evde olduğum için tadını çıkaran şanslı kişilerdendim :)
Arda'nın ilk karıydı,camdan baktık kuzumla uzun uzun.Çok şaşırdı tabi ,değişik geldi,tek tek takip etmeye çalıştı,şaşkoloza döndü yavrum:))Şimdilik martılar onu daha çok heyecanlandırıyor:)kardan pek birşey anlamadı:) Bu arada emziğimizi ağzımızdan çıkarıp artistlik yapmayı öğrendik :) ama yerine takamıyoruz hala:)))Sinirlenip ağlıyoruz ve oldukça da tatlı bir görüntü çıkıyor ortaya:))

Emre'm için durum daha farklı tabi:)) Sevinçten havalara zıpladı bütün gün:)Çok heveslendi yavrum kartopu oynayacağız diye ama maalesef sabah kalktığımızda hayallerimizin suya düştüğünü gördük:) Lapa lapa yağan güzel kardan eser bile yoktu bugün ... Hayallerimizi bir sonraki kar için beklemeye aldık bizde:)

Eee bu kadar soğuk mevzuudan sonra sıcacık bir çorbayla bu postu kapatmak lazım değil mi ? :)

Havalar nasıl olursa olsun sizin havanız hep güzel olsun canım blogcanlarımm:))

Eğer karnabarı,çorbayı veee sıcağı seviyorsanız hemen yapıp içinizi ısıtın derim:)

Sıcacık, musmutlu günler dileyerek tarife geçiyorum o halde:)




Karnabahar Çorbası için ;

Malzemeler:

1adet küçük boy karnabahar
1 adet patates
1/2 soğan
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1/2 su bardağı süt
4-5 bardak su
tuz

Yapılışı:

Karnabaharı yıkayıp geniş bir tencereye alın.
Patatesi ve soğanı da doğrayıp tencereye ilave edin.
Kaynamaya başlayınca sütü ve tuzu da ilave edip sebzeler yumuşayıncaya dek pişirin.
Pişen çorbayı blendardan geçirip sıcak sıcak servis yapın.

AFİYET BAL OLSUN :)






12 Aralık 2012 Çarşamba

Bulgur Pilavı Salatası

12.12.12 çılgınlığı almış başını gitmiş ...Evlenenler,nişanlananlar vs.:) Hangi kanalı açsam bugün ,gelinlikli bi kadın çıkıverdi karşıma:) Ben de bu özel tarihi bloğumdan esirgemek istemedim ve pratik ve lezzetli bir tarifle taçlandırayım dedim:))

Canınız kısır istiyorsa,evde de ince bulgurunuz yoksa hatta pilavlık bulgurunuzla da bir gün öncesinde pilav yapmışsanızzzz ve 1 kase kadar da artmışsa eğer hemen benim gibi sizde aşağıdaki nefissss salatayı şipşak hazırlayabilirsiniz:)

Buyurun bu özel günün nefisss tarifine:)



Malzemeler:

Bulgur pilavı
Maydonoz
Dereotu
Yeşil soğan
Mısır
Mor soğan
Salatalık turşusu
Közlenmiş kırmızı biber
Limon suyu
Sirke,pul biber

Yapılışı:

Bütün malzemeleri ince ince kıyıp geniş kasede bulgur pilavımızla harmanlıyoruz.
Limon,sirke ve arzuya göre pul biber de ekleyip servise hazır hale getiriyoruz.

AFİYET OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER :)


7 Aralık 2012 Cuma

Rossopomodoro Ve Kavaklıdere Pizza-Şarap Atölyesi


Çarşamba günü Sevgili Sibel Savacı'nın daveti ile Rossopomodoro 'da Sevgili Levon Bağış 'ın yemek ve şarap uyumunun inceliklerini anlattığı acayip keyifli bir atölyeye katıldım.


Önce biraz mekanı anlatayım size:)Rossopomodoro nefisss Napoli pizzaları yiyebileceğiniz ,ulaşımı kolay ,çok hoş sıcacık ,nezih,tertemiz bir mekan.Pizzalar "cuk" diye midenize oturmuyor ama yedikçe yiyesinizin gelmesi açısından da biraz sakıncalı:)

Ürünlerin bir çoğu Napoli yakınlarındaki Campania Bölgesinden geliyormuş.Mozerella peynirleri,Domates sosları,zeytinyağları,unları aklımda kalanlardan sadece bir kaçı.



