18 Ağustos 2011 Perşembe

Zeytinyağlı Kabak Kalye


Herkese merhaba blogcanlarımmmm,

Üstümde bir rehavet, bir rehavet anlatamam size:) Hilalcim dürtüklemese inanın kolumu kıpırdatmayacaktım bir süre daha...Mevsimsel bir durum mu yoksa tatil rehaveti mi çözemedim henüz.Yemek pişirmek bile içimden gelmiyor bu sıralar.Dergilere bakıyorum ,yeni tarifler görüyorum falan ,önce bir heyecanlanıyorum sonra yine bezgin bekir moduma geri dönüyorum:)

Bayram da geliyor... Bayramları oldum olası pek sevmem zaten...Çekirdek aile olunca insan öyle şaşalı yaşanmıyor bayramlar,üzücü bile olabiliyor hatta...Bu yüzden ben hep "tatil geliyor ,yuppi" tadında yaşarım bayramlarımı:) Tek sevdiğim yanı ise herkesin çikolata ,şeker ikram ediyor olması:)))

Sonracımaaa rejime de başladım,bugün tam 5. gün oldu:) Hala bozmadım yeminimi:))) Canım aşure istiyor,çikolatalı sufle istiyor,tulumba tatlısı istiyor,supangle istiyor...neler neler...hemde hepsini aynı anda istiyor:) Gözü dönmüş bir ruh hali içerisindeyim kısaca:)))

Gözümün önünden tatlılar film şeridi gibi geçerken ben kabak kalyeyle idare ediyorum,of ki off yazık bana:)))

Hadi bari kısa keseyim de size de yazık olmasın:))))Kaçın kurtulun:)

Hepinizi en sevgi dolusundan öperimmmm,sarılırım,tekrar öperim:)



Malzemeler:

4 Adet kabak
2 Adet domates
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı pirinç
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 adet kesme şeker
tuz
su

Süslemek için dereotu,

Yapılışı:

Kabakları yıkayıp ,kabuklarını kazıyıp ,uzunlamasına ortadan ikiye bölerek yarım ay şeklinde doğrayalım.
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.
Soğanı yemeklik doğrayıp ,zeytinyağında kavuralım. Doğranmış kabakları ve domatesleri ilave edelim.Sarımsağı minik minik doğrayıp serpelim.Tuzu,şekeri ,pirinçleri ve bir çay bardağı kadar da sıcak su ekleyip (suyunu sık sık kontrol ederek) kabaklar yumuşayıncaya dek pişirelim.
Dereotu ile süsleyip tercihe göre soğuk servis yapalım.

AFİYET OLSUN




9 Ağustos 2011 Salı

Bezelyeli Pirinç Pilavı

Şükür kavuşturana blogcanlarımmmmm:)

Mümkün olsa da şu an şöyle hepinizi en sevgi dolusundan bir öpsem,bir sarılsam:))) Mümkün olmadığı için ben size pozitif enerjimi göndereyim en iyisi:) İdare edin şimdilik canlı kanlı kavuşana kadar:))))

Tatilimiz bitti ve dün akşam üzeri evimize kavuştuk çok şükür:)

Bu tatilde bir kez daha ne kadar şanslı olduğumu anladım inanın.Dostların arasında mesafe olmadığını,her saniye yan yana olamasakda kalp kalbe olduğumuzu öğrendim...Bizim tayfaya buradan sonsuz öpücükler gönderiyorum...İy ki hayatımdasınız kızlar.Her an yanınızda gibi hissettirdiniz bana kendimi...

Sonracığımaaa tatil izlenimlerimde öğrendim ki yazlık bölgede çalışan bütün uçuk kaçık garsonlar Dolce Gabbana don giyiniyorlar:))))Ay inanın bööö geldi yani 1,5 ay içinde:) Bu ne kötü bir modadır böyle...Hepsi düşük bel giyindiği için donlar fora...saçlarının önlerindeki bir tutam sarı rengi hele hiiiiiç anlatmayayım:)))Millet dağ bayır börtü böcek anlatır,ben neler anlatıyorum size değil mi...:)))) Ama ne yapayım birinin bu akıma dur demesi gerekiyor:))) No Dolce Gabbana...Yes Selanik :))))

Sonracığımaaaa bu sene maço oğlumla tatil ,önceki yıllarımıza göre biraz daha kolay oldu:) En azından inatlaşma süreci oldukça azaldı:) Orta noktalar bulmaya başladık.İşine gelmeyince çığlığı basmadı çok şükür...Ayy ne fena rezil olurduk öyle sokaklarda...hatırlamak bile istemiyorum:)))Kızlara karşı biraz daha nazik davrandı,en azından bu sene havuza girmelerine izin verdi:) Alman çocuklara ingilizce 10 a kadar sayıp hava atıp durdu:)))) En komiği de mesela çocuk Türkçe bilmiyor,Emre konuşuyor konuşuyor,çocuk boş boş suratına bakıyor Emre'nin:) Emre'de çocuk duymadı zannedip ,yaklaşıp ,bağıra bağıra, el kol hareketleriyle anlatmaya çalışıyor derdini,çocukta korkup kaçıyor:)))))Bizimki bozuluyor tabi...böyle böyle laylaylom geçti günlerimiz çok şükür...

Sonracığıma Antalya dönüşü İzmir turu da yapalım dedik.Nokta yerleri gezip Foça'ya uğradık ve yaşamak istediğim yerin orası olduğuna karar verdim...Hatta aşık oldum,kalbimi orada bıraktım diyebilirim...
Ne huzurlu bir yersin sen öyle Foça'cım:) Bayıldım sana:)

İnşallah belki bir gün diye diye hayal kurarak döndük İstanbul'a...Buranın tadı da başka güzel tabii:) Gelir gelmez evim evim güzel evim moduma da girdim hemencik...

Ah ahh...tatiller evde de olsan,denizde de olsan hep güzel geçmez mi zaten:) Mühim olan iç huzurumuz yerinde olsun...Gerisi boş valla...

Şimdilik benden bu kadar...

Herkesi en büsbüyüğünden öpüyorummm ve tarife geçiyorum...


Enginar Çanağında Bezelyeli Pirinç Pilavı

Malzemeler:

1 su bardağı pilavlık pirinç
1/2 su bardağı bezelye
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
2 su bardağı kadar su
tuz
süslemek için,dereotu

Yapılışı:

Pirincleri yıkayıp süzüyoruz.
Ayçiçek yağında 5 dakika kadar kavuruyoruz.Bezelyeyi,tuzu ve suyu da ilave edip karıştırıp pişmeye bırakıyoruz.
Demlendikten sonra dereotu ile süsleyip servis yapıyoruz.

Not: Ben Enginarları limon,şeker,tuz,zeytinyağı ve birazda su ilavesiyle pişirip,bezelyeli  pilavı çanak içinde servis yaptım bu defa.Masada oldukça şık göründüler:)Bilginize:)

Afiyet Olsun.



20 Temmuz 2011 Çarşamba

Vanilyalı Kurabiye

Salata göre göre zayıfladınız farkındayım:)))

Hemen kontrolü ele alıyorum ve kurabiye tarifiyle postun sonunda özümüze dönüyoruz blogcanlarım:)))

Manavgat sıcaktan kavruluyor...Su içmekten yoruldum valla...Ama serde blog aşkı tavan yaptığı için tutamadım yine kendimi ve attım kendimi mutfağa:))))İyi ki de atmışım...Emre'm de mis gibi kurabiye kokularıyla uyanınca pek mutlu oldu..İçinde çikolata olmadığı için biraz mırın kırın etse de pudra şekeri yelkenlerini suya indirdi hemen:))) resimde gördüğünüz gibi onun kurabiyesi duble pudra şekerli:))))

Herkese pudra şekeri tadında günler diliyorummmmm ,kurabiye candır diyorummm ve tarife geçiyorummmmm:)



Malzemeler:

1/2 paket becel margarin
4 yemek kaşığı pudra şekeri
2 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
2 su bardağı kadar elenmiş un

Yapılışı:

Bütün malzemeleri yavaş yavaş karıştırıyoruz.
Elimizle yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN.

12 Temmuz 2011 Salı

Arpa Şehriye Salatası

Hani derler ya şurda şunu yiyeceksin,burda bunu falan:)))

Bu salatayı da Sevil 'de yiyeceksiniz:))) Uzun zamandır yaparım ama Sevilimin yaptığı  gibi lezzetli olmaz:)))Toplanacağımız zaman sorar bize"ne hazırlayayım,ne istersiniz canparelerim "der...ben hemen "arpa şehriye salatasıııı" diye öne fırlarım,hızımı alamam tabi...ayyy bide yoğurtlu sebze salatası,ayyyy bide bööörekkk diye diye devam ederim:))))Liste uzar gider bende tabi...bana bu soruyu sormamak lazım hehehe:)))

Ah ah bilseniz daha ne cevherler var bizim grupta:)

Son keşfim de zeytinyağlı dolma ustası Benhür Ayşen:)))Dolmaları listemde ilk üçe kesin giriyor,hem pişiriyor hem de elleriyle yediriyor...amaaaa bana özel :)))))görseniz kalem kalemdi :)))Ayak üstü 8 tane yemiştim:)oturarak yediklerimi  hiç saymadım bile dermişim:))))) offf nefisti valla billa:)
Pişman değilim:))))Tadı damağımda kaldı:)))

Sonra da size "su içsem yarıyor" geyiği yapıyorum utanmadan değil mi....cık cık cık:((( yakalanmış oldum böylece,kendi kendimi ele verdim resmen:))))

Neyseee bende bu iştah olduğu sürece bu konu uzar gider...tarifi okuyup kaçın, kurtulun derim blogcanlarım:))))

Herkese mutlu mutlu güp güzel bir hafta dilerim.

veeee gelelim bugünün rengarenk tarifine:)



ARPA ŞEHRİYE SALATASI

Malzemeler:

1 Su bardağı arpa şehriye

2 adet közlenmiş kırmızı biber

4 adet kornişon turşu

1 çay bardağı mısır

3 dal yeşil soğan

¼ demet dereotu

¼ demet maydanoz

½ limonun suyu

Zeytinyağı,tuz



Yapılışı:


Arpa şehriyeyi hafif diri kalacak şekilde haşlıyoruz.

Salata malzemelerini doğrayıp,Haşlanmış arpa şehriyelerle karıştırıyoruz.

Limon ,tuz ve zeytinyağını da ilave edip servis yapıyoruz.



AFİYET BAL OLSUN.







4 Temmuz 2011 Pazartesi

Yoğurtlu Kuzu Kulağı Salatası

Emre'den sonra benim tatil anlayışım da değişti desem güler misinizzz:)

Belki anne olmadan önce biri bana bunu söylesi "aaa cık cık deme öyleee,ne alakası var falan" diyebilirdim:)))
Şimdi mesela Emre'm güneşten etkilenmesin diye erkenden havuz ,deniz vs. yapıp en geç 11:30 gibi koştur koştur eve geliyoruz:)

Emre'den önce ise "ben Türk'üm bana birşey olmaz" modunda, terliklerimi topuklarıma vura vura havuza yeni gidiyor olurdum:)


Yada dün akşam eşimle yaptığımız gibi ...denize bakarak güneşin batışını izlemek yerine,restoradaki oyun evinin karşısındaki masada yemeğimizi yiyerek keyif aldık mesela.

Manzara sürekli aynı oldu bizde 4,5 senedir:)

Her sene tatilimiz şekil değiştiriyor,bakalım seneye bizimle beraber masa da uzun uzun oturacak mı heyecanla bekliyoruz:))))yoksa yine 2 lokma yiyip oyuna mı devam edecek...

Derler ya gençken yaşa diye:)) valla çocuksuz tatile çıkıyorsanız şayet tadını çıkarın derim:))) Bütün dengeler değişiyor çünkü:))) Demedi demeyin yani...Eskiden plaj çantam dergilerle,kremlerle vs bakım ürünleriyle doluyken şimdi,sinek ilacı,yarabandı,80 koruma faktörlü krem,gemi,araba,kolluk ,kova takımı,kurbağalı simit,deniz topu,çubuk kraker,su,yedek çocuk kıyefeti vs.kendimle alakalı sadece telefon ...oda Allah korusun birşey olursa diye yani istem dışı koyuyorum:)))) Bu sene de has tatili Emre yapıyor kısaca:))

Esas oğlan birazdan uyanacak ve koşturma tam gaz devam edecek...Bana kolay gelsin bakalım:)))Benden son haberler bunlar blogcanlarım...

Herkese mutlu mutlu haftalar dilerim.Beni özleyin tamam mı:)




YOĞURTLU KUZU KULAĞI


Malzemeler:

1 demet kuzu kulağı

1 kase yoğurt

2 yemek kaşığı mayonez

1 diş sarımsak

Tuz



Yapılışı:

Kuzu kulağını yıkayıp,süzüldükten sonra irice doğruyoruz.

Ayrı bir kasede sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz.

Mayonezi ve tuzu da ekleyip ,doğranmış kuzu kulağıyla karıştırıyoruz.

Soğuk soğuk servis yapıyoruz.


AFİYET OLSUN.





27 Haziran 2011 Pazartesi

Airfryer İle Güveçte Zeytinyağlı Patlıcan

Merhaba Blogcanlarımmmmm,

Balzamicli havuçlardan sonra yeni oyuncağım Airfryer ile yaptığım denemelerden biri de patlıcan güveç oldu...Kendi üzerimde test edip onayladım,sizler için de afiyetle yedim bacılarım:)))Ellerime sağlık gayet nefis olmuştu dermişimmm :))

Tatil biter bitmez oyuncağımla yeni denemelerime devam edeceğim inşallah:) Beklemede kalın :)))

Not: Blogcan bacılarım çok özledim hepinizi...gözümde tütüyorsunuz buram buram :(
Söylemeden geçemeyeceğim bensiz buluşmayın tamam mııı... hihihiihi :))))

Herkese mutlu mutlu güp güzel bir hafta dilerim:)


Güveçte Zeytinyağlı Patlıcan


Malzemeler:

1 adet  patlıcan

2 adet iri domates

1 adet çarliston biber

1 adet kuru soğan

3 diş sarımsak

5 yemek kaşığı zeytinyağı

4 yemek kaşığı kadar su

2 yemek kaşığı sirke

2 adet kesme şeker

Tuz



Yapılışı:



Patlıcanın kabuklarını alaca soyup halka halka doğruyoruz.

Airfryer sepetinde 7-8 dakika kadar 200 derecede kızartıyoruz.

Sepete uygun büyüklükteki güveç kabımıza kızarmış patlıcanlarımızı dizip,üzerine kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri,piyazlık doğranmış soğanı,doğranmış biberi ,ince ince kıyılmış sarımsağı,tuzu şekeri ilave ediyoruz.

Zeytinyağını,sirkeyi ve suyu ilave edip güveci airfryer sepetine koyup 200 derecede kontrollü olarak ve ara ara karıştırarak 10-15 dakika kadar malzemeler yumuşayıncaya dek pişiriyoruz.



AFİYET OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER



23 Haziran 2011 Perşembe

Airfryer ile Balzamik Sirkeli Kızarmış Tatlı Havuçlar


Bu tarifimin adını çok sevdim:)))

Kızarmış yeşil domatesler diye bir film vardı ,yazarken o geldi aklıma.Ne hoş bir filmdi...Çekirdek çitleye çitleye izlemek lazım yeniden...

Konuya dönüyorum hemen:) son zamanlarda airfryer sayesinde kızartmaya doyduk ailecek.Özellikle biber kızartması acayip lezzetli oluyor:))) Sarımsaklı yoğurtla,domates sosla doya doya tüketiyoruz yağsız yağsız:)))

Denemelerime tatil biter bitmez devam edeceğim inşallah. Balzamikli havuçlar da inanılmaz lezzetli oldular.

Herkese mutlu mutlu güp güzel bir hafta dilerim.

Buyurun bugünün tarifine,



Balzamik Sirkeli Kızarmış Tatlı Havuçlar




Malzemeler:



2 adet havuç

2 yemek kaşığı balzamik sirke

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tozşeker

1 yemek kaşığı top karabiber

Tuz



Yapılışı:



Havuçların kabuklarını soyup ortadan ikiye uzunlamasına kesip verev şekilde doğruyoruz.

Doğranmış havuçları geniş bir kasenin içinde,sirke,zeytinyağı,şeker,tuz ve karabiberle iyice harmanlıyoruz.

Airfryer sepetine karışımı yerleştirip 200 derecede 8 dakika kadar ara ara karıştırarak ,kontrollü şekilde pişiriyoruz.



AFİYET OLSUN.

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER

21 Haziran 2011 Salı

Börülceli Patates Salatası

Sıcacık bir Antalya gününden herkese merhabalar,

İstanbul çocuğu olunca,Antalya'da klimasız yaşamak imkansız oluyor...Vantilatör burada sinek kovucu görevi yapıyor sadece:))) varsa yoksa klima:)))

Dün sabah yataktan kalkmaya çalışırken bir anda kalkamadığımı ,kazık gibi olduğumu fark ettim:))

Resmen Robocop olmuştum:)))

Aman Allah'ım ne sağa dönüyorum ne sola,dik duramıyorum,saçlarımı tarayamıyorum,yere düşen bir şeyi alamıyorum,kaplumbağa gibi yürüyorum,hele Emre'yi bisiklete binerken takip etmem  imkansız oluyor ...ben kafamı çevirene kadar o iki tur atıp "nasıldım anneeee" diye soruyor:))) nazarlara geldim burda valla:((

