27 Ocak 2008 Pazar
ELMALI TOP VE TOPLAR :)
RESİMDE SADECE BİR TANESİ POZ VERDİ :)
DİĞERLERİ EMREMİN MİDESİNDE ÇOKTAN YERİNİ ALDI:)
AİLECEK BAYILIYORUZ BİZ BU TOPLARA,UMARIM BEĞENİRSİNİZ...
MALZEMELER:
1 PAKET PÖTİBÖR BİSKÜVİ
1 PAKET BİTTER ÇİKOLATA
2 ADET ORTA BOY ELMA
1 ADET PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
1 ŞEKER KAŞIĞI TARÇIN
İSTEĞE GÖRE ŞEKER
SÜSLEMEK İÇİN;
HİNDİSTAN CEVİZİ
FINDIK
CEVİZ
YAPILIŞI:
BİSKÜVİLERİ MİKS YAPIP, GENİŞ BİR KABA ALIYORUZ.
BÜTÜN MALZEMELERİ(ÇİKOLATA HARİÇ) İYİCE KARIŞTIRIYORUZ.
BİRAZ DİNLENDİRİP,İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLLERİ VERİP( BEN TOP YAPTIM) SERVİS TABAĞINA DİZİYORUZ.
BENMARİ USULÜ ERİTİLMİŞ ÇİKOLATAMIZI DÖKÜP ÜZERİNİ HİNDİSTAN CEVİZİ, FINDIK… VS. SÜSLEYİP SOĞUK SERVİS YAPIYORUZ.
AFİYET OLSUN
24 Ocak 2008 Perşembe
DAMLA ÇİKOLATALI KEK
Bugün uzun zamandır ilk defa canımın sıkılmasına fırsat buldum:)))
MALZEMELER:
22 Ocak 2008 Salı
ELMALI BİSKÜVİ PASTASI
BİSKÜVİLİ ÇOK KOLAY PASTA
MALZEMELER:
2,5 PAKET ETİ PETİT BEURRE BİSKÜVİ
2 ADET ORTA BOY ELMA
½ ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
1 ÇAY KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
2 YEMEK KAŞIĞI KADAR CEVİZ
2 YEMEK KAŞIĞI PORTAKAL SUYU
SÜT
80 GR. ÇİKOLATA
5 YEMEK KAŞIĞI KREMA
YAPILIŞI:
BİSKÜVİLERİ UN HALİNE GETİRİP GENİŞ BİR KASEYE DÖKÜYORUZ,
ELMANIN KABUKLARINI SOYUP RENDELİYORUZ.
UFALANMIŞ CEVİZİ,TARÇINI, HİNDİSTAN CEVİZİNİ VE PORTAKAL SUYUNU İLAVE EDİP KAŞIKLA KARIŞTIRIYORUZ.
SULU OLMAYACAK ŞEKİLDE YUMUŞAK BİR KIVAM ALMASI İÇİN AZAR AZAR SÜT İLAVE EDİYORUZ.
İSTEDİĞİMİZ GİBİ SERVİS TABAĞINA ALIP BUZDOLABINDA EN AZ 5-6 SAAT BEKLETİYORUZ.
SERVİS YAPILACAĞI ZAMAN ÜZERİNE BENMARİ USULÜ ERİTİLMİŞ ÇİKOLATAMIZI VE KREMAMIZI KARIŞTIRIP DÖKÜYORUZ.
SERVİSE HAZIRDIR :)
TAM YAZLIK BİR TARİF OLDU ASLINDA. DONDURMAYLA SÜPER İKİLİ OLABİLİR BENCE :)
AFİYET OLSUN…
20 Ocak 2008 Pazar
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
MALZEMELER:
1 KİLO PIRASA
2 ADET HAVUÇ
3 ADET KESME ŞEKER
2-3 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ
ZEYTİNYAĞI
TUZ
SU
YARIM LİMONUN SUYU
YAPILIŞI:
ZEYTİNYAĞINDA PIRASALARI VE HAVUCU SOĞAN GİBİ KAVURUYORUZ.
HAFİF RENKLENİNCE PRİNÇ, TUZ, ŞEKER , LİMON SUYU VE BİRAZ SICAK SU İLAVE EDİYORUZ.
(BEN BİRAZ DA ÇAY KAŞIĞININ UCUYLA SALÇA KOYUYORUM, RENKLENİNCE DAHA ÇOK SEVİYORUZ,
PİŞTİKTEN SONRA SERVİS TABAĞINA ALIYORUZ.
MAYDANOZLA SÜSLEYİP SOĞUK SERVİS YAPIYORUZ…
16 Ocak 2008 Çarşamba
ÇİKOLATALI KEK
ÇİKOLATALI KEK
MALZEMELER:
3 Adet yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik tozşeker
½ su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
½ çay bardağı kakao
½ çay bardağı damla çikolata
YAPILIŞI:
Yumurtaları ve şekeri mikserle iyice köpük köpük olana dek çırpalım.
Sütü ve sıvıyağı da ilave edip çırpmaya devam edelim.
Elenmiş Unu, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştıralım.
Yağlanmış kek kalıbımıza hamurun yarısını yayalım.
Kalan kek hamuruna kakao ve çikolatayı da ekleyip karıştıralım.
Kakaolu karışımı da kalıptaki hamurumuzun üzerine yayalım.
önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirelim.
Arzuya göre piştikten sonra dekor şekeri ile süsleyebilirsiniz .
