24 Ekim 2017 Salı

Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

Bazen düşünürüz ya hani... acaba makarna mı yapsak yoksa pilav mı diye, İşte tam o durumda devreye sokacağınız bir klasik tariftir arpa şehriye pilavı.
İsterseniz havuçlu,kıymalı,peynirli,domatesli biberli vs. vs. çeşit çeşit yapmanız da mümkün.
Eşim sade sevdiği için bizim evde genelde bu şekilde pişiyor :)
Ama siz isterseniz dükkan sizin, ara ara diğer alternatifleri de seve seve pişirir tariflerini paylaşırım:)
Huzurlu günler herkese.
 
 
Pilavımız İçin;
 
Malzemeler:
 
2-3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı Arpa Şehriye
1 su Bardağı Arpa Şehriye
2 su bardağı Su
tuz
 
Yapılışı:
 
Pilav tenceremize tereyağımızı koyup ,2 kaşık arpa şehriyemizi rengi dönünceye dek kavuruyoruz.
2 Su bardağı arpa şehriyeyi de ekleyip karıştırıyoruz.
Suyu ve tuzu da ekleyip ,arpa şehriyeler suyunu çekinceye dek kontrollü olarak pişmeye bırakıyoruz.
Demlendikten sonra servise hazır hale getiriyoruz.
 
Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok: