27 Mayıs 2008 Salı

TATİLDEYİMMM...

ZEYNEP VE EMRE TATİLDE :)))))
BLOĞUM SİZLERE EMANET...
SEVGİLER,ÖPÜCÜKLER

15 Mayıs 2008 Perşembe

PEYNİRLİ VE DEREOTLU KEK




Malzemeler:


300 gr. beyaz peynir
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
3 adet yumurta
1/2 demet ince kıyılmış dereotu
1 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

süslemek için,
Çörek otu
susam


Yapılışı:

Yumurtalarımızı iyice çırpıp,yağımızı ve sütümüzü ilave edelim.
Ufalanmış peyniri de ilave edip iyice karıştıralım.
Kıyılmış Dereotunu ve tuzu ilave edip karıştırmaya devam edelim.
Elenmiş Unu ve kabartma tozumuzuda ekleyip karıştırıp koyu bir hamur elde edelim.
Karışımı yağlanmış kek kalıbımıza döküp üzerine çörekotu ve susam serptikten sonra önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim...


AFİYET OLSUN

SEVGİLER,ÖPÜCÜKLER...

NOT: Emre'm İyileşti,Tüm hızıyla yaramazlıklarına kaldığı yerden devam ediyor:)))
Geçmiş Olsun dilekleriniz için sonsuz teşekkür ederim...






5 Mayıs 2008 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI FASÜLYE

Uzun zamandır bloğumu ve sizleri çok ihmal ettim.

Yavru aslanım yine grip oldu ve salya sümük onunla uğraşıyorum günlerdir...
Nereden nasıl ne zaman kapıyor hiç anlayamıyorum...yürümeye başladıktan sonra sık sık parka gidiyoruz sanırım oralarda kapıyor şifayı..koşmayıda öğrendi terliyor,zıplıyor sonrada hastalanıyor:(

Derdini de anlatamıyor yavrum iştahsız, keyifsiz, çok sıkıntılı günler geçiriyoruz oğlumla:(
İlaçlarını içirmekte apayrı bir dert zaten,saçlarıma elektrik verilmiş gibi dolaşıyorum ortalıkta...
Günde 3 defa 3er tane şurubu içirmek için çeşitli aşamalardan geçmek zorunda kalıyorum...
Önce tv de uygun bir reklam bekliyorum,bebek bezi reklamı olması oğlum tarafından özellikle tercih ediliyor:)
Reklamı bulduktan sonra tvnin sesini iyice açıp dikkatini televizyona vermeye çalışıyorum... Yavruyu ürkütmeden mama sandalyesine oturtuyorum,sonra zorla önlüğünü takıyorum, veeee son aşama ellerini tutup bir taraftan da şurubu içirmeye çalışıyorum :(((
3 tane olması da ayrı bir dert...bu son bu son diyip dayıyorum kaşığı:)
yarısını içiyor yarısını da püskürtüyor...kısacası berabere kalıyoruz :)))

Allah bana sabır, oğluma da şifa versin diyorummmmm veeee zeytinyağlı fasülyeme geçiyorum hemen:)




MALZEMELER:

½ Kg.taze fasulye
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kücük soğan
2 diş sarımsak
4 adet kesme şeker
2 adet orta boy domates
1 tatlı kasığı domates salçası
tuz
su




YAPILIŞI:

Önce bebemizi türlü aşamalardan geçip uyutuyoruz:)
sonra ohhhh diyip kahvemizi içiyoruz .

Sessiz ve seri bir şekilde mutfağımıza girip fasülyeleri güzelce yikayip, kılçıklarını ayıklayıp,doğruyoruz..
Tenceremize yagımızı koyup soğanı ve sarımsağı hafif pembeleştirip,küp küp doğranmış domateslerimizi ve salçamızı,tuzumuzu şekerimizi ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
Yıkanmış ve doğranmış fasülyelerimizi de ilave edip 1-2 dakika rengi değişene kadar karıştırıp sıcak suyumuzu ilave ediyoruz.
Fasülyeler piştikten sonra soğuk soğuk servis yapıyoruz



AFİYETLER OLSUN...


SEVGİLER , ÖPÜCÜKLER

24 Nisan 2008 Perşembe

ÇİKOLATALI TOP KEK



Bu nefissss topkekleri canım ablacığıma çaya giderken yaptım.
Pamuk gibi oldu, kesinlikle tavsiye ederim.
Sıcak sıcakta soğuk soğukta nefis oluyor:)



MALZEMELER:

3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı tepeleme nestle kakao
1,5 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya
Damla çikolata


Yapılışı:

Yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.

Yağımızı ve sütümüzü ilave edip tekrar karıştıralım.

Diğer malzemeleri de ilave edip karıştıralım.

Muffin kalıplarımızın yarısından fazlası dolacak şekilde doldurup,

önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirelim.




AFİYETLER OLSUN.

SEVGİLER,ÖPÜCÜKLER















15 Nisan 2008 Salı

Lulu'nun Portakallı Kurabiyeleri








Bu nefisss kurabiyelerin tarifi sevgili Luluşkomdan:)
msn'de laflıyorduk,kurabiye yapmam lazım dedim derdemez bu tarifi gönderdi bana,bende hemen kaptım oğlumu doğruuuuu mutfak,verdim emre'nin eline bütün kapkaçak ne varsa...o müzisyen kişiliğini ön plana çıkarırken ben bu güzel kurabiyeleri sevgili eşim fuarda yesin diye pişirdim:) Günün sonunda oğlum bir sürü beste yaptı,eşimin harika kurabiyeleri oldu, benimde davul gibi koskocamaaaannn ve çok ağrıyan bir başım oldu:)


artık mutfağa girmek çok zor geliyor...ah şu oğlum biraz uyumayı sevse ne iyi olurdu:)

Gelelim güpgüzel kurabiyelerimizeeee, aslında bu kurabiyeler daha önce verdiğim portakallı kurabiyelerle kardeş sayılır,ek olarak sadece fındık var bunda...

ama özel olan tarafı luluşumun kurabiyeleri olmaları:)

Teşekkür ederim fıstığım...

Malzemeler:


1su bardağı nişasta

1su bardağı pudra şekeri

3su bardağı un

1portakal kabuğu rendesi

1/2 portakalın suyu

1 paket kabartma tozu

1 paket yumuşamış margarin

1/2 su bardağı toz fındık

Yapılışı:

Bütüüüün malzemeleri genişçe bir kapta iyice yoğuruyoruz,

dilediğimiz şekli verip önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 10-15 dakika kadar pişiriyoruz.


Afiyetler Olsun...









Sevgiler , öpücükler

7 Nisan 2008 Pazartesi

Hamburger Tarifi



Hafta sonu oğlum ve eşimle evde hamburger partisi yaptık...inanırmısınız Emre doğduğundan beri ilk defa bir pazar günü uzun uzun dinlenip, gazetemizi rahat rahat okuyup ,sakin sakin tv izleyip keyif yaptık...kendimize vakit ayırmayı öyle çok özlemişiz ki:)

Sanki zamanla yarışıyor gibi yaşıyorum,yemek yaparken,yerken,alışveriş yaparken sürekli hızlı yaşamak durumundayım,sürekli koşturuyorum,buda oldukça yoruyor beni ve birazda geriyor tabi...Neyseki Emre yürümeye başladığından beri daha mutlu bir çocuk oldu...
artık tek başına oyunlar oynuyor,boya yapıyor,hatta boya yaparken bazen hızını alamayıp duvarlara resimler yapıyor,tokalarımı çöp kutularına atıyor,kumandaları saklıyor:)
Benim saçlarımı sinirden diken diken yapıyor:)))Daha neler neler...O gözetimimiz altında bu yaramazlıklarını yapıp yorulurken bizde nefes almaya başladık yavaş yavaş...
Neyse ki oğlum bu hafta sonu bize acıdı ve hep birlikte güzel bir pazar geçirdik.