(Ben oğlum kek yemeyi çok sevdiği için içine biraz üzüm ve ceviz de ekledim,nefis oldu)
AFİYET OLSUN
13 Ocak 2008 Pazar
DOMATES SOSLU PATLICAN KIZARTMASI
MALZEMELER:
2 ADET PATLICAN
KIZARTMAK İÇİN;SIVIYAĞ
SOS İÇİN,
2 ORTA BOY DOMATES
2 DİŞ SARIMSAK
1 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
A DET KESME ŞEKER
TUZ
YAPILIŞI:
PATLICANLARI ALACA SOYUP İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDE DOĞRAYALIM VE TUZLU SUDA 15 DAKİKA KADAR BEKLETELİM.
KIZGIN YAĞDA PATLICANLARIMIZI KIZARTIP SERVİS TABAĞINA ALALIM.
MİNİK BİR TENCEREYE SIVI YAĞ KOYUP,RONDODAN GEÇİRDİĞİMİZ DOMATESLERİ SARIMSAĞI ,SİRKEYİ ,ŞEKERİ VE TUZU EKLEYİP 5 DAKİKA KADAR PİŞİRELİM.
PATLICANLARIN ÜZERİNE DOMATES SOSUMUZU GEZDİRELİM.
SERVİSE HAZIRDIR.
AFİYET OLSUN.
7 Ocak 2008 Pazartesi
YENİ YIL KURABİYELERİ
BU TARİFİMİ ÇOK SEVİYORUM…KLASİKLERİM ARASINA GİREN BİR TARİF.
KAPALI KUTUDA 1 HAFTA AYNI TAZELİĞİNİ KORUYOR, BU YÜZDEN SIK SIK YAPIP, YİYİP, KİLO ALIYORUM :)
MALZEMELER:
· 2 ADET YUMURTA
· 1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
· 150 GR. ODA SICAKLIĞINDA TEREYAĞI VEYA MARGARİN
· 1 PAKET KABARTMA TOZU
· 1 PAKET VANİLYA
· ALDIĞI KADAR UN
· ½ ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
· 1 TATLI KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
YAPILIŞI:
DERİN BİR KAPTA BÜTÜN MALZEMELERİ İYİCE KARIŞTIRIP HAMUR YAPALIM.
HAMURU 1 CM. KALINLIĞINDA AÇIP İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLLERİ VERELİM.
ÖNCEDEN ISITILMIŞ 160 DERECE FIRINDA YAKLAŞIK OLARAK 13-15 DAKİKA KADAR PİŞİRELİM
İLK SICAKLIĞI GEÇTİKTEN SONRA PUDRA ŞEKERİ SERPİŞTİP SERVİSE HAZIR HALE GETİRELİM.
AFİYET OLSUN
4 Ocak 2008 Cuma
1 Ocak 2008 Salı
KAKAOLU TOPKEKLER
BAYRAMDA KARDEŞİM İÇİN HAZIRLADIĞIM TOPKEKLER...
KAKAOLU TOPKEKLER
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
2 su bardağı elenmiş un
Çikolata parçaçıkları
Yapılışı:
Şeker ve yumurtaları iyice çırpın.
Daha sonra sıvıyağ ve sütü ilave edip karıştırın.
Sonra un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek karışıma ekleyin.
isteğe göre azıcık çikolata parçalarıda ilave edin.
Muffin kalıplarına 2/3′ü dolacak şekilde kek hamurunu paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dk. pişirin.
Kekler soğuduğunda kalıptan çıkarın.
İsteğe göre pudra şekeri ile süsleyebilirisiniz.
Afiyet Olsun…
25 Aralık 2007 Salı
SUCUKLU MİLFÖYLER
ELMALI MİLFÖYLER
20 Aralık 2007 Perşembe
BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN..
17 Aralık 2007 Pazartesi
DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE
YAPILIŞI:
Bütün malzemeleri geniş bir kasenin içinde karıştırıp ,yoğurup,şekil verip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafifçe kızarıncaya dek pişiriyoruz.
AFİYET ,BAL OLSUN
13 Aralık 2007 Perşembe
ELMALI KURABİYE
1 paket margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
2 büyük elma
3 yemek kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı tarçın
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında yumuşamış margarin,pudra şekeri,yoğurt ve vanilya karıştırılır ve yavaş yavaş un ve kabartma tozu eklenir.Hamur ele yapışmayacak kıvama geldikten sonra üzeri örtülüp dinlenmeye bırakılır. Elmalar rendelenir ,şekerle pişirilir ve tarçın ilave edilir. Hamurdan parçalar koparılır ve üçgen şeklinde parçalar kesip,iç malzemeyi koyup rulo yaparak sarılır yağlanmış tepsiye dizilir.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.Soğuduktan sonra isteğe göre pudraşekeri serperek servis edebilirsiniz..
Afiyet olsun..
6 Aralık 2007 Perşembe
CEVİZLİ VE ÜZÜMLÜ KEK
ETKİNLİKLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR..
6.ETKİNLİK SAHİBİMİZ SEVGİLİ ARKADAŞIM GÜLDENCE
GÜZEL DAVETİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM CANIM.
EMREMİN BAYILARAK YEDİĞİ BU KEK SENİN İÇİN:)
1/2 su bardağı ceviz
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı çekirdeksiz üzüm
2 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Toz şeker ve oda ısısındaki yumurtaları bir kabın içerisinde çırpalım.Yoğurt ve yağı ilave edip tekrar çırpmaya devam edelim...Un,kabartma tozu,vanilyayı da ilave edip karıştıralım. Cevizleri ve üzümleri de en son ilave edip karıştırıp yağlayıp unladığımız kek kalıbımıza döküp önceden ısıttığımız 160 derece fırınımızda pişirelim.
AFİYET OLSUN...