27 Ocak 2010 Çarşamba

CEVİZLİ,ÜZÜMLÜ VE ÇİKOLATALI KURABİYELER

Kar yağarken pişirdiğim ve cam kenarında kahvemle keyif yaptığım nefis kurabiyelerimin tarifini vereceğim bugün size:)

Acayip nefis:) kıyır kıyır ve çabuk bayatlamıyor.

Emreciğim içinde üzüm olduğu için yüz vermedi ama çok şey kaybetti diyebilirim:))Eşim ve ben çok sevdik...Denemenizi tavsiye ederim:)

Buyurun nefis kurabiyelerimizin tarifine;




MALZEMELER:
1 adet yumurta
1 çay bardağı tozşeker
125 gr. eritilmiş becel margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar sinangil hindistan cevizi aromalı un
ceviz
damla çikolata
kuru üzüm
YAPILIŞI:
Bütün malzemeleri karıştırıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp,
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip,önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
AFİYET, BAL OLSUN
SEVGİLER , ÖPÜCÜKLER

24 Ocak 2010 Pazar

ÇAVDAR EKMEĞİ



Sonunda oğlumla uzun zamandır beklediğimiz kar İstanbul'a geldi...Emre'm ilk defa karla tanıştı:)


Tv programlarında,kitaplarda gördüğü kadarıyla tanıyordu karı.


Dün ilk defa elleyince önce bir şaşırdı yavrum.Birden soğuk gelince elini çekti hemen:))))
Sonra gözgöze geldik... aaa annecim kar çok fıcakmışşşşş,çok güselmişşşş hiç foğuk değilmişşşş deyip bizi güldürdü yavrum.


Oynadı zıpladı eşelendi biraz:))) Yenilikleri keşfederken çok komik oluyor bu çocuklar...


Onu öyle karlar içinde şaşkın ve mutlu görmek inanın beni acayip mutlu ediyor...Ne güzel duyguymuş anne olmak...Büyüdükçe daha çok hissediyorum bu duyguyu sanki.


Biz karlarla oynarken evde de sinangilin hediyesi misss gibi çavdar ekmeğim de pişiyordu.


Tarifi paketin arkasındaki gibi yapıp afiyet yedik. Kesinlikle size de tavsiye ederim.Pamuk pamuk nefisss oldu:))
Tekrar teşekkür ederim sinangil:)





AFİYET , BAL OLSUN


SEVGİLER, ÖPÜCÜKLER


ÇİKOLATA TADINDA GÜNLER:)

12 Ocak 2010 Salı

DÜĞME KURABİYELER

Bu düğmeleri lezzet dergisi kasım 2009 sayısında gördüğümden beri ha bugün yapacağım, ha yarın yapacağım diye diye ocak ayını getirmişim şaka maka:)))

Dün bütün günüm ve bir önceki hatta bir sonraki günlerim gibi ev işleriyle geçti:))))
Emremi uyutup biran önce kendime vakit ayırsam diye sabırsızlıkla uyku vaktini bekledim:))) Emrem uyudu ve ben bir baktım ki kendime ayıracağım saatte mutfakta kurabiye yapıyordum:)))Acaba ben mi böyleyim yoksa bebeleri olan bütün anneler mi böyle:)))
Dinlen biraz, kaşınla saçınla uğraş değil mi:))))
Nerdeee bir bakıyorum yine tezgahın başındayım:)))Mutfak beni çağırıyor sürekli:))))
Pişmanmıyım değilimmmm çünkü nefiss kurabiyelerimiz oldu ve Emre uyanınca çok mutlu olduuu:))))


Hepinizi seviyorum ve çikolata tadında günler diliyorum:)

Buyurun kurabiye tarifime;



MALZEMELER:

100 gr. margarin

1 yumurta

1 çay bardağı mısır nişastası

1 paket vaniya

1,5 çay bardağı pudra şekeri

aldığı kadar un

1/2 çay kaşığı tarçın (tarifte yoktu ben ekledim)

1/2 çay kaşığı toz zencefil (ben ekledim)



YAPILIŞI


Margarini yoğurma kabına alıp,şeker,nişasta,vanilya,tarçın ve zencefili karıştıralım.

Azar azar un ilave edip hamur kıvamına getirelim.

Unlanmış tezgahta merdane ile açıp çay bardağı ağzı ile kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Daha küçük yuvarlak bir bardakla üzerine hafifçe bastırın.

Kürdanla delikler oluşturun ve 170 derece fırında 12-15 derece pişirin.



Afiyet, Bal olsun

Sevgiler,Öpücükler

7 Ocak 2010 Perşembe

Fesleğen Soslu Patates Salatası

Hepimizin yepyeni yılı kutlu mutlu olsun:)

Yeni yıla girdik Zeynep arazi oldu diyenleriniz var biliyorum:))))

Emre'm yeni yıla hasta girdi maalesef:(
Ateş,isal,iştahsızlık,uyku hali....eşimde ben de günlerdir perişan olduk. Zayıfladı çöp gibi kaldı yavrum. Bizi çok üzdü çoook:( Ne gecemiz vardı ne gündüzümüz inanın:(
Neyse ki düzelmeye başladı:) Benimde yüzüm gülmeye başladı tabi:)))
O hiiiç hasta olmasın istiyorum onun yerine ben olsam ne iyi olurdu:))))
Bizden son sıcak haberler şimdilik bunlar:))) Tarifimi yayınlayıp hemen ziyaretlerinize geliyorum:))))

Hepinizi seviyorum,öpüyorum veeee patates salatama geçiyorum:)



 MALZEMELER:

Patates
Mısır
Yeşil soğan
Maydanoz
Dereotu
Salatalık
Kapari çiçeği
Salatalık Turşusu

1 paket Knorr Fesleğenli Kekikli Sos
Zeytinyağı
Tuz

YAPILIŞI:

Patates hariç bütün malzemelerimizi ince ince kesip geniş bir kaseye koyuyoruz.Fesleğenli sosu paketin arkasındaki tarife göre hazırlayıp,tuzumuzu atıp güzelce harmanlıyoruz. Haşlanmış patatesleri küp küp kesip karışıma ekleyip narin bir şekilde karıştırıp servise hazır hale getiriyoruz:)


AFİYET,BAL OLSUN

SEVGİLER,ÖPÜCÜKLER

27 Aralık 2009 Pazar

ZEYTİNLİ VE OTLU ÇÖREK

Herkese kocaman kocaman en gülücüklüsünden merhabalar:)

Yepyeni bir yıla girmemize çok az kaldı:)
Zaman inanılmaz hızlı geçiyor...her anın tadını çıkarmak lazım. İnanın Emremin 3 yaşında olduğuna inanamıyorum bazen...Ne kadar çabuk geçiyor vakit!
Bu yılda sizlerle ve bloğumla beraber olduğum için kendimi mutlu ve şanslı hissediyorum:)
Nice güzel senelere hep beraber inşallah:)

Yeni yılda hepimizin hayatında huzur olsun, sağlık olsun,bol kazanç olsun ,başarı olsun ve aşk olsun , hiiiiç bekar arkadaşım kalmasın inşallah...

Dilerim bütün yıllarımız Çikolatalı pasta tadında geçer:)))))

Tüm kalbimle mutlu seneler dilerim herkese.

Yılın son tarifini de hamur işiyle kapatıyorum:))))

Yeni yıl itibari ile yiyelim yiyelim kilo almayalım inşallah:)))))

Buyurun tarifimize;



ZEYTİNLİ VE OTLU NEFİSSS ÇÖREKLER

MALZEMELER:

150 gr. margarin
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı kadar tuz
1 pk. kabartma tozu
1 çay bardağı kadar dilimlenmiş siyah zeytin
2 yumurta akı
3 dal yeşil soğan
dereotu
maydanoz
aldığı kadar sinangil baklavalık un:)

üzerlerine sürmek için,
yumurta sarısı

YAPILIŞI:

Margarini eritiyoruz.(becel kullandım)
Soğanı,dereotunu ve maydanozu incecik kıyıyoruz.
Bütün malzemeleri karıştırıyoruz.yuvarlak yuvarlak şekil verip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize diziyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış190 derece fırında kızarana dek pişiriyoruz.
Sıcak veya ılık servis yapıyoruz.

AFİYET, BAL OLSUN

SEVGİLER,ÖPÜCÜKLER

ZEYNEP

21 Aralık 2009 Pazartesi

SEBZELİ BÖREK

Bugün pratik mi pratik ,uyduruk mu uyduruk ama nefis mi nefissss bir börek tarifi vereceğim sizlere:)
tarifim tamamen uydurma olup evdeki malzemelere göre yapıldı diyebilirim:)
Biraz çakma Çin böreğine benzedi sanırım:))))
Bu soğuk günlerde sıcak sıcak ince belli bir bardak çayla da çok iyi gittiğini söyleyebilirim:)))

Buyurun tarifimize;


MALZEMELER:

2 Adet yufka
2 adet kabak
2 adet patates
1 iri havuç
1 adet kırmızı biber
1 adet çarliston biber
3 yemek kaşığı kadar soya sosu
3 yemek kaşığı kadar ayçiçek yağı

üzeri için;

1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı kadar süt
çörek otu
susam

YAPILIŞI:

Her bir yufkayı + şeklinde 4 parçaya bölüyoruz. Toplam 8 üçgen parçamız olacak:)))
Kabağı, patatesi, havucu yıkayıp kabuklarını soyup rendeliyoruz.
Biberlerimizi yıkayıp jülyen kesiyoruz.
Geniş bir tavada sıvıyağı kızdırıp sebzelerimizi içine atıp ,soya sosumuzu da ekleyip sularını çekene dek kavuruyoruz.isteğe göre baharatta atabilirsiniz.
Sebze karışımımızı ılıdıktan sonra eşit olarak kestiğimiz üçgenlerin kalın tarafına kaşık yardımıyla koyup sarıyoruz.
8 üçgen yufkamız bitene kadar işleme devam ediyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize dizip,sütle açılmış yumurta sarımızı sürüp,çörek otu ve susamla süslüyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Sıcak sıcak servis yapıyoruz.

AFİYET,BAL BÖREK OLSUN:)))

SEVGİLER,ÖPÜCÜKLER

16 Aralık 2009 Çarşamba

KAKAOLU ve ZENCEFİLLİ KEK

Herkese merhabalaaaaaaar,

Sevgili sultanım tarafından mimlenmiş bulunmaktayım:))) çoook teşekkür ederim şekercim...hemen ilk aklıma gelenleri sıralıyorum:)))

Mimin konusu sevdiğim kokular;

1- Oğlumun missss gibi ten kokusu
2- Ablamın ipek saçlarının kokusu ( çok özledim ablacığım seniiii:((((. )
3- Kitap ,gazete kokusu
4- Sokakta yürürken fırından yada pastaneden yayılan misss kokular
5- Türk kahvesi kokusu...bayılırımmmm:)
6- Deterjan Kokusu
7- Krem kokusu
8-Deniz kokusu
9-Çiçek kokusu
10-Yağmurdan sonraki toprak kokusu
11-Pişirdiğim kek ve kurabiyelerin missss kokusu
12-Çimlerin biçildikten sonraki misss kokusu vs. vs. bu mim uzaaaar gider:) yaz yaz bitmez:)

Güzel olan herşeyi çok seviyorum ben diyorum ve nefis pamuk pamuk kek tarifime geçiyorum:)

Sevgili arkadaşlarım birsen ve sevil SOFTBOWL sponsorluğunda eğlenceli bir yarışma düzenlemişler. bende bu nefis kekimi yarışmaya gönderiyorum:) Umarım beğenirsiniz...Değerli oylarınızı bekliyorum:)

http://softbowlsilikonkekkaliplari.blogspot.com/2009/12/tarif-no6kakaolu-ve-zencefilli-kek.html

Buyurun tarife;



MALZEMELER:

2 yumurta

1,5 su bardağı toz şeker

1,5 su bardağı yoğurt

1/2 su bardağı sıvıyağ

2 su bardağı kadar elenmiş un

1 paket kabartma tozu

1 paket vaniya

1 şeker kaşığı tarçın

1/2 şeker kaşığı toz zencefil

1 paket kakao (25gr.)

1 çay bardağı damla çikolata

YAPILIŞI:

Yumurtalarla şekeri bembeyaz oluncaya dek çırpıyoruz.
Yağımızı ve yoğurdumuzu da ilave edip tekrar çırpıyoruz.
Vaniya,tarçın,zencefil,kakaoyuda ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
Elenmiş unumuzu ve unlanmış damla çikolatamızı da ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
kalıbımızı yağlayıp unlayıp,kek hamurumuzu döküyoruz,önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.


AFİYET, BAL OLSUN


SEVGİLER,ÖPÜCÜKLER

15 Aralık 2009 Salı

TEŞEKKÜRLER SİNANGİL VE HAFTA SONUM:)



Hafta Sonu SİNANGİL tarafından gönderilen birbirinden güzel ürünlerle şımardım durdum:)))
Çok çok teşekkür ederim Sinangil...Hepsiyle nefis tarifler deneyip , paylaşacağım sizlerle de...
Kesinlikle gönül rahatlığıyla kullanabileceğimiz ürünler.Denemeyen varsa deneyin derim:))))
Sinangilse hiç düşünmeyin üçer beşer koyun sepete:)))))
Lezzet demek SİNANGİL demek...

Cumartesi günü de geleneksel kızlar toplantımız sevgülümde yapıldı:)
handeme ve bana birbirinden nefis lezzetler hazırlamıştı...

Bol bol sohbet ettik,her zamanki gibi kıkırdadık, mamaları lüp lüp tükettik, göbişleri hiiiç erimemecesine büyüttük:))))
Acayip iyi geldi yani:))) Buradan da teşekkürü bir borç bilirim dermişimmm:)))) Ellerine sağlık sevgülümmmm:))))

Kızlar hakikaten çok teşekkür ederim, iyiki hayatımdasınız...bir sonraki buluşmamız bende olacak:) sabırsızlıkla bekliyorum şimdiden:)
Kucak Dolusu Öpücükler

Zeynep

12 Aralık 2009 Cumartesi

İGLO İLE HOBİMLE MUTLUYUM BLOGGER ETKİNLİĞİ


Herkese kocaman kocaman merhabalaaaaar:)

İGLO
sponsorluğunda gerçekleşen Hobimle Mutluyum yemek kursumuz perşembe akşamı gerçekleşti.
resimlerden de anlaşılacağı gibi inanılmaz keyif aldım...Sürekli fiyonk şeklinde sırıtıp durdum bütün akşam:)))
Acil kilo vermem gerektiğini de resimlerden de bir tokat yemiş gibi çok feciii hisettim yani:))))

Sağolsun eşim ve Emre erkek erkeğe takıldılar bende rahaaaaat bir gece geçirdim:)))
3 senedir ilk defa eteğim çekiştirilmeden rahat bir yemek hazırladım:)))Bu bile benim için harika bir değişiklik oldu:))))
İnanın kursta zamanın nasıl geçtiğini hiç anlamadım...İmkanınız varsa kendinizi ödüllendirmek ,şımartmak ve hatta kafanızı dinlendirmek için tüm kalbimle gidin derim..

Sevgili Tijene de tekrar teşekkür ederim böyle güzel etkinliklerle bizleri bir araya getirdiği için..


Hazırladığımız nefisss tarifler ise;


İGLO Açık Deniz Somon Provensal

İGLO Soya Fasulyeli Basmati

Yufkaya sarılı İGLO Bahçe Bezelyeli Köfte

Mantarlı İGLO Gurme Karides Salatası



Hepsi birbirinden nefisti:))) Ellerimize sağlık:)

Sevgili aslıcığım ve tijenciğim iyi ki tanıştık:)))) Değerli şefimiz Hüseyin Usta ya ve yardımcılarına da sonsuz teşekkür ederim:)



Harika bir akşam geçirdim:))) çok çok teşekkür ederim hepinize:)


En yakın zamanda tekrar görüşmek dileğiyle...



sevgiler,öpücükler



zeynep




6 Aralık 2009 Pazar

PAZILI KİŞ

Uzun zamandır kiş denemek istiyordum,sonunda geçen hafta şeytanın bacağını kırdım ve Emre'm uyurken attım kendimi mutfağıma, lezzet dergisinde gördüğüm bu nefis kişi denemeye karar verdim...
İyi fotoğraflayamamışım maalesef ama 10 numara bir kiş olduğunu söyleyebilirim size...yapımı da gayet kolay...
Çay saatlerinde kesinlikle favorim oldu diyebilirim:)
En yakın zaman da başka sebzelerle de denemeler yapmak istiyorum:)

10 Aralık Perşembe günü de İGLO HOBİMLE MUTLUYUM YEMEK KURSUNDA olmaya hak kazanmışım. Sevgili tijene böyle güzel etkinlikler düzenlediği için çok teşekkür ederim...İnanılmaz heyecanlı ve mutluyum...Bir an önce perşembe olsun istiyorum:)
Bol bol resim çekip paylaşacağım inşallah sizlerlede:)

Hepinizi seviyorum, öpüyorum veee nefis pazılı kiş tarifime geçiyorum:)



MALZEMELER:


KİŞ HAMURU İÇİN;
300 gr. un
100 gr.soğuk tereyağı
10 çorba kaşığı soğuk su

HARCI İÇİN;

2 Yumurta
1 su bardağı süt
1/2 kg. pazı
3 dal taze soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 kase mısır
50 gr. beyaz peynir
tuz
karabiber
pulbiber

YAPILIŞI:

Un , tuz ve soğuk tereyağını ( ben becel margarin kullandım) bir kapta karıştırıp parmak uçlarınızla ufalayın. Soğuk suyu ilave edip pütürsüz bir hamur yoğurun. Hamuru strech folyoya sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Dinlenmiş hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımıyla açıp kalıbın içine elinizle bastırarak yerleştirin.

Yumurtaları peynir ve 1 bardak sütü derin bir kapta çırpın.
Pazı,soğan ve sarımsakları yıkayıp ince doğrayın. Yağı ve baharatları ilave edin. Hızlı ateşte 8-10 dakika kavurun.Mısırı ekleyip harmanlayın. Karışımı kiş hamurunun üzerine yayın. Üzerine sütlü karışımı ilave edin.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirin ve sıcak sıcak servis yapın...

AFİYET , BAL OLSUN

SEVGİLER,ÖPÜCÜKLER

25 Kasım 2009 Çarşamba

TARHANA ÇORBASI

Yaz kış çorba sevenlerdenim bende..üşüdüğüm zaman ilk aklıma nedense tarhana çorbası gelir, hasta olduğum zaman da limonlu limonlu bir mercimek çorbası:)))

Annem sağolsun her sene beni hiç tarhanasız bırakmaz... içerim içerim ısınırım:)
Domuz gribiyle de savaştığımız şu günlerde bol bol içmekte fayda var diye düşünüyorum:)Maalesef benim yavrum hiç çorba içmiyor ama bebesi olanlar bol bol sıvı içirsin yavrularına...


Ayrıca hepinizin Kurban Bayramını da en içten duygularımla kutluyorum....

Nice güzel bayramlara hep beraber olalım inşallah:)



Hepinizi seviyorummm,öpüyorummm ve tarife hemen geçiyorum:)



MALZEMELER:

1 adet domates

1 iri diş sarımsak

4 yemek kaşığı kadar ev yapımı tarhana

1 lt.kadar sıcak su

1 yemek kaşığı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı salça

tuz


YAPILIŞI:



1 kasenin içine tarhanamızı koyalım ve üzerine 1 su bardağı kadar su koyup tarhanayı 15.dakika kadar yumuşatalım.

Geniş bir tencereye sıvıyağı koyup domates rendemizi ve sarımsağımızı ezip ilave edip 2 dak. kadar orta ateşte karıştıralım.
Yumuşamış tarhanamızı da ekleyip,tuzumuzu atıp sıcak suyumuzu da ilave edip 15 dak. kadar pişirelim.
İsteğe göre nane ve pulbiberle süsleyip sıcak sıcak servis yapalım:)



AFİYET, BAL OLSUN

SEVGİLER, ÖPÜCÜKLER

15 Kasım 2009 Pazar

Kıymalı Fasülye Yemeği

Herkese kocaman kocaman merhabalar:)

Bu sıralar bir tembellik bir tembellik bende...kolumu kaldırıp bir tarif yazmaya üşenir oldum... havalardanmı yoksa Emreciğimin bütün gün peşinde koşup yorgun düşmekten mi oldu çözemiyorum henüz:)))

Bu hafta emreciğin 3 yaş muayenesi vardı...aslında 1 ay önceydi fakat bu pis domuz gribi korkusundan çocuğu götürmeye korkuyordum. Mecburen gittik tabii...Hala sinirden kendime gelemedim ama..

Adam hasta tamam,doktora gelmişsin iki kere tamam... randevusunu bekliyor beklerken de pis pis öksürüyor insanın suratına suratına. Kardeşim tvler bas bas bağırıyor alın bir maske takın... insanların suratına aksırmayın tıksırmayın diye... vurdumduymazlık mıdır,yoksa ben hastalandım siz de olun inşallah mıdır nedir yani çözemedim... yeni doğmuş bebeler var ,hamile kadınlar var...insanın bir tane çakası geliyor yani adamın suratının ortasına:)))

çok sinirleniyorum böyle terbiyesizlere çoook...
Korkar oldum çocuğumu dışarıya çıkarmaya inanın... Şimdi diyeceksiniz ki fasülye ne alaka:)))

Bol bol sebze yiyelim ,meyve yiyelim ,vücut direncimizi güçlü tutalımmmm ve hiç hasta olmayalımmm:)

Oh bağladım sonunda:)

Buyurun tarife;






MALZEMELER:
1 kg. fasülye
200 gr. kadar dana kıyma
1 adet iri patates
1 adet havuç
1 adet orta boy soğan
2,5 yemek kaşığı kadar salça
3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
2 diş sarımsak
karabiber
tuz
sıcak su

YAPILIŞI:

Fasülyeleri yıkayıp ,kılçıklarını ayıklayıp 1 kasenin içine doğruyoruz.
Geniş bir tencerenin içine sıvıyağı ilave edip soğanı,minik minik doğranmış sarımsağı ve kıymayı ekleyip iyice kavuruyoruz.
Salçayı,tuzu ve karabiberi de koyup karıştırıyoruz.
Havucu ve patatesi küp küp doğrayıp karışıma ilave ediyoruz. doğranmış fasülyelerimizi de ilave edip sıcak suyumuzu da ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.

AFİYET , BAL OLSUN:)

SEVGİLER, ÖPÜCÜKLER


12 Kasım 2009 Perşembe

5 GÜZEL YIL ...

CANIMMM SEVGİLİMMMM,

KOSKOCA 5 HARİKA YILI GERİDE BIRAKIYORUZ BUGÜN VE BEN HALA SANA EVET DEDİĞİM ANDA Kİ GİBİ HEYECANLIYIM, AŞIĞIM VE MUTLUYUM...

İYİ Kİ HAYATIMDASIN...İYİ Kİ VARSIN CANIMMM...

SONSUZA KADAR BİRLİKTE OLMAMIZ DİLEĞİYLE.

YILDÖNÜMÜMÜZ KUTLU OLSUN KOCACIĞIM:)

SENİ ÇOOOOK SEVİYORUM.

6 Kasım 2009 Cuma

ZEYNEP'İN ÇÖREKLERİ :)

Bu nefisss lezzetleri uzun zaman önce yapmıştım,tembelliğimden ancak yayınlayabiliyorum:)))

Çay saatlerine,kahvaltılara, pikniklere, çocuklarımızın beslenme çantalarına vs. güzel bir alternatif oluyor tavsiye ederim:)))

Buyurun tarife;


Malzemeler:


3 adet oda sıcaklığında yumurta

2 su bardağı kadar elenmiş söke un

1/2 demet dereotu

1/2 demet maydanoz

1/2 su bardağı ayçiçek yağı

1/2 su bardağı yoğurt

1 paket kabartma tozu

1 bardak kadar beyaz peynir

1 çay kaşığı kadar pul biber

tuz

isteğe göre salam,sosis,sucuk...

çörek otu ve susam


YAPILIŞI:

Yumurtayı iyice çırpıyoruz.Ayçiçek yağımızı ve yoğurdumuzu ilave edip tekrar çırpıyoruz.

Maydanozları ve dereotunu yıkayıp ince kıyıyoruz.Sırayla bütün malzemeleri yavaş yavaş karıştırıyoruz ve hamuru kalıplara döküyoruz. Susam ve çörek otu serpiştirip,

Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzerleri kızarıncaya dek pişiriyoruz.





AFİYET , BAL OLSUN

SEVGİLER , ÖPÜCÜKLER


27 Ekim 2009 Salı

ZENCEFİLLİ ARMUTLU KEK

Bir kaç gündür pörsümüş armutlarımla bakışıp duruyoruz mutfakta :)
Hava da inanılmaz kasvetli ,armutlar da gözüme kek gibi görünmeye başlayınca hemen pişirip 5 çayına hazırlık yapayım dedim:)

Çok da iyi yapmışım nefisss ,hafif ıslak, pamuk pamuk bir kek oldu. Tavsiye ederim hepinize:)






MALZEMELER:



3 Adet yumurta

1 su bardağı tozşeker

1 su bardağı ayçiçek yağı

1 su bardağı yoğurt

1 şeker kaşığı kadar tarçın

1 şeker kaşığı kadar toz zencefil

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 çay bardağı ceviz

2 adet iri ve sert armut

3 su bardağı kadar un



YAPILIŞI:



Geniş bir kasede yumurtaları ve şekeri iyice çırpıyoruz.

Sıvıyağı ve yoğurdumuzu ekleyip tekrar çırpıyoruz.

Tarçını,zencefili,kabartma tozunu,vaniyayı ve elenmiş unumuzu da ilave edip tekrar karıştırıyoruz.

Armutlarımızın kabuklarını soyup küp küp doğrayıp.una bulayıp hamur karışımımıza ekliyoruz. Cevizi de (dişe gelecek şekilde) una bulayıp karışıma ekleyip karıştırıyoruz.

Kek Kalıbımızı yağlayıp unluyoruz ve hamurumuzu döküyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz...



AFİYET , BAL OLSUN



SEVGİLER , ÖPÜCÜKLER