Gelelim nefis hamburgerimizin tarifine;

*köfte için malzemeler:

½ kilo köftelik kıyma
1adet soğan
bayat ekmek içi
Yarım demet maydanoz
sarımsak
Tuz
karabiber
ve dilediğiniz baharatlar

*Hamburger Ekmeği ve dilediğiniz malzemeler

Yapılışı:
Tüm malzemeleri geniş bir kasede iyice yoğuralım.
Elimizle büyük parçalar koparıp yuvarlak şekil verip köfteleri hazırlayalım.
Biraz dinlendirip azıcık yağ damlattığımız tavada önlü arkalı iyice kızartalım.
Tost makinasında hamburger ekmeklerini ısıtalım.
Ekmeklerimizin arasına köfte,marul,turşu, mayonez, ketçap ve hardal,soğan vs. canımız ne istiyorsa ekleyip,kızarmış patates eşliğinde servis yapalım.

Afiyet Olsun

3 Nisan 2008 Perşembe

BULUŞUYORUZZZZZ

Sonunda tatlı HANDEMLE le buluşmaya karar verdiiiiik.
19 nisan cumartesi günü saat ikide buluşacağız.
Buluşmamıza katılmak isterseniz bana veya Hande'ye mail atarak geleceğinizi bildirin ,size dönüp yeri söyleyelim tanışalım kaynaşalım.
Haydi kızlar gelmek isteyenler bildirsin.

Bütün Kızlar Toplansın Toplansın.............

26 Mart 2008 Çarşamba

MİSSS GİBİ WAFFLE

Sevgili zerrinciğimden aldığım waffle tarifini size ne kadar övsem azdır,inanılmaz lezzetli yedikçe yiyesi geliyor insanın:)
Yakında midemizde waffle ağacı çıkarsa hiç şaşırmam...resmini çekip yayınlarım artık:)))
Emre her ısırık öncesi ve sonrası mııımmmm yapıyor,çok gülüyoruz:)
Bu güzel tarif için çooook teşekkür ederim misss'im.

Denemek isteyenlere tüm kalbimle tavsiye ederim nefis bir tat...
Ben kilolarımıza kilo katmamak için ölçüleri yarıya indirdim:)
Tarifin orjinalini ve diğer nefis lezzetleri görmek istersen burayı tıklamanız yeterli:)

Malzemeler:

1 su bardağı un
125 cc. süt.
1/2 çay bardağı pudra şekeri
50 Gr. tereyağı (ben margarin kullandım)
1 yumurta
1 Pk. kabartma tozu
1 tutam tuz
1 pk. vanilya(ben ekledim)


Yapılışı:

Unu,kabartma tozunu,vanilyayı karıştırıp,tuzu,pudra şekerini,yağı ve yumurtayı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.Sütü de ilave edip en az 1 saat dinlendiriyoruz.
Kepçe yardımıyla karışımı makinamızın ortasına döküp pişiriyoruz.
Piştikten sonra servis tabağına alıp dilediğimiz şekilde süsleyip afiyetle yiyoruz.




AFİYET OLSUN...





18 Mart 2008 Salı

Zeytinyağlı Bakla Yemeği



Sonunda oğlum yürümeyi başardı:)))))

Uzun zamandır hiç ama hiç bu kadar mutlu olmamıştım...

Geçen hafta sonu havanın çoook güzel olmasını fırsat bilip oğlumuzu da alıp modada güzel bir yürüyüş yaptık.Eve geldik herşey yolunda hepimiz lay lay lom...

Emre su istedi ben de bardağını eline tutuşturdum...oğlum suyunu içip sehpadan tutunarak ayağa kalktı ve hiç birşey yokmuş gibi mama sandalyesine kadar yaklaşık 8 adım yürüdü ve bardağını masasına bıraktı...tabi biz şok...hiç bu kadar seri ve çabuk ağladığımı hatırlamıyorum inanın:)))

Emre tıkır tıkır sarhoş gibi 3-5 adım daha attı ve sonra yürüdüğünü fark etti ve paaat popo üstü:)))))
hayatımın en unutulmaz anlarından biri daha sanırım o andı:)))oğlumla gurur duydum:))
öyle ürkek ki yavrum bir türlü cesaret edemiyordu...şimdi çok mutlu bizde tabi:))))kendine güveni geldi...artık evi daha rahat dağıtabiliyor:))))istediği odaya istediği anda gidebiliyor:))))
çok mutluyum çoook:)))
aslında bu kadar sevinçten sonra tatlı tarifi vermem lazımdı ama bakla tarifim bayatlamadan yazayım dedim:))))
artık benim için hayat daha da zor olmaya başladı bu günlerde...çok ihmal ettim sizi ve hepinizi çok özledim inanın...hepinizin kandili mübarek olsun...

gelelim bakla tarifimize;






Zeytinyağlı Bakla Yemeğimiz İçin,

Malzemeler:

1 kg. bakla
1 çorba kaşığı un
1/2 kuru soğan
2 diş sarımsak
1 tutam dereotu
1/2 limon suyu
zeytinyağı
tuz
şeker
su

Hazırlanışı :

Zeytinyağında piyazlık kesilmiş soğanı ve sarımsağı soteleyelim.
Yıkanmış ve ayıklanmış baklamızı ilave edip üzerine 1 çorba kaşığı unu eleyerek serpiştirelim. Tuzumuzu ,limon suyunu ,şekerimizi de atıp üzerine su ilave ederek pişirelim.
Dereotu ile süsleyip arzuya göre sarımsaklı yoğurtla servis yapalım…
Afiyet olsun

6 Mart 2008 Perşembe

PORTAKALLI KURABİYE

Portakalı oldum olası çok sevmişimdir,fakat mandalinayı yemek daha kolay olduğu için birçok kez nankörlük edip tercihimi mandalinadan yaptığım çok olmuştur :)))

Ne bereketli bir meyvedir bu portakal...çok amaçlı kullanılması benim için daha özel yapıyor dermişim bu meyveyi:))))
Yemesi içmesi dışında, hayatımda çok sevdiğim tekerlemelere de kendisi konu olmuştur...
oooooo Portakalı soydummm baş ucuma koydum diyerek bol bol sen çıktın ben kaldım yapmışımdır:))))
hain selüliti anlamakta ve anlatmakta da çok önemli bir yeri vardır hayatımda...hayatımızda:)))

Bugün bu kurabiyeyi yaparken emre uyuyordu ve evimizde deriiiin bir sessizlik hakimdi...Belki de tüm Anadolu Yakasında:))))
Birden çocukluğum aklıma geldi...abim ablam ve ben annemizin soyduğu portakalları uslu uslu yerken birden abim kabukları gözümüze gözümüze sıkmaya başlardı ve ev birden savaş alanına dönerdi...annem durun yapmayın, ev pisleniyor diyene kadar abim çoktaaaan galip gelirdi:))))
Sabırsızlıkla emremin büyümesini bekliyorum portakal savaşı yapmak için:))))
Abiciğimden öğrendiğim taktikleri oğlumun üzerinde denemek istiyorum:)))
luluşşş kötümüyüm neyim ben:))))
şimdilik bizim evde portakal sadece yemede içmede kullanılıyor anlayacağınız:)

NOT: sevgili kardeşim şimdi bu yazıyı okuyorsan abla ben neredeydim diye soracaksın kesin…sen yoktun o zamanlar hihihi…ama istersen hain planlarımı üzerinde deneyip seni yıllar öncesine götürebilirim…hihihihi..

çenem düştü... asıl konuya hemen dönüyorum...
nefissss kurabiyelerimi sizinle paylaşmak istedim...pişerken çıkan kokuları anlatmaya gerek yok sanırım...çok hafif ve lezzetli oldular.

veeee buyrun tarife;




MALZEMELER:

1 adet portakal kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı portakal suyu
1 Adet yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
100 gr. oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 su bardağı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı kadar un

YAPILIŞI

Margarini ve pudra şekerini iyice karıştıralım.
sonra yumurtayı ekleyip,portakalın kabuğunu ve suyunuda ekleyip karıştırmaya devam edelim.
vanilyayı, kabartma tozunu ve nişastayı da ekleyip tekrar iyice malzemeleri birbirine yedirelim.
Unumuzu eleyip yavaş yavaş hamurumuza ilave edip iyice yoğuralım.
Hamurumuzu merdaneyle 1 cm civarında açıp dilediğimiz şekillerde kesip, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika kadar pişirelim.

Afiyet olsun









1 Mart 2008 Cumartesi

ÇİKOLATA SOSLU KEK







MALZEMELER:


3 Adet yumurta

1 su bardağından bir parmak eksik tozşeker

½ su bardağı süt

1 çay bardağı sıvıyağ

1,5 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

½ çay bardağı kakao

çay kaşığının ucuyla tarçın

ceviz



sos için;

Dr. oetker çikolata sosu

2,5 su bardağı süt



YAPILIŞI:

Yumurtaları ve şekeri mikserle iyice köpük köpük olana dek çırpalım.
Sütü ve sıvıyağı da ilave edip çırpmaya devam edelim.
Elenmiş Unu, kabartma tozunu vanilyayı ve cevizi de ekleyip karıştıralım.
Yağlanmış kek kalıbımıza hamurun yarısını yayalım.
Kalan kek hamuruna kakao ekleyip karıştıralım. Kakaolu karışımı da kalıptaki hamurumuzun üzerine yayalım. önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirelim.

Çikolata sosumuzu paketin arkasındaki tarife göre hazırlayıp pişen kekimizin üzerine döküp servis yapalım.


AFİYET OLSUN

26 Şubat 2008 Salı

Patatesli Börek Tarifi

Böreklerin kralı patatesli börektir bana göre:) En pratiğinden şimdi huzurlarınızda blogcanlarım:)

Öperim ,öperim sarılırım:)


Patatesli Böreklerimiz İçin,

MALZEMELER:

3 adet Yufka
6 orta boy patates
1 küçük boy soğan
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yumurta sarısı
tuz
karabiber
kırmızı biber
çörek otu
susam

HAZIRLANIŞI:

Patatesleri küp küp doğrayıp haşlayıp suyunu süzelim.
Bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup soğanları minik minik kesip kavuralım ve azıcık salça ekleyelim.
Haşlanmış olan patatesleri de kavrulan salçalı soğanların içine ilave edip tuz ve baharatları ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
sigara böreği yapar gibi yufkalarımızı kesip iç malzemeyi koyup suyla yapıştıralım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
sarma işlemi bittikten sonra üzerine fırça yardımıyla 1 kaşık zeytinyağı ile yumurta sarısını karıştırıp sürelim ve susam ve çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN…

21 Şubat 2008 Perşembe

Fındıklı Tartölet




Güzel yorumlarınızla beni yanlız bırakmadığınız için hepinize sonsuz teşekkür ederim.
Hepinizi öyle çok özlemişim ki...
Sevgili luluşuma da yokluğumda bloğumla ilgilendiği için kocaman kocaman teşekkür ederim:)))
Sonunda taşınma işi bitti ama bizde bittik...
Ne zormuş taşınma işi,paketlemesi bir dert yerleştirmesi ayrı dert.
Birde 15 aylık bir yavrunuz varsa her şey daha bir zor...emrem yeni evimizde ciddi bir depresyon geçirdi ve birkaç gün çok üzdü bizi, meğer ne çok seviyormuş evini kuzucuğum...iplik iplik gözyaşı dökerken benim elim ayağım birbirine girdi...bir türlü oyalayamadım,gözümün içine bakıyor gidelim burdan diye.Yavaş yavaş eşyalar ortaya çıkmaya başlayınca rahatladı yavrum... 2 gündür pek benimsedi mutfağı,tencere tava ne varsa çıkarıp oynamaya başladı,bizde kocamaaaan bir oh çektik:) Allah alt kat komşularımıza sabır versin:)

yeni evimizin şerefine ne yapsam ne yapsam dedim en sonunda uzun zamandır denemek istediğim bu tartoletleri yaptım, çok kolay ve lezzetli bir tarif oldu.
Malzemeler:

125 gr margarin
1,5 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
İç malzemesi:
1 paket fındıklı çikolatalı kremole
fındık
hindistan cevizi
renkli şekerler
Yapılışı:

Elenmiş unumuzu,kabartma tozumuzu ve oda ısında yumuş yumuş olan yağımızı güzelce karıştırıyoruz.
Yumurtamızı,şekerimizi vailyamızı da ekleyip iyice yoğuruyoruz ve 10 dakika kadar dinlendiriyoruz.
O sırada boş durmayıp krem olemizi hazırlıyoruz...
Dinlenen hamurdan parçalar koparıp yağlanmış tart kalıplarımıza güzelce yayıyoruz.
Çatalla delikler açıp,önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.
İyice soğuduktan sonra kalıplardan çıkarıp kremole sürüp üzerini istediğimiz şekilde süslüyoruz ve afiyetle bayıla bayıla yiyoruz:)

Afiyet Olsun..



12 Şubat 2008 Salı

Havuçlu ve Mısırlı Makarna Tarifi

Bizim evin favorilerindendir bu makarna. Mısır ve havuç makarnaya kesinlikle çok yakışıyor,deneyin pişman olmayacaksınız :)
 




MALZEMELER:

1 PAKET MAKARNA
1 ADET HAVUÇ
2 ADET KESME ŞEKER
4 KAŞIK AYÇİÇEK YAĞI
2 KAŞIK ZEYTİNYAĞI
MISIR
TUZ

YAPILIŞI:

MAKARNALARI İSTEDİĞİMİZ DİRİLİKTE HAŞLAYIP SÜZÜYORUZ.
HAVUÇLARIMIZI İRİ İRİ RENDELİYORUZ ,
MAKARNAYI HAŞLADIĞIMIZ TENCEREDE YAĞI KIZDIRIP,HAVUÇ,MISIR , KESME ŞEKER VE TUZU KOYUP 1 DAKİKA KADAR SOTELİYORUZ.
HAŞLANMIŞ MAKARNALARIMIZI DA SOSA DÖKÜP, KARIŞTIRIP SERVİS YAPIYORUZ.


AFİYET OLSUN

 

10 Şubat 2008 Pazar

BEYAZ (NORMAL) EKMEK

Evinizi mis gibi ekmek kokusuyla doldurmak ister misiniz?  O halde buyurun tarifimize :)
 

Beyaz Ekmeğimiz İçin,
MALZEMELER:

900 Gr. için

1+1/2 Cup ölçek su

2 küçük kaşık ölçek tuz

2 büyük kaşık ölçek şeker

2 büyük kaşık ölçek sıvıyağ

4 cup ölçek un

1+1/2 küçük kaşık ölçek kuru maya

YAPILIŞI:

Malzemelerimizi sırasıyla ekmek yapma makinamıza koyup 3 saatlik programda,
orta koyulukta pişiriyoruz.
Pişerken kokuyu bol bol içimize çekiyoruz..
Soğuduktan sonra ekmeğimizi makinadan çıkarıp, gönül rahatlığıyla yavrumuzu besliyoruz:)

AFİYET OLSUN