31 Ocak 2011 Pazartesi

Kakaolu Topkek

Haftaya yavrumun en sevdiği kekle başlayayım dedim. Herkes için çoook tatlı bir hafta olsun inşallah.

Benim biraz heyecanlı ve hareketli geçecek bu haftam.

Bir sonraki postumda heyecanımı uzun uzun paylaşacağım sizlerle:) Şimdilik bu muffinle idare edin tamam mı:))

Hepinizi öpüyorum ve pamuk pamuk kekimizin tarifine geçiyorummmm...



KAKAOLU TOPKEK


Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1/2 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı süt

1 paket kabartma tozu

3 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya

2 su bardağı kadar elenmiş un

2 yemek kaşığı damla çikolata


Yapılışı:

Şeker ve yumurtaları iyice çırpın.

Daha sonra sıvıyağ ve sütü ilave edip karıştırın.

Sonra un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek karışıma ekleyin.

Damla çikolataları da ilave edin karıştırın.

Muffin kalıplarına 2/3′ü dolacak şekilde kek hamurunu paylaştırın.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.



AFİYET , BAL OLSUN

27 Ocak 2011 Perşembe

Bloggerlar Ev Gezmesinde Seri 2 :)

Oleyyy Beklenen postu sonunda yazabildimmm:)

Cumartesi günü blogcanlarımla Sevilime konuk oldukkk...İyi ki de olduk...Daha önce de söylediğim gibi cennete düştüm resmen cennete...

Hepsi birbirinden becerikli hatunlar...herşey hem göze, hem mideye hitap ediyor.Resmen lezzetler geçidi vardı...Ben de malum iştahlıyım:))))Keyfime diyecek yoktu tüm gün :))) Her yediğim lokmada yüzümde kendimden geçmiş bir ifade vardı muhtemelen:))Sürekli hımmmm hımmmm ses çıkarıp durdum valla:)))

Anlatılmazzzz yenirrrr günlerden biri daha oldu kısaca:)


Ben de arkadaşlarım için en sevdiğim çikolatalı kekimi yapıp götürdüm:)
Datlu yiyelimmm datlu konuşalım diye...Ama hilalin bir cheesecake vardı ki of of of...Datlular datlusuuu, yeme yanında yat:) Ama yatmadım yedim tabi ki:))

Kurabiyeler,salatalar,börekler,çörekler.. var da vardı yani...hangi birini anlatsam ki:)))) Resimler konuşuyor zaten:)))
Herkesin ellerine sağlık kızlar valla acayip çok puan verdim size:)


Ev sahibimiz Sevil desen zaten öyle bal börek ki kuru ekmek yedirse bize aynı keyifi alırdık eminim...

İçten ,candan,samimi,rahat,güler yüzlü ,ahh bir de o şen kahkahası yok muuu...Tatlılar tatlısı:)

Vakit nasıl geçti hiç anlamadım yine.
Sohbet o biçim zaten...eve geldiğimde hala sırıtıyordum siz düşünün artık:)Acayip deşarj oldum,

Şimdiden de özledim herkesi bir de böyle bir sorun var:((



Allah'ım yedim ,yedim, yedim hala daha resimlere bakıp yalanıp yutkunuyorum:)



Veee Bu güzel günün hatırası...

Ne zaman baksam gülüyorum bu fotoya:)herkes nereye bakıyor ben nereye:))))Ah Zeynep Ahhh:)))

Hep bu fotoğraftaki gibi ışıl ışıl ,gülümseyen gözlerle bakalım hayata ve hep böyle sevgi yumağı olup sarıp sarmayalım birbirimizi inşallah..

Güzel evini,güzel yüreğini  bizlere sonuna kadar açtığın  için çoook teşekkür ederim Sevilim...

Hepinizi seviyorummmmm ve öpüyorummm

26 Ocak 2011 Çarşamba

Cacık Soslu İglo Vegetable Fingers

Emre'me öğle yemeğinde ne yemek istersin diye sordum ve her zaman ki gibi makarna ,patates kızartması cevabı aldım:(

Bir an aklıma buzluktaki İglo  vegetable fingerslar geldi...
Tam zamanı Zeynep! hadi bunları Emre'ye patates niyetine yuttur bugün dedim:)

Beraber girdik mutfağa,makarnamızı pişirdik sonra fritözümüzde vegetable fingersları güzelce pişirdik,süsledim püsledim koydum Emreciğin tabağına:)

Kokusunu çok beğendi,ama bezelyeleri görünce vazgeçti hemen:((

Neyse hemen pinokyo oldum:))) içindekilerin çocuklar için özel bir patates olduğunu ,renkli renkli boyadıklarını falan söyledim, çok accuk kandırdım yani, inandı meleğim:)))
Bir ısırıktan sonra da 3 taneyi afiyetle yedi...