Pizzalar göz açıp kapayıncaya kadar hazırlanıyor.Pizzanızı pişerken izlemeniz mümkün:)



Hazırladığımız pizzaların tadına bakarken şaraplar hakkında da bilmediğimiz bir sürü hoş şeyler dinledik.Levon Bey öyle keyifle anlatıyor ki sıkılmanız imkansız.
Aramızda kalsın ama keşke zaman biraz daha uzun olsaydı da daha çok dinleyebilseydik diye düşünmedim değil yani:)




Bir yemeğin tek bir şarapla uyumu söz konusu değilmiş.En iyi uyumu bulmak için şarabın ve yemeğin temel öğelerini incelemek gerekirmiş.


Başarılı bir lezzet yakalamanın püf noktası ise her yörenin mutfağının ,kendi yöresinin şarabıyla uyumlu olmasıymış:)


Atölyede tadına baktığımız Kavaklıdere şarapları; 

Torre Terza Pinot Grigio IGT 2010, Vin-Art Narince-Chardonnay 2011, Egeo Sauvignon Blanc 2011, Egeo Roze 2011, Vin-art Kalecik Karası-Syrah, Prestige Öküzgözü 2009, Chianti Dogc 2010, 

Benim yıldızlı favorim ise Egeo Sauvıgnon Blanc 2011 oldu:)


Bu keyifli gün için Rossopomodora'ya , Kavaklıdere'ye   ,Sevgili Levon bağış'a,Tansel Bey'e ,Sibel Hanım'a çok çok kocaman teşekkürler ederim:)


Sevgi Dolu Öpücükler

4 Aralık 2012 Salı

Çok Kolay Cheesecake

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte sokaklar mağazalar süslü püslü oldukça benim içim de soğuk havaya rağmen fıkır fıkır oluyor.
Alışveriş merkezlerinin tadını çıkarıyoruz Emrem'le. Bu sene oğlumla iletişimimiz yüzde seksenlere geldi diyebilirim.Mızmız hallerimiz iyice azaldı...Artık konuşabiliyoruz ,orta noktada bir şekilde buluşuyoruz.Hayatımızın sadece oyuncak ve jetonla çalışan arabalar üzerine kurulu olmadığını anlamaya başladı çok şükür:))

Bebeklikten çocukluk dönemine geçişle beraber özellikle Arda'yı emin ellere bırakıp başbaşa gezmek ikimizi de çok mutlu ediyor:))) Beraber kıkır kıkır gülebiliyoruz:)Kitaplara ,cdlere bakıp, kendimize film vs. seçebiliyoruz.Kıyafet bile bakmaya başladı artık:) Beğendiği şeyler karşısında"vayyy çok havalı pantolonmuşşş " vs. gibi yorumlarla aklımda yokken beni alışveriş havasına bile sokabiliyor:)))
Hatta hatta takside geçen gün bozuk para takviyesi bile yaptı ,şaşırdım :)Artık cüzdan taşıyor erkeğim:)Hızla büyüyoruz...Biraz üzülüyorummmm biraz seviniyorummmm:) Yıllar çok çabuk geçiyor çoook...

Bu yılın diğer ve en önemli güzelliklerinden biri de evimize yeni bir aslanın katılmış olması...Yepyeni bir yıla 4 kişi olarak gireceğiz inşallah:)Heyecanlıyız:)Mesela Emre'm Arda'ya emzik  alacakmış hediye olarak,bize de resim çizecekmiş:)Programlar şimdiden başladı bizde:)

Bu keyifli sohbeti nefis bir cheesecake ile tamamlayıp,hepinizi en kocamanından öperim,sarılırım:)



Malzemeler:

Tabanı için;

1,5 paket Burçak bisküvi
3 yemek kaşığı becel margarin

İç Malzemesi İçin;

2 adet iri yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı margarin
400 Gr. labne peynir
1 kutu krema
2 paket vanilya

Üzeri için,

Dilediğiniz her şeyi kullanabilirsiniz.
Çikolatalı sos,meyveli soslar,marmelatlar vs.tercih tamamen size kalmış.

Ben böğürtlen reçeli ile süsledim.

Yapılışı:

Bisküvileri rondodan geçirip,eritip soğuttuğumuz yağımızla beraber harmanlayıp kelepçeli kalıbımıza yayıyoruz.Buzdolabına kaldırıyoruz.

Yumurtayı ve şekeri iyice çırpıp diğer malzemeleri de yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Bütün malzemelerimizi harmanladıktan sonra bisküvi tabanımızın üzerine harcımızı döküyoruz.
Fırın tepsisine koyup yanına da bir kase su koyuyoruz.
Yavaş yavaş kontrollü olarak 50 dakika kadar 160 derece fırında pişiriyoruz.


AFİYET BAL OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER




30 Kasım 2012 Cuma

Biberli Tavuk Sote

Merhabalar canım canım blogcanlarımmm:)

Afiyettesinizdir inşallah maşallah:)

Biz hızla büyüyoruzzz,ben enime doğru büyüyorum oğullarım boylarına doğru:))
Arda'm bugün tammmm 4 aylık oldu. Bütün gün ay dönümü kutlaması bahanesiyle Emrem'le beraber Arda'nın yanaklara dalıp durduk:))Hüp hüp çektik içimize:) Garibim bizi görünce kafayı çeviriyor hemen:) ama suç biz de değil o bal yanaklarda:) Neyse sizin de ağzınızın suyunu  akıtmayayım fazla:) Şu sıralar Arda bey oturma meraklısı oldu,yatırınca avazı çıktığı kadar bağırıyor,öyle bir çirkef oluyor ki anlatamam:) Oturur pozisyona aldığım zaman ise tatlılar tatlısı:))Sağa sola kaykıla kaykıla yanakların ağırlığından da kafayı dik tutmaya çalışarak sağı solu kesiyor sıpa:) Evde ne olup bitiyorsa herşeyden haberi var...Oturmaya başlasa da bir rahatlasa yavrum.

Emre'm ise genel olarak çok mutlu,şu sıralar Arda'nın biberonlarını ve emziklerini denerken yakalasam da Abi olmanın bütün avantajlarını kullanıyor sonuna kadar:)

Biz de son durumlar böyle blogcanlarım:) Herkese mutlu mutlu hafta sonları dileyip pratik ve lezzetli tarifimize geçiyorum:)


Biberli Tavuk Sote için;

Malzemeler:

4 parça tavuk göğüs
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
2 dal yeşil soğan
1 tatlı kaşığı hardal
2 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı kadar soya sosu
köri,karabiber,tuz

Yapılışı:

Tavukları sotelik doğrayıp geniş bir tavada (tercihen vok tavada) sotelemeye başlıyoruz.
Hardalı, defne yaprağını,baharatları ve soya sosunu ekleyip sotelemeye devam ediyoruz.
Pişmeye yakın julyen kestiğimiz biberleri de ekleyip hafif diri kalacak şekilde tavuklarla beraber soteliyoruz.
Ocağın altını kapattıktan sonra jülyen doğradığımız yeşil soğanları da ilave edip sıcak sıcak servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN.


23 Kasım 2012 Cuma

Pancar Turşusu

 
Geçen gün markette taze taze pancarları görünce aklıma daha önce İnci ablacığımda yemiş olduğum nefis pancar turşusu geldi...hemen attım torbaya bir kaç pancar ,tabi:) Tarife de aynen uyarak nefissss bir turşu hazırladım.Sık sık yapacakmışım gibi görünüyor artık. Hazırlaması inanılmaz kolay...Eğer seviyorsanız tam zamanı muhakkak deneyin derim.
 

Buyurun nefisss ve bir o kadar da pratik turşumuzun tarifine;

MALZEMELER:

1 kg pancar
3-4 diş sarımsak
1su bardağı kadar üzüm sirkesi
tuz
YAPILIŞI:

Pancarları iyice yıkayıp geniş  bir tencerede üzerine geçecek kadar su doldurup ,haşlayalım.
Haşlanan pancarların suyunu süzüp soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra kabuklarını kesip, istediğiniz büyüklükte doğrayın.

1 kasede rendelenmiş sarımsağı sirke ile karıştırıp ,tuz ekleyip doğradığınız pancarlara ilave edip karıştırıp servise hale getirin.

AFİYET BAL OLSUN:)


 

19 Kasım 2012 Pazartesi

Hindistan Cevizli Kek

Hayaldi gerçek oldu diye başlamak isterdim ama gerçekti hayal oldu diye başlayacağım:)))

Nereden çıktı derseniz eğer hemen konuya girip ,tarifle bağlayıp ,olayı bitireyim en iyisi:))

Malum doğum yapalı 3,5 ay oldu,aldığım bütün kilolar nasıl olduysa farkında bile olmadan fazlasıyla gitti:))Gerçi hala zayıf değilim ama oldukça sempatiğim:)))Giderim var:)

Sonracıma hafta sonu bir grup blog camiası olarak Sevilimiz'e baby shower yapmak için biraraya geldik... Beni gören "oooo Zeynooo gitmiş kilolar" diyerek havaya soktular beni:))Sağolsunlar:)