2 gündür acayip mağdurum kısaca ,güleceksiniz şimdi biliyorum ama güneş kremi yerine kas gevşetici krem kullanıyorum of ki of yani:)))

Sonracımaaaa aklım bloğumda ve sizlerde olduğu için sürekli:))yavrumu uyutup,mailleri kontrol edip,kızlara da iki laf atmak için bilgisayarı açıp ,kendimi tarif eklerken buluverdim :)))) Ben sanırım blog bağımlısı olmuşum:)))
Tatilde bile ayrılamıyorum:)))




Gelelim tarife,börülceyi patatesle yakınlaştırma fikri Aylinden :) Aslında onun hazırladığı salatanın tadı damağımda kaldı:))
Ben şu an şehre biraz uzakta olduğum için , malzemeler farklı oldu :))) yani kısaca çakma oldu benim salata:)))

Ama bu haliyle de acayip lezzetli oldu ,denemenizi tavsiye ederim:))))



Yoğurt Soslu Börülceli Patates Salatası

Malzemeler:

250 gr.Börülce
3 Adet Patates
4 Adet Kornişon turşu
2 yemek kaşığı mısır

Sos için,
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı hardal
1 yemek kaşığı limon suyu
tuz


Yapılışı:

Börülceleri yıkayıp,uç kısımlarını kesip,kılıçıkları var ise ayıklayıp 5-6 dakika kadar hafif diri olacak şekilde haşlıyoruz.Haşlandıktan sonra yeşil rengini koruması için buzlu suya sokup çıkarıyoruz. Salata kasesine alıyoruz.
Patatesleri haşlayıp küp küp doğruyoruz.Kornişonu da küp küp doğrayıp,mısırı da ilave ediyoruz.

Sosumuzu ayrı bir kasede hazırlayıp salata malzemelerimizle harmanlayıp servise hazır hale getiriyoruz.

Afiyet Olsun

15 Haziran 2011 Çarşamba

Elmalı Fındıklı Kek


Her zaman diyorum iyi ki bu bloğu açmışım...

Yatıp kalkıp şükrediyorum kendim için ne iyi bir şey yapmışım,aferin Zeynep diyorum,kendimden bir makas alıyorum:)

Nereden çıktı şimdi derseniz eğerrrr ,yemek pişirmek konusunda ilerlediğim kadar ,acayip güzel bir arkadaş grubuna da girmiş oldum "Zeyneple" sayesinde...

Bir sürü blogcan kardeşim,blogcan ablam var artık...Onları görünce gözlerim parlıyor inanın,hepsini acayip seviyorum ve özlüyorum:) Bir aradayken herşeyi unutuyoruz...Üzüntümüzü ,sevincimizi herşeyimizi beraberce yaşıyoruz artık. Bir telefonla ,bir maille anında toplaşabiliyoruz,kalplerimiz birlikte atıyor o an sanki...


Kardeşlerimizden biri Ankara'ya taşınıyor mesela...ama bu bizim için hiç problem bile değil ki...atlar gideriz diyoruz,atlar gelirsin ...ayrılmayız ki diyoruz...

Mühim olan atları bulabilmemiz sen üzülme diyoruz dermişimmm:))))

Hafta sonu da Ayşenim'e süpriz parti konseptli bir piknikte toplaştık yine...Ona süpriz yapacağız diye zıplaya zıplaya giderken meğer bende parti çocuğuymuşum da haberim yokmuşşş:)))

Beraberce Meltemciğimizin hazırladığı siyah beyaz pastamızla doğum günümüzü kutlayıp ,yağan yağmura rağmen biz güneş varmışçasına eğlendik durduk bütün gün...

Öğrendim ki yemek bloggerlarının pikniğine gidecekseniz eğer 3 gün önceden bir şey yemeyin mümkünse:))) çünkü pikniğe değil yemek cennetine gidiyorsunuz resmen:) Neler yedik neler:)


İyi ki bu bloğu açmışım demekle haksız mıyım sizce:)) Eminim daha bir sürü iyi insan girecek hayatımıza ve daha nice güzel günler yaşayacağız hep birlikte...

Konuyu bağlamak gerekiyor farkındayım:))))

Evettt aşağıdaki kek de blogcan bacılarım için hazırlandı ,onaylandı ve şimdi sizlerin huzurlarınızda:)))



ELMALI FINDIKLI KEK


MALZEMELER:

3 Adet yumurta

1 Su bardağı tozşeker

1 paket vanilya

1 Paket kabartma tozu

1 Çay kaşığı tarçın

½ çay kaşığı zencefil tozu

1/2 su bardağı kırık fındık

1,5 Çay bardağı ayçiçek yağı

3 Adet kırmızı elma

Aldığı kadar un

süslemek için , pudraşekeri


YAPILIŞI:

Yumurtaları ve şekeri iyice çırpıyoruz.

Sıvıyağı da ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.

Kabartma tozunu, vanilyayı,tarçını,zencefili ve fındığı ilave edip karıştıralım.

2 adet elmanın kabuklarını soyup kek harcımıza rendeleyelim.

Yavaş yavaş unu ilave edip karıştıralım.

Harcımızı yağlanmış unlanmış kek kalıbımıza döküp,diğer elmanın kabuklarını soyup ince ince dilimleyip kek hamurumuzun üzerine dizelim.

Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişmeye bırakalım.

Piştikten sonra pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.


AFİYET BAL OLSUN.



Not: Bir süre sıcak kumlardan soğuk sulara atlayacağım için çok sık güncelleyemeyebilirim bloğumu:)
Beni ösleyin tamam mııı:))) Zeylül Kaçar:)

10 Haziran 2011 Cuma

Semizotlu Patates Salatası

Havalar ısındıkça bloglarda salata tarifleri uçuşmaya başlıyor:)
Ebatlarımdan pek belli olmasa da acayip severim salata ve çeşitlerini,eşim de bir o kadar mesafelidir salatalara,yer ama öylesine:) Olmasa eksikliğini hissetmez yani:))) Ama aşağıdaki salataya asla hayır demez:)Karşılıklı mutlu mesut yeriz:))))

Bugün ki tarifim aşkım için gelsin o zaman dermişimmm:)))

Dj olsak şarkı hediye ederdik:)))yemek bloggerı olunca yemek hediye ediyoruz :))))Sıradaki tarif de tüm sevenlerime gelecek:)))))

Herkese mutlu mutlu hafta sonları dilerim,öperim öperim sarılırım:))))


MALZEMELER:

4 Adet patates
1/2 demet semizotu
1 adet közlenmiş kırmızı biber
5 adet salatalık turşusu
1 adet havuç

sos için,

3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı hardal
1 diş sarımsak
tuz

YAPILIŞI:

Patatesleri haşlayıp küp küp doğruyoruz.
Semizotunu dikkatlice yıkayıp yapraklarını koparıyoruz.
Havucu rendeleyip,közlenmiş biberi ve turşuyu küp küp doğruyoruz.
Sosumuzu da hazırlayıp bütün malzemeleri harmanlıyoruz ve servise hazır hale getiriyoruz.

AFİYET BAL OLSUN

3 Haziran 2011 Cuma

Yoğurtlu Pancar Salatası


Merhaba canım blogcanlarım,

Hafta sonuna içimiz açılarak pembe pembe bir renkle girelim istedim.Rengin güzelliğine bakar mısınız?

İsterseniz haşlayarak da hazırlayabilirsin bu salatayı...ben kavurarak hazırladım bu defa:) Gerçekten denemeye değer.

Buyurun nefissss ve pratik tarifimize,



Malzemeler:

1 adet iri pancar
1 kase yoğurt
4 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
tuz

Yapılışı:

Pancarın kabuklarını soyup rendeleyip tavada suyunu çekinceye dek kavuruyoruz.
Sarımsaklı ve mayonezli yoğurt hazırlayıp,tuz da ekleyip karıştırıyoruz.
Kavrulmuş ve soğumuş pancarımızı ilave edip tekrar karıştırıp servis yapıyoruz.

AFİYET BAL OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER

30 Mayıs 2011 Pazartesi

Karnıyarık

Haftaya en sevdiğim yemekler arasında ilk 5'e kesin giren karnıyarıkla başlayayım dedim:)

Birincisi nedir diye sorarsanız şayet bağıra bağıra zeytinyağlı yaprak dolması derim:))))Onun kalbimdeki yeri değişmez:)))Yaprak dolması candır:)

Karnıyarığın yanına yapılacak olan tane tane bir pirinç pilavı ve hafif sarımsaklı bir cacık da olursa eğerrrr benden mutlusu olamaz sanırım:))))
Hiç hayır demem, diyemem,affetmem yerim yani...ay duygularımı anlatacak başka söz bulamadım:))))))

Yapması kızartma işleminden dolayı bazen gözümüzde büyüyor biliyorum:)))ama yemesi ayrı keyif :))

Aramızda ilk defa karnıyarık yapacaklar varsa eğer, eminim korkacaksınız ne kadar uzun diye:))) hatta vaz bile geçebilirsiniz...Ama sadece aşamalı olduğu için tarif etmesi uzun,yapması gayet pratik:) Elinizi korkak alıştırmayın lütfen:)))Yapın yapın yiyin:)

Buyurun nefisss karnıyarığımızın tarifine:)



6-7 adet orta boy patlıcan


1 adet iri kuru soğan

300 gr. dana kıyma

1 adet domates

1 yemek kaşığı salça

2 diş sarımsak

1 tutam tarçın



Kızartmak için,ayçiçek yağı



Süslemek için ,

1 adet domates,2-3 adet çarliston biber

1 su bardağı kadar salçalı su

maydanoz



Yapılışı:



Patlıcanları alaca soyup bıçakla ortalarına birer kesik atın.

Bol tuzlu suya atarak 15 dakika kadar acılığının çıkması için bekletin.

Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp bol suda yıkayın ve kurulayın

Genişçe bir tavada patlıcanları çevirerek kızartın.

Havlu kağıt üzerinde fazla yağlarını süzdürün.



Kıymalı iç harç için,



Soğanları yemeklik doğrayın.

2 yemek kaşığı kadar ayçiçeği yağında kıymayı ilave beraber kavurun.

Sarımsakları rendeleyip,salçayı ve çekirdekleri çıkartılmış domatesi küp küp doğrayıp kıymalı harca ilave edin,tekrar kavurun.

Tuz, karabiber ve bir tutam tarçını ilave edin karıştırıp ocağın altını kapatın.

İsteğe göre bir tutam maydanozu ince ince kıyıp karışıma ilave edin.



Kıymalı harcı dikkatlice orta yerinden kestiğimiz patlıcanların içlerine doldurun ve üzerlerine birer dilim domates veya biber koyun.

Patlıcanları fırın kabınıza dizip,1 bardak ılık suya 1 tatlı kaşığı salça koyup karıştırıp dökün ve pişmeye bırakın.

Pişen karnıyarıklarınızı maydanozlarla süsleyip servise hazır hale getirin



Afiyet Bal Olsun

27 Mayıs 2011 Cuma

Nutella ile Lezzetli Kahvaltı Tarifleri

Çarşamba günü Pelin Özbay'ın kıymetli daveti ile MSA'da düzenlenen "Nutella ile Lezzetli Kahvaltı Tarifleri"  etkinliğine katıldım.


Mailin geldiği günden beri çarşamba olsa bir an önce diye sabırsızlıkla bekledim....Konu Nutella  olunca akan sular durur bizim evde...Pek öyle ekmek üstü yemeyiz biz...tarafımızdan itinayla kaşıklanır genelde :))

Emre'm "ekmekli istemiyorum anneeee... ben boş Nutella seviyorummmm" der mesela:))) Baba oğul arasında nutella kavgası çıkmışlığı da vardır hatta:)))



Ah Nutella  ahhh ne güzel şeysin sen öyle:))))Ailecek hayranınız:))) Cep boyun olsun istiyoruz:))))Akışkan kıvamının hastasıyızzzz:)))



Sevgili ortağım Yaseminciğimle Birbirinden nefis lezzetler hazırladık. Uzun zamandır bu kadar çok eğlenmemiştim bunu da belirteyim,Kıkır kıkır kıkırdadık ortağımla:) Acayip keyifli çalıştık.

Sağım solum da sevdiklerimle doluydu zaten...vakit nasıl geçti hiç anlamadım...

MSA' da yapılan etkinlikleri kesinlikle tadı bir başka güzel oluyor.Her defasında pozitif enerjimle mutlu mutlu ayrılıyorum oradan...


Neler yaptınız diye sorarsanız eğer....Nutella'lı Pita Ekmeği,Nutella'lı poğaça ve Nutella'lı açma yaptık:)

Ayyy hangi birini anlatsam ki Nutella başlı başına müthiş bir lezzet malum...kendimizden geçe geçe yedik valla...Herkesin surat ifadesi aynıydı diyebilirim. 

Sağım ,solum, önüm, arkam mutlu mutlu yüzlerle doluydu:))))


Çok keyifli ve çooook tatlı bir organizasyon oldu...


Kıymetli davetleri için Pelin Hanım'a, Nutella'nın Grup Marka Müdürü Emre Bey'e,Kıymetli Şefimiz Erdal Yaman'a ve MSA 'ya sonsuz teşekkürler ederim.



Not: Resimler için de sevgili ortağım Yasemin'e ve Aylinim'e teşekkürü bir borç bilirim:)))))

Herkese NUTELLA tadında mutlu mutlu hafta sonları dilerim.

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER


23 Mayıs 2011 Pazartesi

Fırında Kıymalı Patates

Merhabalar canım blogcanlarım,

Yazı getirdik galiba sonunda...Güneş içimizi ısıtmaya başladı hafifte olsa:)

Ben kesinlikle güneş enerjisiyle çalışıyorum geç de olsa anladım:))) İçim fıkır fıkır...

Hele Emre'm sokaktan içeri girmek istemiyor...Yataktan kalkar kalkmaz gökyüzüne bakıp programlara başlıyor...Müsait olmadığımı anladığı zamanda da çok iyi bir anne olduğumu söyleyip ,çocuk parkına gitme ödülü kazandığımı bile söylüyor uyanık gonzales:)))

Şaka bir yana son bir kaç aydır iyice büyüdüğünü fark ediyorum..Bazen beni öyle bir güldürüyor ki gözümden yaşlar geliyor...maço tavırları da bir bitse herşey süper olacak:)
2 gündür kısa kollu da giyinmeye başladı,pek mutluyuz:) Cıbıl cıbıl kollar tabii ,öpmeye doyamıyorum:)))ne zaman emekleyecek,yürüyecek,konuşacak derken bir bakıyoruz kocaman olmuşlar...ah ahhh.zaman çok hızlı ilerliyor...

Hele şu patatesler neredeyse 2 aydır sırada bekliyorlar tarafınızdan okunmak için:)))
Yazık onlara:)))

Herkese mutlu mutlu,sağlıklı,neşeli,sıkıntısız,güneşli bir hafta dilerimmmmmm.




Buyurun tarifimize,

Malzemeler:

7 adet patates
150 gr. kadar dana kıyma
1 adet iri domates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
tuz,karabiber,pulbiber
1 tatlı kaşığı kadar acı biber salçası

1 su bardağı kadar salçalı su,
1 tutam maydonoz
ayçiçek yağı

Yapılışı:

Patateslerin kabuklarını soyup yuvarlak yuvarlak doğruyoruz.
Arkalı önlü sıvıyağda hafifçe kızartıyoruz.Havlu kağıt üzerinde yağını süzmeye bırakıyoruz.

Yemeklik doğranmış soğanı ,rendelenmiş sarımsağı ve kıymayı kavuruyoruz.
Domateslerin kabuklarını soyup doğrayıp,kıyma karışımına ilave ediyoruz.
Acı biber salçamızı,tuzumuzu ,baharatlarımızı ilave edip 2-3 dakika daha orta ateşte karıştırıyoruz.
Ocağı kapatıp arzuya göre 1/4 demet kadar maydanozu ince ince kıyıp harcımıza ilave ediyoruz.
Fırın kabımızı patatesleri dizip üzerine kıymalı harcımızdan döküyoruz.
(İsterseniz biber vs. de üzerine dizebilirsiniz.)
1 bardak kadar salçalı su hazırlayıp yemeğimizin üzerine döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında patatesler yumuşayıncaya  kadar pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN.


20 Mayıs 2011 Cuma

Kabak Mücver

Merhabalar canım blogcanlarımmmm,

Havalar bir açıyor bir kapıyor,güneş bizimle sürekli dalga geçiyor sanki...Olsun mühim olan bizim havamız değil mi blogcanlarım:)

Herkese keyifli,neşeli,huzurlu,sağlıklı mutlu mutlu hafta sonları dilerim.

Buyurun bugünün tarifine,


Kabak Mücver için,

Malzemeler:

4 adet kabak
1/2 demet dereotu
1 adet yumurta
tuz-karabiber
1 su bardağı kadar un

kızartmak için,ayçiçek yağı

Yapılışı:

Yıkanmış,soyulmuş kabakları geniş bir kasenin içine rendeliyoruz.
Yıkanmış,ince ince kıyılmış dereotunu,yumurtayı,tuzu,karabiberi deilave edip karıştırıyoruz.
Yavaş yavaş unu da ilave edip karıştırıyoruz.
Karışımı kaşık yardımı ile kızgın yağa döküp önlü arkalı kızartıyoruz.
Havlu kağıt üzerinde yağını süzdürüp servis yapıyoruz.

AFİYET BAL OLSUN