İnanılmaz mutlu oldum tabi.Akşam yine pişirmek için sözleştik:))

Sebze yemeyen çocuklar gerçekten bayılacak bu fingerslara demedi demeyin..Tarifi sevgili Tijen'den aldım.Çooook sağol Tijenimmm tanıştırdın bizi bu güzel ürünle,içim çok rahat yedirdim yavruma...



Malzemeler:

1 paket İglo vegetable fingers
Kızartmak için sıvıyağ 

Sosu İçin:

1 kase sarımsaklı yoğurt
2 adet rendelenmiş salatalık
3 dal incecik kıyılmış dereotu
1 çay kaşığı nane
tuz

Yapılışı:

Fingersları altın rengini alıncaya dek kızartıyoruz.Sosumuzu hazırlayıp, pişen İglo vegetable fingersların üzerinde gezdirip servise hazır hale getiriyoruz...

Mutlu mutlu sevdiklerimize yediriyoruzzz:)


Afiyet ,Bal Olsun

Sevgi Dolu Öpücükler


24 Ocak 2011 Pazartesi

Yoğurtlu Brokoli Salatası

Cumartesi günü blogcanlar ev gezmesinde yaptık ve tatlılar tatlısı Sevile konuk olduk...

Allah'ım eve bir girdim gözlerimi masadan alamadım...Öldüm de cennete mi düştüm diye düşünmedim değil yani:)))))

Kedi gibi oldum resmen...duygularımı miyav miyav miyav diye anlatsam daha iyi olur aslında:)))) Masanın etrafında turlayıp durdum sürekli elimde tabakla:))))

Bir sürü becerikli hatun bir araya gelince acayip bir ortam oluyor:))))) Rejim falan kalmıyor anlamış oldum bunu:))))  Hatta rejimde olduğumu ,ne zaman girdiğimi bile unutmuştum...Yumuldum resmen...

Utanmadan yanıma yolluk almadığıma bile üzüldüm dermişim:))))

Bir sonra ki postumda daha daha detaylı olarak anlatacağım inşallah...

Siz şimdilik her yerinden sağlık fışkıran benim ceza niyetine yediğim bu salatayla idare edin:)))

Bir sonraki post tam süper olacak bilginize:)))



BROKOLİ SALATASI


MALZEMELER:

1 Top brokoli

1 adet havuç

1 çay bardağı mısır

1 kase sarımsaklı yoğurt

1 tutam dereotu



YAPILIŞI:

Brokoliyi sirkeli suyla yıkayıp, küçük çiçeklere ayıralım.

Havucu soyup yuvarlak yuvarlak doğrayalım.

Mümkünse buharda pişirme aparatıyla haşlayıp servis kasesine alalım.

Mısırları serpiştirelim.

Dereotunu ince ince kıyıp sarımsaklı yoğurtla karıştıralım.

Haşlanmış sebzelerimizin üzerine döküp servise hazır hale getirelim.



AFİYET OLSUN


HERKESE MUTLU MUTLU BİR HAFTA DİLERİM.

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER

20 Ocak 2011 Perşembe

Sade Krep

Şimdi sıcak sıcak bir krep hayal ediyorum...

Üzerine de bolcaaa nutella sürmüşüm...ince belli bardakla da çayımı yudumluyorum:)))
Oh misss gibi valla:)))))

Sonracıma kaşıklamışım biraz da nutellayı,gözüm açılmış, kendime gelmişim falan:)))))Ah ahhh! Hayali bile güzel...

Ama daha fazla niyeti bozmadan, nutellasız sade krep tarifimi verip kaçayım ben en iyisi...

Yaz geliyor ,bol su içmeye devam Zeynep:))))


Malzemeler:


1,5 su bardağı süt

2 adet yumurta

1,5-2 su bardağı kadar un

Tuz

Bir tutam karabiber

Sıvı yağ



Yapılışı:



Bütün malzemeleri pürüzsüz bir hale gelinceye kadar iyice çırpın.

Krep tavanıza bir iki damla sıvı yağ damlattıktan sonra tavanızı iyice ısıtın.

Harcınızdan bir kepçe alıp tavanızın ortasına dökün.

Hareket ettirerek harcın tüm tavaya yayılmasını sağlayın. Arkalı önlü pişirin.

Harcınız bitene kadar aynı işleme devam edin.


AFİYET ,BAL OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER

14 Ocak 2011 Cuma

Zeytinyağlı Bezelye Tarifi

Zeytinyağlı bezelye severlerrrrr bu tarif de sizin için gelsin:)

Buyurun tarifimize,



MALZEMELER:

1 kg. ayıklanmış bezelye
1 Adet küçük kuru soğan
1 adet iri havuç
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
3 adet rendelenmiş domates
2 adet kesme şeker
tuz
sıcak su
Süslemek için dereotu

YAPILIŞI:

Soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz.
Havucun kabuklarını soyup ,ortadan ikiye kesip, yarım şeklinde doğruyoruz ve soğanlara ekleyip hafifçe soteliyoruz.Rendelenmiş domatesi ,sarımsağı ,şekeri ,tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
Son olarak bezelyemizi ekleyip,üzerini azıcık geçecek kadar da su ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
Piştikten sonra arzuya göre dereotu ile süsleyip servis yapıyoruz.




AFİYET,BAL OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER

13 Ocak 2011 Perşembe

Ödülüm :)





Sevgili Nazlıcığım beni bu güzel ödüle layık görmüş:) Çooook teşekür ederim canım çok tatlısın...

Ben de bu ödülü yorum yazan ilk 3 kişiye gönderiyorum:)))
Kıllığına kimse de yorum yazmazmış ,mosmor olurmuşum falan, acayip gülerim yani:))))

Sevgi Dolu Öpücükler...

10 Ocak 2011 Pazartesi

Kıymalı Kapuska Yemeği

29,5 yaşıma kadar lahanayı çok sevmeme rağmen kapuskayı ağzıma sürmezdim..."Neden" derseniz kısaca "bilmiyorum" derim:)))Ta ki 1 sene öncesine kadar:))))
Aşkım geçen sene neden hiç kapuska yemediğimizi,çok özlediğini vs. söylediğinde içime dert oldu:(
Markete girdiğim anda lahanaya el attım hemen ve "sen akşama nefis bir kapuska olacaksın" diye diye evimin yolunu tuttum:))) Eşimin yemek esnasında ki mutluluğunu görünce inanın hiç hoşlanmadığım kapuskayı birden bire çok sevmeye başladım ve o gün bu gündür sık sık pişirmeye çalışırım bu nefis yemeği...Ey aşk sen nelere kadirsin diyorum ve tarife geçiyorum....



KIYMALI KAPUSKA


MALZEMELER

1 adet küçük lahana

3 yemek kaşığı sıvıyağ

1 adet kuru soğan

150 gr. dana kıyma

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

Tuz

Karabiber

Sıcak su


YAPILIŞI:

Lahanayı yıkayıp ince ince kıyalım.

Sıvıyağda soğanı ve kıymayı kavuralım.

Salçaları ekleyip karıştıralım.

Lahanaları, tuzu ve karabiberi ekleyelim.

Sıcak suyu da ilave edip pişmeye bırakalım.

Sarımsaklı yoğurtla servis etmenizi tavsiye ederim:)))



AFİYET OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER



7 Ocak 2011 Cuma

Zeytinyağlı Biber Dolması

Tariflerimi noktasına virgülüne kadar üşenmeden çalan site sahibine sesleniyorum:)))

Hiç ama hiiiiç kızmıyorum bilesin:))) Hoşuma bile gidiyor fotoğraflarımın ve tariflerimin çalınacak kadar ilerleme kat etmesine:)))) Motive ediyorsun beni çok sağol Çakma Zeynep:))))

Al hadi bu da benden olsun :))))


MALZEMELER:


10 adet dolmalık biber

1 adet iri soğan

1 su bardağı pirinç

1 yemek kaşığı kuş üzümü

1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı nane

1 çay bardağı zeytinyağı

5 adet kesme şeker

Tuz

su

YAPILIŞI:

Dolmalık biberlerimiz yıkayıp, kapaklarını dikkatlice kesip , çekirdeklerini ayıklıyoruz.

Zeytinyağında dolmalık fıstıkları hafifçe kavurup, küp küp doğradığımız soğanlarla kavuruyoruz.

Yıkanmış pirinçlerimizi ve kuş üzümlerimizi de ilave edip hafifçe kavurup 1 bardak kadar sıcak su ekliyoruz.

Tarçını, naneyi, şekeri ve tuzu da ilave edip pirinçler suyu çekene dek iç harcımızı pişiriyoruz.

Pişen harcımızı dolmalık biberlerin içine doldurup, kapaklarını kapatıp, tencereye diziyoruz.1 bardak kadar su ekleyip, suyunu ara ara kontrol edip orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Soğuk soğuk servis yapıyoruz.



Herkese mutlu mutlu hafta sonları dilerim...






AFİYET, BAL OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER:)

4 Ocak 2011 Salı

Tahinli Kurabiye

Eğer diyorsanız ki...

Ahhh! Şöyle çabuk bayatlamayan kurabiyelerim olsa, kahvenin yanına da çok yakışsa, hatta tahinli bir tadı olsa da afiyetle yesem diyorsanız eğerrr ... buyurun size nefisss ve çabuk bayatlamayan lezzetli mi lezzetli kurabiyeler:)) Kendileri ilk önce  Tuz Biber de görücüye çıktılar veee şimdi huzurlarınızda:)))

Buyurun Tarifimize,


MALZEMELER:

1 su bardağı tahin
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un

YAPILIŞI:

Bütün malzemeleri yavaş yavaş karıştırıp ele yapışmayacak bir hamur hazırlıyoruz.
Cevizden biraz küçük parçalar koparıp ,elimizle yuvarlak şekiller verip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika kadar pişiriyoruz.

Afiyet,Bal Olsun.

Sevgi Dolu Öpücükler

2 Ocak 2011 Pazar

Tuz Biber Dergisine Konuk Oldum


Tuz Biber Dergisi 'nin bu ayki konuk yazarı benimmmm:)))  İnanın uzun zamandır bu kadar heyecanlanmamıştım.Keyifli bir röportaj ve bir kaç tarifle bu güzel derginin tuzu biberi olmak pek keyif verdi bana:)))

Yine harika bir sayı çıkarmış arkadaşlarımız. Neleeer var nelerrr...muhakkak okuyun derim:)


 Tuz Biber Dergisi'ne sonsuz teşekkürler ederim.


Sevgi Dolu Öpücükler:)


30 Aralık 2010 Perşembe

Mor Lahana Salatası

Koskoca bir yılı da geride bıraktık...Yepyeni ,tertemiz,umut dolu bir sene bizi bekliyor.
Yeni yıl hepimize bütün güzellikleri de beraberinde getirsin,hepimizin istediği ,dilediği herşey gerçekleşsin inşallah.

Yılın son tarifi de salata olsun...Belki zayıflamama katkısı olur:)))))

Tüm kalbimle mutlu mutlu seneler dilerim,öperim ,öperim sarılırım:)))
 
 
MOR LAHANA SALATASI

MALZEMELER:

1 adet küçük boy mor lahana

1 adet limon suyu

üzüm sirkesi

zeytinyağı

tuz


YAPILIŞI:

Yıkanmış lahanamızı incecik kıyalım,tuzla ovalım

Geniş bir kasede tüm malzemeyi harmanlayalım.

Dolapta 2-3 saat bekletip servise hazır hale getirelim.

Afiyet Olsun.

Not: Unutmadan sevgili Deryacığımın düzenlediği yeni yıl hediye etkinliğine katılmıştım .Sevgili Feray hanım bana çok şık zeytin tabakları göndermiş:)çok mutlu oldum, tekrar teşekür ederim:)

Sevgi Dolu Öpücükler





29 Aralık 2010 Çarşamba

Olay Total Effects 7


Dün acayip OLAYlı bir gün geçirdimmmm:)))

Denedim Biliyorum 'un kıymetli davetiyle, dün büyük bir heyecanla Sofa Hotel'in yolunu tuttum:)

OLAY Total Effects 7 hakkında merak ettiklerimizi konuşup,Defne Samyeli ile de tanışma imkanı bulacaktık...Marka hakkında bilgi sahibiydim zaten...30 yaşıma girdiğim günden  beri Olay'ın göz bakım kremini kullanıyorum  ve çok da memnunum:))))
Diğer ürünlerini de yakından tanıma fırsatım olacağı için acayip heyecanlandım ama:)))


Hemen herkesin de bildiği gibi Defne Samyeli Olay'ın reklam yıldızı...Öyle zarif ,öyle güzel ve öyle içten ki onunla tanışmak da ayrıca keyifliydi...


Poz vermeden olmazzzz değil mi ?   :))))



Denedim Biliyorum ekibine bu güzel gün için sonsuz teşekkür ederim.

Ben OLAY Total Effects 7 ile çoktaaan tanıştım...Şimdi Sıra Sizde:)


Sevgi Dolu Öpücükler:)


24 Aralık 2010 Cuma

Mantarlı ve Kırmızı Biberli Börek

Bugün size nefissss bir börek tarifi vereceğim...Hafta sonu sevdiklerinizi bu börekle acayip mutlu edebilirsiniz benden söylemesi:)

Tarifi Sevgili  Yasemin'den aldım.Kızlar toplantımızda bizim için hazırladığı nefis lezzetlerden biriydi...


Sanırım bizim evde bıkana kadar, sık sık pişecek gibi görünüyor bu börek:) Tarif için teşekkürler canım:)

Herkese mutlu mutlu hafta sonları dilerim...





Mantarlı ve Kırmızı Biberli Börek

Malzemeler:


4 adet yufka

1/2 kg mantar

2 adet kırmızı biber

1 adet iri soğan

tuz, karabiber, pul biber

1/2 çay bardağı sıvıyağ

1 su bardağı yoğurt

1 adet yumurta

üzeri için,susam


Yapılışı:

Her yufkayı sigara böreği  saracak gibi 4 parçaya keselim.Toplam 16 adet üçgenimiz olacak

Mantarları çok ufak olmayacak şekilde keselim.Soğanı piyazlık doğrayalım. Kırmızı biberleri küp küp doğrayalım.Zeytinyağında soğanları soteleyip ,mantarları ve biberleri de ekleyip kavuralım.
Baharatları ilave edip karıştıralım.Pişen harcı soğumaya bırakalım.

Yufkalara sürmek için yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı bir kapta karıştıralım.

Bir yufka alıp üzerine yoğurtlu harçtan fırça ile sürüp ,ikinci yufkayı üzerine koyup yine aynı işlemi yapalım.
Soğumuş olan harcımızı kaşık yardımıyla yufkanın geniş tarafına koyup sigara böreği sarar gibi fazla sıkı olmayacak şekilde saralım.Yufkaların hepsi bitene kadar aynı şekilde saralım.

Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine börekleri dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı ( biraz sıvıyağ ile seyreltilmiş olsun ) sürelim.Susam serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında börekler kızarana dek pişirelim.
Sıcak sıcak servis yapalım:)





Sevgi Dolu Öpücükler

Zeyneple Çikolata Tadında Günler:)

20 Aralık 2010 Pazartesi

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Markette yaprakları görünce kendimi dolmayla ödüllendirmeye karar verdim:)

Evime geldim heyecanla ,açtım mutfağımda İlhan İrem'i mi... Taktım önlüğümü...Sazlıklardan havalanan çalarken ,ben kendimden geçmiş bir halde dolma sarıyordum...Öyle çok severim ki İlhan İrem'i inanın dinlemeye doyamam... Hızlı geçinen ben ,melankoli durumuna geçince:))) yarım kilo yaprağı 1 saatte sarmışım:(((
Anladım ki bir dahaki dolma sarışımdı tecno müzik falan dinlemem gerekiyormuş:)))
Düşen performansıma rağmen:) dolmalarım öyle nefis ve muntazam olmuştu ki aşkımdan kocaman bir 100 puan aldım:))) Ben de kendime koca bir aferin verdim:)

Hepinizi seviyorum ,öpüyorum veee tarife geçiyorum:)


ZEYTİNYAĞLI YAPRAK DOLMASI


MALZEMELER:

300 Gr. Haşlanmış asma yaprağı

1 adet iri soğan

1 su bardağı pirinç

1,5 yemek kaşığı kuş üzümü

1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

1,5 çay kaşığı tarçın

2 çay kaşığı nane

1,5 çay bardağı+3 yemek kaşığı zeytinyağı

5 adet kesme şeker

Tuz

Su


Yapılışı:

Zeytinyağında dolmalık fıstıklarımızı hafifçe kavurup, küp küp doğradığımız soğanları ilave edip tekrar kavuruyoruz.

Yıkanmış pirinçleri, kuş üzümünü, tarçını, naneyi,şekeri ve tuzu ilave edip,1 su bardağı kadar da su ilave edip, harcımızı pişmeye bırakıyoruz.

Önceden haşlanmış yapraklarımızın ortalarına birer kaşık pişen iç harcımızdan koyup sigara böreği sarar gibi sarıyoruz, tencereye diziyoruz. En son olarak bütün dolmaların üzerine 3 yemek kaşığı yağ ve 1 su bardağı kadar sıcak su ilave edip, dolmaların üzerine porselen tabak kapatıp , 30 dakika kadar suyunu çekinceye dek pişiriyoruz.

Piştikten sonra servis tabağına alıp limonla soğuk servis yapıyoruz.


AFİYET OLSUN.