Öhöm :) Nasıl verdiğimi size de söylemezsem olmaz elbette ki:)) Meselaaa aşağıdaki kek:) Zamanında canım çekmişti,yapmıştım yemiştim:)) Sonracıma doğumdan sonra canım yine çekti... yapamadım ,yiyemedim:)))Olay tamamen bu mantık üzerine kurulu..Boş bir daire düşünün... içinde ben ve Arda var:)))Daire benim mide oluyor bu arada:))) Aynı yerde dönüp duruyoruz:)))İştahlı Zeynep yerinde duruyor bi sorun yok çok şükür:)) Sorun esas oğlan Arda'nın uyumama durumuyla alakalı tamamen:)) yani zamansızlıkla:)İştah yerinde de ,sadece olaya giremiyorum kısaca:)))  

Sanki ben bu keki yapalı seneler olmuş gibi geliyor ...hatta tarifi bile unuttum:) yapsam şimdi nasıl yapardım diye düşünüp de yazacağım:)) her bir malzeme aldığı kadar olabülürr yani:))Denerseniz siz de öyle yapın:)))






MALZEMELER:
 
3 Adet yumurta

1 su bardağı tozşeker

½ su bardağı oda sıcaklığında süt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

3 yemek kaşığı kakao

1 su bardağı hindistan cevizi

1 çay bardağı damla çikolata

Aldığı kadar un



YAPILIŞI:

Yumurtaları ve şekeri mikserle iyice köpük köpük olana dek çırpalım.

Sütü ve sıvıyağı da ilave edip çırpmaya devam edelim.

Kabartma tozunu ,hindistan cevizini,vanilyayı ekleyip karıştıralım.
Çikolatamızı ilave edelim.

Unu yavaş yavaş göz kararı ekleyelim.

Hamurdan bir su bardağı kadar ayırıp ,yağlanmış unlanmış kek kalıbımıza sade hamurumuzu dökelim.
Ayırdığımız hamura kakaoyu karıştırıp gelişi güzel sade hamurumuzun üzerine dökelim.
 
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişmeye bırakalım.

Afiyet Bal olsun:)

Sevgi Dolu Öpücükler:)



2 Kasım 2012 Cuma

Zeytinyağlı Üzümlü Havuç


Canım canım blogcanlarım:)

Keyifler yerindedir hepinizde inşallah:)

Ben oldukça hareketli bir süreç içerisinde hızla ilerliyorum.
Çok şükür Arda'cım 3. ayı geride bıraktı.Lokum gibi bir döneme girdi:) uzun uzun agular çekiyoruz 1 haftadır.Anasının oğlu tabi bayılıyor sohbet etmeye:) Agu yapmaktan karnını doyuramıyor...Gerçi ben hem konuşup hem yeme özelliğine sahibim ya neysee:))) Gece uykularımız daha bir normale dönmeye başladı ama gündüz uykumuz maalesef yok,1 saat e e e  yapıyorum sadece 10 dakika uyuyor:) Bu yüzden mutfağa sadece uzaktan bakabiliyorum 3 aydır:) Arada eşimi yakalayabilip Arda'yı pışpışlatabilirsem birkaç çeşit zeytinyağlı yemek yapmaya çalışıyorum...Keki kurabiyeyi vs. rüyamızda görür olduk anlayacağınız:)

Emrecim de 2 dişini kaybetti bu süreçte:) Neyse hemen yerine yenileri geldi de çocuğum o maço halleriyle karizmayı çizdirmedi:)) Abi olmanın dayanılmaz hafifliğini yaşıyor şu sıralar.Abi olduğu için herşey ona ikiii Arda'ya biiir:))) Anladınız siz tabi:)) Olan yine bana oluyor :)

Tatlı ama bir o kadar da yorucu bir süreç...Peki ne yapıyoruz bu süreçte yiyiyoruz mutlu oluyoruzzz:)))


Daha önce zeytinyağlı havucun tarifini burada vermiştim sizlere, Bu defa ek olarak sadece kuru üzüm ekledim. Acayip yakışıyor tavsiye ederim sizlere de:)


 
Malzemeler:

1 kg. havuç
1 adet limonun suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
3 yemek kaşığı pirinç
2-3 yemek kaşığı kuru üzüm
1-1,5 su bardağı kadar su
tuz
(isteğe göre, 1 adet kurusoğan)

Yapılışı:

Havuçların kabuklarını soyup(kazıyıp) tencereye yuvarlak yuvarlak doğruyoruz.zeytinyağını,limon suyunu,pirinci,kuru üzümü,şekeri tuzu ve suyu da ilave ediyoruz.
Sık sık suyunu kontrol ederek havuçlar yumuşayıncaya dek pişiriyoruz.
Soğuk veya ılık servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN.
 
SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER